Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 20 van 20

Onderwerp: Outlook (en Word) starten traag op

  1. #1
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Vraag is niet opgelost

    Outlook (en Word) starten traag op

    Sinds enkele dagen starten Word en Outlook (Office 365) traag op. Normaal zo'n 2 seconden en nu rond de 10.
    Niet dramatisch, maar toch wel irritant. Temeer dat je weet dat er iets aan de hand moet zijn. Maar wat?
    Heb een recent gekochte vrij snelle desktop. Daar kan het, lijkt mij, niet aan liggen.

    Wat heb ik zelf gedaan:
    - voorzien van laatste 'Office' update
    - alle invoegtoepassingen verwijderd. Via beheren Com-invoegtoepassing > Start (venstertje is helemaal leeg)
    - In veilige modus gestart (via ctrl tijdens starten). Toen wel sneller!
    - Office volledig hersteld (via de uitgebreide methode)

    Merkwaardig is dat Excel en Acces wel snel opstarten (gebruik deze zelden)

    Hopelijk kan iemand mij helpen bij dit kleine maar vervelende probleem

    George

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland

  3. #3
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Hallo,.

    Bedankt voor je reactie...

    Maar... dit had ik al gedaan. Dat bedoelde ik met Office volledig hersteld (via de uitgebreide methode)". (de vier stappen actie)

    George

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Wellicht deze proberen. Schoon opstarten

    https://answers.microsoft.com/nl-nl/...2186f2b?auth=1
    Laatst aangepast door manamana : 14 november 2017 om 11:04

  5. #5
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Bedankt voor je tip...

    Inmiddels 'Schoon opstarten' uitgevoerd, maar helaas, het opstarten van Word en Outlook duurt nog even lang...

    Ook maar de andere test (achter jouw linkje) met OffCAT uitgevoerd. Bij Word alles OK en bij Outlook de melding 'Bits service is not running' Zou gaan om het 'Offline Adress Book'? Lijkt me niet echt belangrijk.

    Groet, george

  6. #6
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Knap hardnekkig dit. Heb je alle updates wel binnen.

    https://support.office.com/nl-nl/art...rs=nl-NL&ad=NL

  7. #7
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Zeker hardnekkig....

    Ik houd de updates goed in de gaten en de laatste updates zijn geinstalleerd.

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    George, ik kan niet de vinger op de zere plek krijgen. Probeer dit nog anders contact opnemen en/of chatten.

    Maar misschien zit de oplossing daar in de loink. Succes. Ik hoor graag van je of het lukte.

    https://support.microsoft.com/nl-nl/.../office/setup/
    Laatst aangepast door manamana : 15 november 2017 om 14:35

  9. #9
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Bedankt voor de tip. Ga ik doen, kan wel mogen of overmorgen worden...

  10. #10
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Hallo,

    Ik heb contact gehad met MS...

    Ik heb eerst maar uitgelegd wat 'wij' allemaal al gedaan hadden. Hij gaf aan dat hij dat ook had willen voorstellen. Zat er wel een beetje in...

    Ik heb nog wel op zijn verzoek vanaf de prompt, de volgende opdrachten uitgevoerd:
    - dism /online /cleanup-image /checkhealth, en
    - sfc /scannow
    In beide gevallen geen problemen gevonden.

    Hij gaf, als enige mogelijkheid, aan, dan maar Office volledig opnieuw te installeren.

    Wat vind jij hiervan. Of is dat eigenlijk overbodig/zinloos?

    George

  11. #11
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Nou dat is/en blijft dan koffie dik kijken. Dan eens proberen hier in te loggen. https://outlook.live.com/ hoe snel is het dan.

    Ik zou nog eens proberen om CCleaner erover heen te laten lopen. Ken je dat programmatje?

    Nieuwe installatie kan altijd nog. Raar dat Excel het wel gewoon doet. Probeer eens. Ben benieuwd.
    Laatst aangepast door manamana : 16 november 2017 om 17:49

  12. #12
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Outlook.com werkt wel goed. Maar dat is toch een online versie en werkt dan toch anders?

    CCleaner gebruik ik al jaren vrij consequent. Die heeft het dus ook niet op kunnen lossen.

    Tja, blijft toch een merkwaardig probleem....

    Wel weer een gedoe meet accounts en zo, maar misschien dan toch maar een keer helemaal opnieuw installeren...

    George

  13. #13
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Ja dat klopt dus die online versie werkt goed. Dan is het proberen waard om dan maar tenslotte een nieuwe install te doen. Succes. Laat maar eens weten hoe het afloopt.

  14. #14
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Ik zal je zeker op de hoogte houden... Ga dat volgende week wel een keer doen...

    Als je liever hebt dat dat ik een ander topic aanmaak, moet je het maar zeggen. Ik heb n.l. een (geheel andere) vraag over een probleem met de WiFi-verbinding op een vrij oude laptop van mijn vrouw. Jij bent echt een deskundige op velerlei gebied, heb ik gezien (je hebt mij in het verleden ook al vaker geholpen), dat ik ervan uitga dat je hier ook verstand van hebt.

    De vraag:
    Op de laptop met Windows 10 wordt er, na een opstart, niet 'automatisch' meer een verbinding gemaakt via WiFi met mijn router (is jarenlang probleemloos goed gegaan). Rode WiFi lampje brand dan.
    Als ik op de WiFi knop druk, wordt deze wel blauw weer en is er een verbinding. Maar dat hoort natuurlijk niet.

    Heb het volgende gedaan:
    - Windows 10 is up-to-date (o.a. Fall Creators Update)
    - In apparaatbeheer lijkt alles goed te staan en zijn er geen updates/drivers beschikbaar voor 'Qualcomm Atheros WiFi adapter' en 'NVIDIA nForce networdk adapter'
    - ook dit: 'http://www.vistabits.nl/probleemoplossing/wireless_zero_configuration_aanzetten.htm' uitgevoerd. Is nog wel van Vista, dus??
    - Kwam ook nog een verhaal van jou tegen, maar probleem zat daar in een 'ander' geinstalleerd programma

    Wellicht heb je nog wat adviezen voor mij....

    George

  15. #15
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Dank je wel voor het compliment. (heel leuk) Laatst heb ik nog iemand geholpen met deze workarround, mij lukte het toen. Lees eerst eens rustig door. Windows 10 kan zelf al heel veel.

    Probeer eens of het je lukt. https://support.microsoft.com/nl-nl/...nection-issues
    Laatst aangepast door manamana : 17 november 2017 om 17:30

  16. #16
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Wederom bedankt voor je tip,

    Maar helaas, ik heb het hele rijtje volledig afgewerkt, maar dat vervelende rode lampje wordt maar niet blauw..

    De laptop is zo'n 8 jaar oud, kan het zijn dat het een hardware kwestie is, iets met dat knopje of zo, ik moet hem na opstarten ook twee keer indrukken om verbinding te krijgen.

    Anders zij het maar zo....

    George

  17. #17
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Ik denk (bijna zeker) dat windows 10 niet kan draaien op deze oudere laptop en idd een hardware kwestie is (niet compatibel). Advies: Neem dat ding onder de arm en loop een shop binnen. Ben benieuwd.
    Laatst aangepast door manamana : 18 november 2017 om 14:24

  18. #18
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juli 2011
    Locatie
    Huissen
    Afstand tot server
    ±28 km
    Hi,

    Het zal je misschien verbazen, maar ik heb hier twee 'oudjes' (laptops) staan van zo'n 8 jaar oud, waar Windows 10 nog heel behoorlijk op draait. Natuurlijk gaat het opstarten traag, maar verder valt het wel mee.

    En... de laptop met het WiFi probleem heeft meer dan een jaar goed gewerkt, ook met Office 2016.

    Ik dacht eigenlijk meer aan het fysieke WiFi knopje, maar dat lijkt me ook niet erg realistisch...

    Dus, wat ik zal zie; het is dan maar zo; geen idee wat ik er verder nog aan kan doen. Ja, Windows volledig opnieuw installeren, maar of dat het probleem oplost!!

    Tenzij jij nog iets uit de hoge hoed kunt toveren, moeten we het misschien maar hierbij laten, Sommige problemen zijn gewoon niet op te lossen. Helaas...

    Ik wil je in ieder geval 'wederom' bedanken voor je niet aflatende hulp. Waardeer ik zeer!!

    George

  19. #19
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    mooiste van nederland
    Ja dat is accepteren als het niet anders is. Toch zou ik ermee naar een shop gaan en eens voorleggen hoe het nu zit. Soms is eind goed al goed, alleen nu even niet.

    Succes er verder mee en wellicht tot een volgende keer.

  20. #20
    Quote Origineel gepost door manamana Bekijk Bericht
    Ik denk (bijna zeker) dat windows 10 niet kan draaien op deze oudere laptop en idd een hardware kwestie is (niet compatibel). .
    Heb hier een Dell D430 uit 2009, met Windows 10 home. Het is geen snelheidsduivel maar met Opera is er prima mee te surfen.
    Als office pakket heb ik er Libre Office opgezet, werkt prima. Ik wacht nog even met het zoeken voor het vervangen van deze zeer solide laptop. ...
    Oja.. ik heb er een aantal jaren geleden al een SSD ingezet, dat scheelde wel heel veel in performance. Die 90 tientjes waren het wel waar....

    Als ik echt snel wil werken dan ga ik verder op mijn i7 7700K / 16 GB RAM desktop. Dus de D430 is voor op de bank en voor op vakanties.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen