Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Voorwaardelijke opmaak werkt niet optimaal

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 maart 2008
    Locatie
    's-Gravenvoeren (België)
    Vraag is niet opgelost

    Voorwaardelijke opmaak werkt niet optimaal

    Beste helpers,

    Jullie hebben me een tijdje geleden geweldig op weg geholpen met het beantwoorden van enkele vragen.
    Het resultaat is bijgaand (gestripte (ivm grootte) programmaatje.

    Voor een logistiek bedrijf moeten 2 pallets (of 3 of 4 pallets, maar dat heb ik eruit gehaald) met een product worden omgeladen.
    De oude codes (20 cijfers) wordt gescand, dan worden de pallets omgeladen en krijgen ze een nieuwe code.
    Oude en nieuwe codes worden allemaal aan elkaar gekoppeld zodat altijd achterhaald kan worden waar de producten van een oorspronkelijke (bron)pallet terechtkomen, en waar producten van een nieuwe (doel)pallet vandaan komen.

    Alvorens de codes worden opgeslagen test ik of de codes correct zijn (lengte 20 is OK, geen code die al eerder is opgeslagen en geen dubbele invoer).
    Middels een gekleurde balk worden deze controles in beeld gebracht.
    Bij het opstarten zijn die balkjes (bestaande uit 3 blokjes voor de afzonderlijke controles) zoals bedoeld groen met een vinkje.
    Bij eventuele foute invoer komt er een kruisje en wordt het betreffende blokje rood. Je kunt dan nogmaals scannen om het te verbeteren en dan kleurt alles weer netjes groen. Niets aan de hand dus ... zo lijkt het.

    Maar na het opslaan van de correct geteste codes worden de velden leeggemaakt en dan blijken er plotseling vakjes ten onrechte rood gekleurd te zijn.
    En dit terwijl het overeenkomstige teken in de cel (het vinkje) wel correct is.

    Kan iemand mij vertellen wat ik over het hoofd heb gezien?
    Ik zie het even niet.

    Met vriendelijke groeten,
    Ger

    test_v3.0.zip

  2. #2
    Mega Senior
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    10 november 2016
    Locatie
    Zaandam
    Afstand tot server
    ±116 km
    lastig te zeggen. Je hebt een beveiligd bestand geplaatst, dus ......


    Edit:
    het geheim ligt in de Code verscholen....

    ABC123
    Laatst aangepast door SjonR : 19 mei 2017 om 22:36
    Niemand is slim genoeg om zijn eigen domheid te bevatten!

    Wanneer een vraag is opgelost, markeer het dan a.u.b. ook als opgelost!

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 maart 2008
    Locatie
    's-Gravenvoeren (België)
    Hallo SjonR,

    Daarom had ik het blad beveiliging nu zichtbaar gemaakt. Normaal staat dat op xlVeryHidden.
    Ik heb daarin die gegevens gezet voor mezelf. Zo kan ik het bestand gemakkelijker onderhouden als er bij de gebruiker iets mis is gegaan (bijvoorbeeld een wachtwoord niet meer bekend).

    Maar wat bedoel je nu met
    het geheim ligt in de Code verscholen....
    ?

    Dat het misgaat met die voorwaardelijke opmaak als gevolg van iets in mijn VBA-code?

  4. #4
    Mega Senior
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    10 november 2016
    Locatie
    Zaandam
    Afstand tot server
    ±116 km
    Nee, ik bedoelde er alleen mee dat ik in je vba code de verwijzing van het wachtwoord heb gevonden. Ik zie niets bijzonders aan je code, maar het feit dat je samengevoegde cellen hebt gebruikt zou wel eens de boosdoener kunnen zijn.
    Laatst aangepast door SjonR : 20 mei 2017 om 06:02

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 maart 2008
    Locatie
    's-Gravenvoeren (België)
    Hallo Sjon,

    De betreffende cellen zijn toch niet samengevoegd.
    Of bedoel je dat die samengevoegde cellen met Bron en Doel al een oorzaak kunnen zijn.

    Ik heb die voor de zekerheid toch even uit elkaar gehaald. Maar ook dat geeft geen beter resultaat.

  6. #6
    Mega Senior
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    10 november 2016
    Locatie
    Zaandam
    Afstand tot server
    ±116 km
    Ger,
    Je laat Bijv. cel H13 zoeken in volledige kolommen. daardoor komt hij telkens met de melding dat de lege cel al in de tabel voorkomt. Je zou om te beginnen eens een tabel kunnen maken van het blad SSCC-codes.

    gr.

    sjon
    Niemand is slim genoeg om zijn eigen domheid te bevatten!

    Wanneer een vraag is opgelost, markeer het dan a.u.b. ook als opgelost!

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 maart 2008
    Locatie
    's-Gravenvoeren (België)
    Hallo Sjon,

    Ik begrijp wel dat er nog een een ander verbeterd kan worden aan mijn programma.
    Ik heb het dan ook geheel gemaakt met eigen uitzoekwerk, voorbeelden, en goede hulp van al onze collega's op helpmij.nl.
    Uiteindelijk heb ik een giga-dikke handleiding gekocht die ik nu (met veel plezier overigens) ben aan het doorspitten.
    Er zal dus zeker nog wel aan gesleuteld worden al is het al een tijdje in gebruik.

    Maar nu die cel H13 bijvoorbeeld.
    Daarin staat de waarde OK, net als wanneer het programma wordt opgestart.
    Alleen is die cel na opstarten wel netjes groen, maar na invoer van codes is de cel rood (met dezelfde waarde = OK).

    Daar hebben we nog steeds geen logische verklaring voor.
    Is er dan wellicht toch iets mis met de opmaak?

    Ik had gehoopt dat iemand er een antwoord op had.

  8. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen