Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 26

Onderwerp: cel-waarde kopieren volgens getal in andere cel

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    Vraag is opgelost

    cel-waarde kopieren volgens getal in andere cel

    volgende situatie:
    Sheet 1 is een lijst van artikels met naam en een aantal achter
    Sheet 2: hier wil ik die artikels van sheet 1, maar in hun aantal keer.
    voorbeeld:
    Sheet 1:
    auto 2
    Bus 3

    Sheet 2:
    Auto
    Auto
    Bus
    Bus
    Bus

    het is de bedoeling dat ik een verkorte lijst heb op sheet 1, en een volledige lijst op sheet 2.
    (ben niet vertrouwd met VBA, maar probeer het wel)
    de cellen in Sheet 1 bevatten reeds formules, dus ik wil enkel de inhoud op sheet 2, niet de links of formules.

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Daar kan je beter even een voorbeeld doxument voor plaatsen.
    "Hardware: The parts of a computer system that can be kicked. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  3. #3
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    test.xlsx

    in bijlage een korte sample.
    let wel, de waarden van SHEET 1, daar zitten lookup formules achter, of scroll-down lijsten waaruit geselecteerd kan worden.

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Deze is daar voor gemaakt:
    Code:
    =AANTAL.ALS(Sheet2!A:A;Sheet1!A7)
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  5. #5
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    Deze 'COUNTIF' functie geeft net het omgekeerde.
    ik heb al een beknopte lijst met aantallen daar achter.
    nu wil ik op een andere pagina, een lange lijst hebben.
    als ik op sheet 1 volgende heb: Appels 5
    dan wil ik op sheet 2
    Appels
    Appels
    Appels
    Appels
    Appels

    en hier onder, de aantal van de volgende lijn op sheet 1, enz

    of wil ik hier iets onmogelijks?

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Ik kan het enkel via een macro

    Code:
    Sub cobbe()
    rij = 3
    For Each c In Sheets(1).Range("A7:A50")
     For i = 1 To c.Offset(, 1)
       Sheets(2).Cells(rij, 1) = c: rij = rij + 1
     Next
    Next
    End Sub
    Er zal vast wel iemand dit via een matrixformule kunnen oplossen.
    Attached Files Attached Files
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  7. #7
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    Hey Cobbe,
    werkt leuk.
    maar ik snap niet hoe ik het kan implementeren in mijn project.
    (heb mijn project in bijlage)
    'camera oefening.xlsm

    Op de 'calculation' sheet, heb ik mijn beknopte lijst.
    deze wil ik expanderen op sheet 'camera list'

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Kijk eens of deze foutloos loopt:
    Code:
    Sub cobbe()
        Dim c As Range, i As Variant
        rij = 5
        For Each c In Sheets("Calculation").Range("B6:B500")
            If c.Offset(, 2) <> "quantity" Then
               For i = 1 To c.Offset(, 2)
                   If Left(c, 11) <> "Camera name" Then
                      If c.Offset(, 1) = "" And IsNumeric(c.Offset(, 2)) Then Exit Sub
                        With Sheets("Camera List")
                            .Cells(rij, 2) = c
                            .Cells(rij, 3) = c.Offset(, 1)
                        End With
                        
                    End If
    rij = rij + 1
                Next
            End If
        Next
    End Sub
    Laatst aangepast door Cobbe : 12 september 2017 om 22:45 Reden: Macro op tijd doen stoppen !
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  9. #9
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    Hey Cobbe,

    hartelijk bedankt.
    hij doet het.

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Heb de code in #8 lichtjes aangepast zodat de code stopt bij eerste camera zonder beschrijving.
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  11. #11
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    Hey Cobbe,

    thanks maat.
    echt super hoe je dit allemaal kan.
    ik ken nog geen VBA, maar ben er wel door verrast.
    zou je het erg vinden om mij nog wat verder te helpen met kleine zaken?

  12. #12
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Geen probleem, dat geldt zeker ook voor de andere helpers,
    wij kijken uit naar genoeg vragen.
    En denk eraan er bestaan geen domme vragen, enkel domme antwoorden.
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  13. #13
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    ok, ik heb mijn vraag terug geopend. (of maak ik nieuwe aan?)
    de code die ik gebruik in #8 werkt zeer goed.
    maar ik zou nog als extra het volgende aan willen toevoegen.
    Momenteel doen we 'creatie' van de lijst.
    is een update mogelijk. stel ik pas iets aan op mijn 'source' pagina, dat dit dan ge-updated is?
    kan ik met een simpele knop, de gehele lijstpagina leegmaken, om opnieuw te beginnen?

  14. #14
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    in de opgegeven code:
    Code:
    Sub cobbe()
        Dim c As Range, i As Variant
        rij = 5
        For Each c In Sheets("Calculation").Range("B6:B500")
            If c.Offset(, 2) <> "quantity" Then
               For i = 1 To c.Offset(, 2)
                   If Left(c, 11) <> "Camera name" Then
                      If c.Offset(, 1) = "" And IsNumeric(c.Offset(, 2)) Then Exit Sub
                        With Sheets("Camera List")
                            .Cells(rij, 2) = c
                            .Cells(rij, 3) = c.Offset(, 1)
                        End With
                        
                    End If
    rij = rij + 1
                Next
            End If
        Next
    End Sub
    met deze code neem ik dus de waarden van kolom 2 & kolom 3 naar een nieuwe pagina.
    maar wat moet ik toevoegen opdat ik ook de waarde van kolom 17 meeneem en deze in kolom 4 plaats op de pagina 'Camera List'
    ik wil dus ook de waarde van kolom 3 meenemen.

  15. #15
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Ik heb de invoeging van kolom Q ingevoegd.
    Heb ook een REST & Update-knop ingevoegd.

    Doe maar eens de test.
    Attached Files Attached Files
    Laatst aangepast door Cobbe : 13 september 2017 om 16:04
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  16. #16
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    is het mogelijk, dat je enkel een 'clear' doet op de 'geImporteerde velden'
    aangezien we in kolom B & C & D iets importeren, zou ik mijn waarden van kolom 1, dewelke manuele ingaves zijn, niet willen verliezen
    verder heb ik de functie al volledig geIntegreerd in mijn bestand, werkt verder zeer aangenaam.

  17. #17
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Ja dat kan. Pas daarvoor deze code aan die in het werkblad Calculation staat:
    Code:
    Private Sub CommandButton1_Click()
     With Sheets("Camera List")
      .Range("B5:D" & Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row).ClearContents
     End With
    cobbe
    End Sub
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  18. #18
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Wat staat er verder allemaal aan reperterende code in?
    Code:
    Sub HideCam2()
        Range("rowsCam2").Select
        Selection.EntireRow.Hidden = True
        Range("quantityCam2").Select
        ActiveCell.FormulaR1C1 = "0"
        ActiveCell.Offset(-3, 0).Select
    End Sub
    Dit kan je toch net zo goed in 1 procedure 'vangen'?
    bv
    Code:
    Sub HideCam(j As Long)
      Range("rowsCam" & j).EntireRow.Hidden = True
      Range("quantityCam" & j) = 0
    End Sub
    De code van Cobbe kan je nog vereenvoudigen tot
    Code:
    Sub VenA()
      For Each cl In Sheets("Calculation").Columns(4).SpecialCells(2, 1)
        If cl.Offset(, -1) <> "" Then
          For j = 1 To cl
            Sheets("Camera List").Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Offset(1).Resize(, 3) = Array(cl.Offset(, -2), cl.Offset(, -1), cl.Offset(, 13))
          Next j
        End If
      Next cl
    End Sub
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  19. #19
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Of met iets minder interactie.
    Code:
    Sub hsv()
    Dim sn, sq, i As Long
     sn = Sheets("calculation").UsedRange
        For i = 2 To UBound(sn)
         If IsNumeric(sn(i, 4)) And sn(i, 3) <> "" Then c00 = c00 & Replace(String(sn(i, 4), " "), " ", " " & i)
        Next
        sq = Application.Transpose(Split(Trim(c00)))
     Sheets("Camera List").Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Offset(1).Resize(UBound(sq), 3) = Application.Index(sn, sq, Array(2, 3, 17))
    End Sub
    ____________
    mvg,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  20. #20
    Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    @VenA: dit heb ik zelf niet geschreven. het komt er op neer, dat de bloks in Calculation Page, via een knop kunnen toegevoegd worden.
    zelf had ik er 24 sets voorzien, die we telkens zichtbaar maken, of verbergen.
    ideaal zou zijn dat die onbeperkt toegevoegd kunnen worden. (misschien is jouw toepassing daar beter voor.)
    ik moet zeggen, van VBA ken ik zelf nog niets. ik probeer de codes te begrijpen, deze van Cobbe zijn 'redelijk' te verstaan als leek.

    @HSV: bedankt voor de info. heb het getest en werkt ook deels. mijn vorig antwoord van Cobbe deed nog enkele kleine zaken meer en daar ik deze al geimplementeerd heb, ga ik het zo laten.
    maar alvast bedankt om ook even te kijken en een knap voorstel te doen.

    als er iemand mij graag nog verder helpt, wil ik gerust even uitleggen wat mijn volgende stappen zijn die ik wil bereiken. (skype; telefoon, mail,...)

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen