Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Problemen met Keuzelijst met invoervak

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    Problemen met Keuzelijst met invoervak

    Goedemorgen.

    Ik ondervindt problemen met het besturingselement die ik NAAM heb genoemd. Dit is een keuzelijst met invoer vak. Ik gebruik hem in een adressen bestand.

    Het probleem:
    Als ik een formulier gemaakt heb en het keuzelijst met invoer vak NAAM ook heb gemaakt werkt het allemaal perfect.
    Het is een met een ingesloten [Ingesloten macro].

    Na dat ik de database heb gesloten en later weer opstart moet ik de een keuzelijst met invoer vak opnieuw gaan maken om het weer te laten werken.

    ="[Id] = " & Str(Nz(Screen.ActiveControl;0)) deze regel is aanwezig in de [ingesloten macro].


    Vraag wat gaat er fout om dat deze macro niet werkt.

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik weet niks van macro's, dus dit zou mijn aanpak al niet zijn, maar zonder voorbeeldje is er niks van te zeggen. De opdracht Screen.Activecontrol kijkt naar het object dat als laatste actief was, in dit geval moet dat dus de keuzelijst zijn. De naam ervan doet er dan niet toe. Maar voor hetzelfde geld is de focus naar een ánder object gelegd, en dan gebeuren er rare dingen. Vandaar dat ik het zo nooit zou doen. Maar doe er een voorbeeldje bij, dan kunnen we meer zien/zeggen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Ik weet niks van macro's, dus dit zou mijn aanpak al niet zijn, maar zonder voorbeeldje is er niks van te zeggen. De opdracht Screen.Activecontrol kijkt naar het object dat als laatste actief was, in dit geval moet dat dus de keuzelijst zijn. De naam ervan doet er dan niet toe. Maar voor hetzelfde geld is de focus naar een ánder object gelegd, en dan gebeuren er rare dingen. Vandaar dat ik het zo nooit zou doen. Maar doe er een voorbeeldje bij, dan kunnen we meer zien/zeggen.
    Hoe kan ik je het laten zien? Het bestand meesturen?

  4. #4
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Ik weet niks van macro's, dus dit zou mijn aanpak al niet zijn, maar zonder voorbeeldje is er niks van te zeggen. De opdracht Screen.Activecontrol kijkt naar het object dat als laatste actief was, in dit geval moet dat dus de keuzelijst zijn. De naam ervan doet er dan niet toe. Maar voor hetzelfde geld is de focus naar een ánder object gelegd, en dan gebeuren er rare dingen. Vandaar dat ik het zo nooit zou doen. Maar doe er een voorbeeldje bij, dan kunnen we meer zien/zeggen.
    Zou ik het bestand mee kunnen sturen???
    Hoe zou je het dan doen? met een Gebeurtenisprocedure?
    Laatst aangepast door Ceesp : 17 juli 2017 om 11:48

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Je kunt het bestand, als het is gezipt (eventueel nog comprimeren) uploaden met de Upload knop in het Geavanceerd scherm. Ik zou de code inderdaad zelf schrijven, en op basis van een harde codering.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  6. #6
    Goedemorgen. Of het allemaal goed gaat weet ik niet. Ik wil nog even een opmerking maken.
    De kans bestaat dat er 2 elementen bestaan met de zelfde naam. dit is als de originele niet werk dan maar ik een 2e er bij dan werkt de originele wel weer.

    Groetjes en ik hoor wel Cees
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik zie een keuzelijst, en ik zie een veld NAAM. De keuzelijst is niet gekoppeld aan dat veld. Wat ik niet snap: het formulier is gekoppeld aan de tabel [Debiteuren] en de keuzelijst ook! Dat is een ongebruikelijke combinatie. Meestal gebruik je een keuzelijst met Klanten om een Bestelling o.i.d. te vullen. De keuzelijst is dus (ik zal niet zeggen 'per definitie', maar het komt er erg dicht bij) gekoppeld aan een andere gegevensbron.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  8. #8
    Heb je misschien een voorbeeld hoe dit te doen. Ik heb alles al geprobeerd.

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik snap niet helemaal wat je wilt bereiken. Je hebt een formulier ([Invoer boeking]) dat m.i. aan de tabel [Database] gekoppeld zou moeten zijn, en niet aan [Debiteuren]. Je keuzelijst voor je klantnamen koppel je wél aan [Debiteuren]; hiermee kies je de debiteur voor het record in [Dtabase]. Althans: zo zou het moeten zijn in mijn ogen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  10. #10
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Ik zie een keuzelijst, en ik zie een veld NAAM. De keuzelijst is niet gekoppeld aan dat veld. Wat ik niet snap: het formulier is gekoppeld aan de tabel [Debiteuren] en de keuzelijst ook! Dat is een ongebruikelijke combinatie. Meestal gebruik je een keuzelijst met Klanten om een Bestelling o.i.d. te vullen. De keuzelijst is dus (ik zal niet zeggen 'per definitie', maar het komt er erg dicht bij) gekoppeld aan een andere gegevensbron.

    Ik heb het gedeeltelijk opgelost. Ik heb de keuzelijst met invoer vak gewisseld tegen een invoer vak (zonder keuzelijst). Ook ben ik bij Microsoft bezig geweest om het opgelost te krijgen maar ik krijg daar niets als Engels sprekende medewerkers aan de lijn en ik kan niet zo goed Engels en vooral dat technisch Engels niet.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen