Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 2 van 2 EersteEerste 1 2
Weergeven resultaten 21 tot 28 van 28

Onderwerp: VBA met automatische naam

  1. #21
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    @HSV,
    't is maar net waar je even op zoekt names.add of range.name
    Wel raar overigens dat een naam niet uniek hoeft te zijn.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  2. #22
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Uiteraard is die uniek, je overschrijft het immers.
    Code:
    range("a1").name = "bereik"
    range("a1:a2").name = "bereik"
    ____________
    mvg,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  3. #23
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    @HSV,
    Is niet geheel wat ik bedoel. Je mag dezelfde namen aanmaken weliswaar met verwijzingen naar andere bladen maar toch.

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel.JPG
Bekeken: 10
Grootte:  27,1 KB
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  4. #24
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Dan zul je naar het blad moeten verwijzen.
    Code:
    Sheets(2).Cells(1, 4) = [sum(blad2!bereik)]
    ____________
    mvg,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  5. #25
    Het lukt.. Kan het zijn dat hij niet 'activesheet' staat afgesteld? Ik probeer hem naar een nieuwe pagina te kopiëren, maar dat faalt... Hij pakt weer de naam van de andere range..

    Sub TEST()
    Dim r1 As Range, r2 As Range
    For Each cl In Rows(1).SpecialCells(-4123)
    If cl <> "" Then
    b = True
    Set r1 = Nothing
    Set r2 = Nothing
    For Each cl1 In Range(cl.Offset(1), Cells(Rows.Count, cl.Column).End(xlUp))
    If cl1 <> "" And b Then
    Set r1 = cl1
    Set r2 = cl1
    b = False
    ElseIf cl1 <> "" Then Set r2 = cl1
    End If
    Next cl1
    If cl.Address <> Range(r1, r2).Address Then Name = Replace("A" & cl, " ", "_")
    End If
    Next cl
    On Error GoTo 0
    MsgBox "Alle dynamische Naam bereiken zijn aangemaakt!", vbInformation, "Klaar"
    Exit Sub
    Exit Sub
    End Sub

  6. #26
    Je vertelt ons eigenlijk niet WAAROM je dit wilt.
    Groetjes,

    Jan Karel Pieterse
    Excel MVP jkp-ads.com

  7. #27
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Maak svp gebruik van codetags.
    De code faalt gewoon dit heeft niets met 'ActiveSheet' te maken. Je vergeet wat dingen en je hebt wat onzin toegevoegd.

    Code:
    Then Name = Replace("A" & cl, " ", "_")
    staat nergens in de aangereikte code.

    Code:
    On Error GoTo 0
    MsgBox "Alle dynamische Naam bereiken zijn aangemaakt!", vbInformation, "Klaar"
    Exit Sub
    Exit Sub
    Lijkt mij ook niet logisch. Een msgbox die een fout kan opleveren en dan 2 x exit sub boven de end sub?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  8. #28
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Lees a.u.b. de help over On error goto 0

Pagina 2 van 2 EersteEerste 1 2

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen