Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 5 van 5

Onderwerp: herstelstation (opstart?) niet via schijf of USB flash maar via externe harde schijf?

 1. #1
  Senior Member
  Geregistreerd
  11 september 2006
  Vraag is opgelost

  herstelstation (opstart?) niet via schijf of USB flash maar via externe harde schijf?

  Dag

  Mijn PC (HP paviolion, januari 2016) draait op windows 10 maar het geheel is niet stabiel. het is me niet duidelijk of windows het probleem is (dat denk ik wel) of de harde schijf. hoe dan ook: ik wil een herstelstation of opstartschijf of hoe het mag heten maken. ik weet dat de pc de optie heeft om een usb te maken waarvandaan te booten is en die ook systeemfiles heeft zodat indien noodzakelijk een herstelpunt of zelfs een schone installatie kan worden gemaakt. Nou weet ik dat USB sticks niet veel (meer) kosten maar ik heb hier een externe casing liggen en een harde schijf die eigenlijk als harde schijf aan de kleine kant is (ik geloof 80G) maar voor zoiets ideaal en zelfs aan de grote kant.

  De vraag is dus: kan ik een externe harde schijf als veredelde USB schijf gebruiken? Dus in de casing klikken, opstartschijf er van maken via pc, uit de casing halen (dan kan die weer gebruikt worden), wegleggen en hopelijk nooit gebruiken. Ik begreep uit diverse posts dat de usb stick geformatteerd wordt bij aanmaak. Kan ie dat ook met een externe harde schijf?
  Wat ik dus wil is de boel voor nood op de externe harde schijf zetten zodat ik, als de pc weer eens op zwart gaat, de externe harde disk via een casing in een usbpoort kan prikken en de pc aanzetten. En dan booten vanaf die externe harde schijf (dat krijgt vanzelf voorrang?) zodat ik bv een herstelpunt kan installeren indien windows het probleem is. En dat laatste daar lijkt het wel op, want ik heb steeds problemen na een grote update.

  groetjes, Anjo

 2. #2
  Mega Senior
  Geregistreerd
  13 juni 2016
  Heb er niet zoveel verstand van maar klinkt allemaal nogal twijfelachtig.

  het geheel is niet stabiel. het is me niet duidelijk of windows het probleem is (dat denk ik wel) of de harde schijf.
  Dan ook nog gaan prutsen met een externe HDD lijkt mij niet wenselijk. Ik zou ook in ieder geval je eigen persoonlijke bestanden veilig stellen. Maak minimaal twee (systeem)back-ups op twee verschillende externe HDD's.

  Kijk hier eens naar.

 3. #3
  Senior Member
  Geregistreerd
  11 september 2006
  @senso

  voor zover ik je link begrijp beschrijft dat hoe de dingen werken voor schijfjes dan wel USB-sticks. Ik wil graag weten of het ook met een externe harde schijf kan.
  En ik maak al jaren zeer regelmatig (elke week, soms vaker) backups, dus dat zit wel goed.

  groetjes, Anjo

 4. #4
  Mega Senior
  Geregistreerd
  13 juni 2016
  Je hebt volkomen gelijk. Maar ik vraag mij af, als dit zou kunnen dan is het toch een kleine moeite dat men dat er even bij zet.
  Nog vreemder is het, dat op dit forum specialisten aanwezig zijn en dat die hier niet op reageren. Lijkt mij een teken aan de wand.

 5. #5
  Senior Member
  Geregistreerd
  11 september 2006
  @senso:
  ik kan me voorstellen dat het nergens staat (alhoewel ik op een engelstalige site op een geven moment een onderscheid zag in een bios boot scherm tussen usb-device en usb flash drive), omdat de meeste harde schijven te groot en te duur zijn om hier speciaal voor gebruikt te worden. Maar ik heb hier een harde schijf liggen van 80G. Te klein om te gebruiken voor backups maar voor zoiets geschikt, lijkt me. Tuurlijk, ik kan gewoon een USB-stick kopen. Maar de harde schijf ligt hier stof te vangen en inmiddels wil ik het uit nieuwsgierigheid gewoon graag weten. Maar ik krijg geen bevestiging dus binnenkort toch maar gewoon een USB-stick kopen. Als het mis gaat wil ik graag iets betrouwbaars....

  met dank voor je reactie.

 6. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

  Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen