Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: formule resultaat is @N/A

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    Vraag is opgelost

    formule resultaat is @N/A

    Hey,
    ik maak gebruik van Vlookup() formules om waarden van verschillende sheets samen te voegen.
    op zich werkt dit goed, enkel, ik doe daarna nog iets met deze getallen.
    het probleme is nu, dat indien een waarde niet bestaat, dat ik dan de melding #N/A krijg.
    deze zou ik willen veranderen door 0 of niets.
    voorbeeld van een formule
    =IF(A4=0;"";(VLOOKUP(A4;'Camera List'!$B$4:$C$510;2;FALSE)))=> indien mijn zoekwaarde van veld A4 niet terug te vinden is, zou ik eigenlijk een leeg veld moeten hebben, zonder iets in. nu krijg ik dus #N/A

  2. #2
    Giga Senior richard1970's avatar
    Geregistreerd
    12 mei 2005
    Locatie
    Waddinxveen
    Afstand tot server
    ±132 km
    Als de zoekwaarde uit A4 niet gevonden wordt, geeft de formule terecht een error. Je ziet alleen een lege cel als cel A4 de waarde 0 bevat.
    Pas je formule eens aan naar:
    =IF(ISNA(IF(A4=0;"";(VLOOKUP(A4;'Camera List'!$B$4:$C$510;2;FALSE)));"")
    Richard
    J E Z U S L E E F T !!!

  3. #3
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Zou deze dat doen?
    Code:
    =IF(A4=0;"";IFERROR(VLOOKUP(A4;'Camera List'!$B$4:$C$510;2;0);""))
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  4. #4
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2017
    Locatie
    Kortenberg
    Afstand tot server
    ±195 km
    @Richard: in jouw oplossing is een syntax fout. to many arguments.
    ik neem aan dat de laatste ;"" niet nodig zijn.

    @Cobbe: thanks, deze doet het zoals ik het wenste.
    nu heb ik een zelfde verhaal hiermee:
    =VLOOKUP(F13;'Camera List'!$A$4:$C$513;2;FALSE)
    kan ik het hier ook toepassen, aangezien mijn waarde voor A4 uit een andere pagina gezocht word.

  5. #5
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Code:
    =IFERROR(VLOOKUP(F13;'Camera List'!$A$4:$C$513;2;FALSE);"")
    Maar er komt nogal wat kritiek van anderen als je IFERROR gebruikt. Je zou de fout(is eigenlijk geen fout) er tevoren moeten uithalen of de melding 'niet gevonden' moeten tonen.
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Ik noem het dan ook niet een fout maar een status.
    "Hardware: The parts of a computer system that can be kicked. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen