Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: problemen met textboxen in userform, Misschien iets voor HSV

  1. #1
    Vraag is opgelost

    problemen met textboxen in userform, Misschien iets voor HSV

    in textbox 9 (invullen bedrag bank) kan ik alleen met de komma als decimaal invullen.
    het nummerieke toetsenbord werkt hier niet.

    De opmaakt van textbox 10 krijg ik niet goed (opgemaakt als tekst)

    Het beste kunt u gewoon eens een aantal bedragen invullen, de problemen komen dan vanzelf tevoorschijn.
    Het is eigenlijk niet uit te leggen wat er precies fout gaat.

    AlbertKopie van Map1.xlsm

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Een textbox bevat zoals de naam al zegt tekst. Met tekst valt niet te rekenen! In VBA is het decimaalteken een . als je een , gebruikt dan zal je deze even moeten omzetten naar een ..

    Een langere variant kan ik even niet bedenken

    Code:
    Private Sub CommandButton2_Click()
      TextBox10 = IIf(IsNumeric(Replace(TextBox9, ",", ".")), Val(Replace(TextBox9, ",", ".")), 0) - IIf(IsNumeric(Replace(TextBox8, ",", ".")), Val(Replace(TextBox8, ",", ".")), 0)
    End Sub
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  3. #3
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Het kan ook zo:
    Code:
    For i = 1 To 7
           TextBox8.Value = TextBox8.Value + Val(Me("textbox" & i).Value)
       Next i
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juni 2008
    zo ?
    Attached Files Attached Files
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/635117-Tips-om-de-helpers-in-deze-sectie-van-dienst-te-zijn
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  5. #5
    Goedemiddag,
    Iedereen doet gruwelijk z'n best om mij te helpen, daarvoor mijn dank.
    Echter ik krijg niets aan het werken zoals het moet.
    ik probeer het probleem nogmaals uit te leggen aan de hand van een nieuw bestand.

    de laatste 2 bedragen vul ik in 777.28 en 842.83 totaal 1620.11
    de bank betaald slechts 1620.10 (0.01 te weinig)

    in dit geval moet in kolom D €0.01 geboekt worden (indien mogelijk ook direct in kolom F)
    en dan liefst ook nog in de eerste lege cel in kolom D, in dit geval rij 23, automatisch doorgevoerd naar kolom F

    Betaald de bank 1620.12 dan is het te boeken bedrag -0.01

    bijgevoegde userform van snb lijkt me de makkelijkste.
    Ik moet hier echter altijd het bedrag van de bank invullen.
    Makkelijker zou zijn als dit alleen hoeft als de bedragen niet overeenkomen.
    Hoop dat dit alles duidelijk is.

    __rekenwonder1.xlsb

    Bij voorbaat dank,

    Albert

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Ik heb een kleine aanpassing gedaan in het bestand van snb volgens uw opmerking.

    Je moet een getal selecteren alvorens je het formulier geopend krijgt!!
    Attached Files Attached Files
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  7. #7
    werkt nog steeds niet, probeer het maar eens.

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Werkt natuurlijk wel maar de aut.opening speelde mij parten.
    Attached Files Attached Files
    Laatst aangepast door Cobbe : 15 november 2017 om 13:59
    Mvgr. & succes, Cobbe

    Heb je een oplossing voor je probleem,
    vergeet dan niet de vraag als opgelost te merken.
    En denk er aan: Zorgen moet je doen, niet maken.

  9. #9
    bij mij werkt het niet.
    bij werkelijk bedrag bank vul ik in 1620.00 of 1620.50
    selecteer de twee bedragen ...... en het werkt jammer genoeg niet
    Groet,
    Albert

  10. #10
    heeft het misschien te maken met de versie van excel die ik gebruik (excel2007) ????

  11. #11
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Het kan natuurlijk altijd nog een beetje 'gesofisticeerder'

    Albert ga gewoon ergens met de cursor in de kolom (D) met de bankgegevens staan: nooit, nooit 2 cellen selekteren.
    Attached Files Attached Files
    Laatst aangepast door snb : 15 november 2017 om 14:24
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/635117-Tips-om-de-helpers-in-deze-sectie-van-dienst-te-zijn
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  12. #12
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2007
    Je dient een bedrag te selecteren uit kolom D,
    dit bedrag komt dan je textbox bovenin te staan.
    Heeft niks te zien met versie.

  13. #13
    de textbox helemaal boven moet ik met de hand kunnen invullen (het daadwerkelijke bedrag dat betaald is, meerdere rekeningen in 1 bedrag)
    eerst zou ik natuurlijk de andere textboxen willen vullen, als het totaalbedrag klopt met het daadwerkelijk betaalde bedrag hoef ik geen actie te ondernemen.

    Komt het totaalbedrag van de textboxen 1t/m7 niet overeen met het totaalbedrag op het bankafschrift dan vul ik pas het daadwerkelijk betaalde bedrag de bovenste textbox in.

    het Verschil moet ik dan kunnen boeken in kolom D en F ( is het verschil tussen het totaal betaalde bedrag en de som van de geselecteerde bedragen
    zie ook omschrijving van 12,48uur

    ik weet zeker dat jullie het probleem kunnen oplossen.
    Misschien dat ik het boekhoudkundig probleem niet goed genoeg heb uitgelegd.

    Groet,
    Albert

  14. #14
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Dit lijkt mij geen boekhoudkundig probleem.
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/635117-Tips-om-de-helpers-in-deze-sectie-van-dienst-te-zijn
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen