Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: Wat kan ik hier fout doen?

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 april 2007
    Locatie
    Franeker
    Afstand tot server
    ±106 km
    Vraag is niet opgelost

    Wat kan ik hier fout doen?

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Schermafbeelding 2018-02-13 om 17.25.27.png
Bekeken: 17
Grootte:  89,9 KB
    Simpel zat toch? require een een bestand dat binnen het project bestaat. Maar toch.
    Wat doe ik fout, niet voldoende of juist teveel?
    In het voorbeeld een beetje aan de kleine kant, maar met een klik zou het leesbaar moeten zijn.
    Mensen sterven liever dan dat ze nadenken;
    en dat gebeurt dan ook!

  2. #2
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Waarom staat die foutmelding zo in je editor? Of heb je dat even gedaan voor de visualisatie?

    Je zit al in de dezelfde map, dus je moet die includes-map er niet bij te benoemen.

  3. #3
    Mega Senior bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Voorburg
    Afstand tot server
    ±160 km
    Of een stel variabelen voor een absoluut pad ipv een relatief pad.
    Code:
    <?php
    $subDir  = '';  // hoofdmap ''  of  submap voorbeeld '/sub/mijnsite'
    $baseDir = str_replace('\\','/',$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']).$subDir;
    $cssDir  = $baseDir.'/css/';
    $incDir  = $baseDir.'/includes/';
    $jsDir   = $baseDir.'/js/';
    
    require($incDir.'config.php');
    ?>
    Het is handig als je index.html hernoemt naar index.php. Dan kan je deze php bovenaan in bestand index.php zetten (logische plek).

    Suc6. Have fun.
    Voor bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc. Bron

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 april 2007
    Locatie
    Franeker
    Afstand tot server
    ±106 km
    Dank, even verder experimenteren.
    Mensen sterven liever dan dat ze nadenken;
    en dat gebeurt dan ook!

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 april 2007
    Locatie
    Franeker
    Afstand tot server
    ±106 km
    Dit levert nog niet het verwachte resultaat.
    Laat in dit statement: "require ('includes/class-db.php');" de "includes/" weg, dan stopt het script new als voorheen.

    In document_root staat: '/Applications/MAMP/htdocs', dat begrijp ik want ik werk op de localhost.

    In de responsmail die ik in een voorgaand deel van de login applicatie maakte en verstuurde, staat de volgende link:
    http://localhost:3000/mylogin/includ...28fec673fb507f

    Blijkbaar is bij het versturen van de link, het stukje: "http://localhost:3000/" niet vervangen door: "/Applications/MAMP/htdocs".

    De vraag is nu: hoe gaat dit werken?
    Het stukje: "http://localhost:3000/" gewoon niet gebruiken maar direct: "/Applications/MAMP/htdocs" invullen?
    En wanneer de applicatie "life" gaat de domeinnaam invullen?
    Mensen sterven liever dan dat ze nadenken;
    en dat gebeurt dan ook!

  6. #6
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Uiteraard wordt je script alleen uitgevoerd via de webserver, en in jouw geval via localhost.

  7. #7
    Mega Senior bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Voorburg
    Afstand tot server
    ±160 km
    Een linkje van een responsmail is nooit een volledig directory pad als '/Applications/MAMP/htdocs:3000/mylogin/includes/verify.php?email=....'
    Heb je een werkende smtp of sendmail of mail op je mamp? Dat is nodig om de email met het linkje te versturen. Het linkje bij #5 lijkt mij goed.

    Als je de variabelen bij #3 gebruikt kan je makkelijk live. Het enige wat je moet veranderen is $subDir (alleen als je live alles in een submap gaat zetten). Laat $subDir = ''; als je alles in htdocs (of public_html) zet.
    Voor bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc. Bron

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 april 2007
    Locatie
    Franeker
    Afstand tot server
    ±106 km
    Sorry. ik zet jullie en mezelf op het verkeerde been.
    Wanneer ik de link uit #5 aanmaak zonder de "/incudes" map EN
    ik zet het script verify.php in de root van de map "MyLogin" dan werkt het vlekkeloos.
    Ik land keurig in het script "MyLogin/verify.php" EN het statement "require('includes/class-db.php')" wordt perfect uitgevoerd.
    Het enige is dat ik niet snap waarom het nu wel werkt.
    Graag een verhelderend antwoord van iemand die het wel snapt.
    Mensen sterven liever dan dat ze nadenken;
    en dat gebeurt dan ook!

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 april 2007
    Locatie
    Franeker
    Afstand tot server
    ±106 km
    Deze twee verhalen maken het wellicht iets duidelijker:
    http://www.phpinternalsbook.com/php7...lifecycle.html
    https://abhinavsingh.com/how-does-ph...ind-the-scene/
    Met name deze opmerking doet een vermoeden rijzen:
    "
    RINIT method can be thought as an auto_prepend_file directive, which is pre-appended to every PHP script before execution.
    A typical RINIT method looks like:

    PHP_RINIT_FUNCTION(extension_name) {

    /* Initialize session variables, pre-populate variables, redefine global variables etc */

    }
    "
    Helemaal verkeerd misschien, maar als ik "verify.php" niet vanuit de hoofdmap opstart, dan maakt PHP geen of een onvolledige "auto_prepend_file directive" aan; en dan werkt het niet.
    Graag een reactie.
    Mensen sterven liever dan dat ze nadenken;
    en dat gebeurt dan ook!

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen