Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: Formule dynamicher maken

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Formule dynamicher maken

    Dag,

    Op sheet1 staat in C8 deze formule =SUM(Begin:Eind!D6) (telt alle D6 cellen op tussen de tabbladen begin en eind.

    Nu is kolom D een jaartal. Weet iemand of en hoe ik D kan vervangen door de waarde in cel E3 zodat dan in C8 6000 komt te staan als het jaar 2018 is of 7000 in 2019.

    Ander oplossingen zijn ook welkom ;-)

    Groet,
    Erik
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Giga Senior
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    19 april 2007
    Locatie
    den haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    hallo erik, ik ben benieuwd of iemand het kan zonder vba .

    is vba een optie?
    groeten Sylvester Ponten

  3. #3
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Je moet een lijstje maken met de tabnamen en geeft dit lijstje de naam lijst, dan kom je er zo mee weg:

    Code:
    =SOMPRODUCT(SOM.ALS(INDIRECT("'"&lijst&"'!D5:H5");$E$3;INDIRECT("'"&lijst&"'!D6:H6")))
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  4. #4
    Giga Senior
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    19 april 2007
    Locatie
    den haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    en anders met vba:
    Attached Files Attached Files
    groeten Sylvester Ponten

  5. #5
    Dag Cobbe en Sylvester,
    Dank voor jullie hulp. Ik ga voor de oplossing van Cobbe omdat ik die van Sylvester niet begrijp en volgens mij ook niet is wat ik zoek.

    MAAR:
    Cobbe ik begrijp je lijst maar ik loop hierbij tegen een andere practische hobbel aan. Ik moet de lijst handmatig bijhouden en er mogen geen lege/blanco cellen in de lijst staan. Dit laatste is het lastigst omdat zodra er een tabblad bijkomt de lijst aangepast moet worden. Ik dacht de oplossing te hebben door in de lege cellen van de lijst een dummy tabblad naam in te vullen maar dat is het ook niet.

    Daar ga ik nog eens goed voor zitten.

    Groet,
    Erik

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Gebruik deze achter je werkblad: nog maken -- tab 'Gegevens'
    Code:
    Private Sub Worksheet_Activate()
    With Sheets("Gegevens")
       .Range("A:A").ClearContents
     For Each sh In ThisWorkbook.Sheets
    .Cells(.Range("A" & .Rows.Count).End(xlUp).Row + 1, 1) = sh.Name
     Next
      ActiveWorkbook.Names.Add _
        Name:="lijst", _
          RefersTo:=.Range("A1:$A$" & .Range("A" & .Rows.Count).End(xlUp).Row)
     End With
    End Sub
    Laatst aangepast door Cobbe : 14 september 2017 om 11:26 Reden: Aut. naambereik instellen
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  7. #7
    Dag Cobbe,

    Het is opgelost. Ik ga voor het handmatig bijhouden van de tabbladen tussen Begin en Eind. Je macro geeft alle tabbladen. Van de lijst met tabblad namen maak ik een tabel zodat het bereik meeloopt zodra er onderaan een nieuw tabblad bijkomt. Bij een lijst moet het bereik ook telkens worden aangepast.

    Groet,
    Erik

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Je kan toch die niet nodige tabs uitsluiten in die macro.

    If sh.name = "niet nodig" OR sh.name = "overbodig" then
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen