Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: windows 7 no startup

  1. #1
    Mega Senior
    Verenigingslid
    Gimli's avatar
    Geregistreerd
    5 augustus 2001
    Locatie
    roosendaal
    Afstand tot server
    ±165 km
    Vraag is niet opgelost

    windows 7 no startup

    Van de één op de andere dag weigert m'n computer om op te starten.
    Ik moet erbij vertellen dat 't geen officïele versie is, maar voordat dit aan de orde komt.
    't Laatste wat er gebeurde was, dat er een update werd geïnstalleerd.
    Als ik nu de computer aan wil zetten, begint de ventilator te draaien,
    en slaat na twee seconde af.

    Hoe kan ik dit euvel overbruggen?

  2. #2
    Hallo, Sluit dan uit dat dit het BIOS batterijtje kan zijn want tot daar zou de computer moeten werken. Bij het sneltesten van het geheugen hoor je vervolgens een piep. Bij Action kosten ze 8 voor 0,85. Na het vervangen moet u eerst Standaard waarden opslaan.

  3. #3
    Giga Senior
    Verenigingslid
    srpchulp's avatar
    Geregistreerd
    16 juni 2009
    Locatie
    Den Haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    Zit er soms een AMD-processor in? Zo ja, dan bestaat de kans dat ie daarom niet meer start na de laatste updates:https://tweakers.net/nieuws/133623/w...n-patches.html

  4. #4
    Na 2 seconden is er nog geen Windows logo.

    Heeft de computer een nagemaakt OS dan moet dit ook nog kunnen werken. Behalve dat het malware kan bevatten. Bij Flevowebshop kost Windows 7 Ultimate trouwens nog maar Euro 20.

    Als mijn PC op zwart gaat dan is de netwerkkaart stuk. Deze even er uit halen zou mijn volgende actie zijn. Het moet haast wel een hardware probleem wezen.
    Laatst aangepast door Alfred 2 : 13 januari 2018 om 08:56

  5. #5
    Quote Origineel gepost door Alfred 2 Bekijk Bericht
    Als mijn PC op zwart gaat dan is de netwerkkaart stuk. Deze even er uit halen zou mijn volgende actie zijn. Het moet haast wel een hardware probleem wezen.
    Vaak zit ie vast op het moederbord... Maar iid grote kans op hardware probleem. Systeem helemaal kaal maken, allen voeding/RAM/moederbord/losse videokaart en andere kaarten eruit, schijven los koppelen, rest stekkers los, alleen dat wat nodig om het moederbord t laten werken.
    En dan welke melding of zie je iets?
    Niets, blijft CPU/moederbord/voeding over. Bij fout of stuk RAM vaak piepjes moederbord, maar dat zou ook nog kunnen.
    Kom eerst maar eens terug met het tussenresultaat...

  6. #6
    Je zou al snel meer op het scherm moeten zien.

    Het BIOS batterijtje even los halen zou ook moeten resetten.

    Ik dacht aan nog twee mogelijkheden van weigering; toetsenbord is niet meer aangesloten en de ventilator van de processor wil niet meer draaien (deze is vaak stil, de fan die u heel even hoort zal die van de grafische kaart kunnen zijn omdat deze veelal maximaal draaien totdat Windows de driver heeft geladen). Stof kan veroorzaken dat de fan niet meer rond wil en de computer beveiligt. Anders kijken of de stroomkabels en signaal kabels aangesloten zitten of de voeding testen (daarvoor zijn er goedkoop voedingtesters te bestellen uit het verre oosten op eBay.com). Ik heb een keer een HP gehad die een lintkabel had die was doorgesleten aan een scherpe rand. Wat ik ook eens had dat was een computer waar de lintkabels van PATA verkeerd waren aangesloten en de stations anders master en slave stonden met de jumpers, die computer die had het altijd goed gedaan en toch opeens helemaal niet. Het zelfde heb ik gezien bij stations met de jumpers op CS dus "cable select." CS gebruikte ik dus nooit meer.

    Ruik eens aan de voeding, gaat de fan daarvan rond? De voeding van binnen controleren is waarschijnlijk lastig en te specialistisch maar condensatoren horen geen bolle, in drieën gedeelde bovenkant te hebben. Een andere voeding proberen is misschien mogelijk? We weten niet wat voor model voeding dat het is maar een slechte en zwakke voeding monteren is een optie om computers goedkoper te maken. Een prima upgrade is dan een hoog rendement voeding van 80+ of 82+.

    Met deze bijdragen krijg je de meeste computers weer aan de praat denk ik. Geeft ons wat gegevens.

  7. #7
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Hier staat wellicht de oplossing Eng., zoals @srpchulp al vermoedde is zeer waarschijnlijk de update (Quality Rollup KB4056894 Eng.) de dader en heb je een AMD processor?
    Die update betreft de "Meltdown-Spectre" kwestie die kortgeleden in het nieuws was, sommige (meestal oudere) AMD processors zijn getroffen door deze update.
    De oplossing uit de eerste link schijn te werken volgens de veelbelovende reacties (update verwijderen via de herstelconsole).
    Laatst aangepast door Mik Zjegger : 13 januari 2018 om 23:07
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen