Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 17 van 17

Onderwerp: VBA code naar ander workbook schrijven.

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011
    Vraag is opgelost

    VBA code naar ander workbook schrijven.

    Hallo ik heb een werkende code om mijn kassa systeem weg te laten schrijven naar een rapportverkoop en als het PIN is.. dan gaat het naar een andere sheet die PIN heet.. De codes zijn het zelfde.. Nu wil ik graag met 2 kassa's gaan werken en dat deze beide dan de verkopen van contant en pin schrijven in een workbook wat Omzet.xlsx heet... De code haalt uit leverancier de gegevens van het product wat verkocht wordt enz... Uit data wordt o.a. een teller gehaald om de bon op te hogen. De code is niet vlekkeloos en werkt langzaam, maar ben er heel blij mee. Soms ook in eens dat sommige cellen een groter letter type hebben.. Weet niet hoe.. Maar voor mij werkt het.... Als je weet hoe beter en sneller hoor ik het heel graag.

    Mijn vraag is nu... Hoe kan ik deze code aanpassen zodat het niet in zijn eigen workbook weg geschreven wordt.. Zoals nu wel.. Maar in een externe file waar ze dan beide in kunnen schrijven... Natuurlijk niet tegelijk, maar dat hoeft ook niet.. Ik heb deze code ooit bij elkaar geschraapt op de verschillende forums en daar ook hulp van gehad en hoop nu dus weer een stap verder te kunnen gaan. Ik zal het alleen hier posten voorlopig.

    Option Explicit

    Sub CopyTorapportverkoop_JG()
    Dim sq As Variant
    Application.ScreenUpdating = False
    ActiveSheet.Unprotect

    With Sheets("rapportverkoop").Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp)
    sq = Range(Range("A14"), Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Address).Rows.Count
    .Offset(1, 0).Resize(sq, 16) = [B9].Resize(sq, 16).Value

    End With

    Range("B922").ClearContents
    Sheets("data").Range("A1") = Sheets("data").Range("A1") + 1
    If Sheets("data").Range("A1").Value = 10000 Then
    Sheets("data").Range("A1").Value = 1
    End If
    Range("B9:C22").Select
    ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
    ActiveSheet.EnableSelection = xlUnlockedCells
    ActiveWorkbook.Save
    Application.ScreenUpdating = True
    [B9].Select
    End Sub

    'DV-QkWddQDyqSm2IOVOaEkLAm # Do not remove this line; required for DocVerse merge.

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Als je een werkende code hebt dan werkt het toch? Codetags zijn onbekend? Het plaatsen van een een voorbeeldbestand is te veel moeite?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011

    Goed lezen.. a.u.b....

    Ik dacht dat ik duidelijk was.. Maar dan toch nog maar een toelichting.
    Ik heb een werkende code... Als het in een workbook is... Staat er echt..
    En nu wil ik met 2.. kassa's gaan werken en die moeten dan beide in ... de file Omzet.xlsx kunnen schrijven...
    De hele file kan ik niet plaatsen.. Ook geen gedeelte omdat het gewoon te groot is.. Het is een compleet boekhoud en kassa systeem.

    u:\Boekhouding\2018\BACKUP_KASSA\13-03-2018-20-13-Kassa_jg-test.xlsm 4.414.473 13-03-2018 20:13 -a--

    Ik vraag dus .. of er mensen zijn die deze code wel kunnen lezen.. Maar er meer verstand van hebben als ik.. .Om het eventueel sneller te laten werken.
    Maar het belangrijkste is dus... Dat als er weg geschreven wordt... Dat niet naar een sheet in eigen workbook is... Maar een externe....

    Nu heb ik al wel denk ik gevonden dat die toch geopend moet worden... Is geen probleem... Als het daar maar geschreven wordt...

    Hopelijk is dit nu duidelijker, anders hoor ik het graag.
    MvG Jacobus Goedegebuur

    p.s. ' Windows("Omzet.xlsx").Activate
    ' Dit moet het ergens worden... Maar werkt niet.. zet veel te veel over als ik dit in mijn code inbreng...
    Laatst aangepast door gast0322 : 14 maart 2018 om 10:39

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Er is altijd een voorbeeld te maken.

    Code:
    With Getobject(pad en naam)
      .Sheets("rapportverkoop").Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Offset(1).Resize(sq, 16) = [B9].Resize(sq, 16).Value
      .Close True
    End With
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Ik weet dat hier op het forum door sommigen 'Getobject' wordt gebruikt.
    Het is een waardeloos instrument om te gebruiken.
    Je kan je bestand niet eens meer inzien (het blijft in je VB-Editor staan).

    Ik zat er laatst op te zoeken hoe ik dat voor elkaar kon krijgen om het toch weer te heropenen ( ja, Excel afsluiten)
    Op het forum waar ik lid van ben en bijna elke nationaliteit voorbij komt wordt het door de Vba specialisten ten zeerste afgeraden.

    Gewoon "With Workbooks.open" is de beste methode.
    ____________
    mvg,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Als je geen voorbeeld wil maken maken dan vind ik dat prima. Het antwoord in #4 is constructief. Dat je zelf niet weet hoe je het moet toepassen ligt niet aan mij.

    @HSV, Wat jij schrijft komt mij wel bekend voor in XL-2007. Volgens mij wordt het bestand wel geopend alleen als verborgen. Via Beeld Zichtbaar maken is de inhoud wel weer zichtbaar. Volgens mij is het opnieuw opstarten dus niet nodig. Volgens mij is dit in latere versies verhopen. (er staan wel wat veel 'volgens mij' in bovenstaande zinnen). Ga ik ooit eens keer testen.
    Laatst aangepast door VenA : 14 maart 2018 om 20:25
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  7. #7
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    @VenA,

    Ik wist dat het verborgen was, maar kon nergens vinden om het zichtbaar te maken (ik gebruik een add-in binnen het lint van Excel 2007); nu wel, dank daarvoor.
    Ik gebruik dan maar gewoon de 'open', ik heb geen zin om daar ook nog iedereen mee van dienst te zijn dat ze het niet kunnen zien.

    Vraag me niet waarom het wordt afgeraden door de hele grote jongens in deze sector.
    ____________
    mvg,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    9 januari 2018
    Misschien heb je iets aan onderstaande tips:

    1. Wat is je vraag? Ik kom in al jouw posts geen enkele keer een vraagteken tegen. Je beschrijft jouw wenselijke situatie, maar hoe verwacht je dat mensen op het forum weten hoe dit in jouw specifieke situatie bereikt dient te worden? Jij geeft een algemene situatie, je krijgt een algemene oplossing.

    *knip*
    Laatst aangepast door mastermindzh : 15 maart 2018 om 08:58

  9. #9
    Moderator
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Zullen we het weer netjes proberen te houden ?

    Ik heb wat geknipt en weggehaald hier en daar om het topic enigzins weer op weg te helpen.
    Ik hoop dat jullie nu verder kunnen op deze manier, loopt het weer uit de hand moet ik helaas de vraag sluiten.


    @TS, een voorbeeldbestand helpt enorm, ik wil u toch met klem vragen om er eentje te maken. Niks is verplicht maar het komt alleen ten goede.

    m.v.g,
    Rick van Lieshout
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

  10. #10
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011
    Quote Origineel gepost door KristiaanL Bekijk Bericht
    Misschien heb je iets aan onderstaande tips:

    1. Wat is je vraag? Ik kom in al jouw posts geen enkele keer een vraagteken tegen. Je beschrijft jouw wenselijke situatie, maar hoe verwacht je dat mensen op het forum weten hoe dit in jouw specifieke situatie bereikt dient te worden? Jij geeft een algemene situatie, je krijgt een algemene oplossing.

    *knip*
    Ik schrijf..."Mijn vraag is nu... Hoe kan ik deze code aanpassen zodat het niet in zijn eigen workbook weg geschreven wordt.. Zoals nu wel.. Maar in een externe file waar ze dan beide in kunnen schrijven..."... Sorry dat er geen..????????? achter staan... Maar is dit geen duidelijke vraag.. Met de code er bij die wel werkt... Maar niet naar een externe file schrijft... Wat is er dan dat mensen niet kunnen begrijpen of lezen... Ik weet het echt niet... Meer wat ik nog duidelijker moet maken... Ik heb een kassa systeem wat ik niet zo maar hier neer kan zetten ook... Ik hoef allee naar te weten.. Hoe dat de code die ik er in heb staan.. aan moet passen zodat hij naar een externe fie schrijft....?????? a.u.b......

  11. #11
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011
    Quote Origineel gepost door mastermindzh Bekijk Bericht
    Zullen we het weer netjes proberen te houden ?

    Ik heb wat geknipt en weggehaald hier en daar om het topic enigzins weer op weg te helpen.
    Ik hoop dat jullie nu verder kunnen op deze manier, loopt het weer uit de hand moet ik helaas de vraag sluiten.


    @TS, een voorbeeldbestand helpt enorm, ik wil u toch met klem vragen om er eentje te maken. Niks is verplicht maar het komt alleen ten goede.

    m.v.g,
    Rick van Lieshout
    Bedankt voor uw reactie.... Maar als mensen de code die ik er neergezet hebt.. .Niet kunnen begrijpen, heeft het ook geen zin om ze te laten spelen met mijn kassa systeem waar ik moeilijk een stuk uit kan halen, omdat het allemaal met elkaar in verbinding staat... Ik vraag echt alleen maar ..."Mijn vraag is nu... Hoe kan ik deze code aanpassen zodat het niet in zijn eigen workbook weg geschreven wordt.. Zoals nu wel.. Maar in een externe file waar ze dan beide in kunnen schrijven..... Dus hoe je de code die ik er opgezet heb... naar een externe file kan laten schrijven... Ik heb zelfs de niet goed gaande er bij geschreven.. Maar die doet alles.. En dus niet alleen wat in de code staat...

    Ik vond dat ik niet netjes hier aangesproken werd en werd daardoor ook grof... Stom.. Maar ik snap niet als mensen zoals ik om hulp vragen dat je dan van die arrogante antwoorden krijgt... Daar zou echt wat aan gedaan moeten worden... Bedankt nogmaals voor het reageren. En zoals @VenA er wel bij had gezet.. Toen jaren geleden ik er pas mee begon heb ik er wel een file bij kunnen zetten.. Maar toen zat het nog niet zo vol... Die link heb je trouwens ook weg gehaald... Had van mij mogen blijven staan, want ik schaam mij niet voor mijn onkunde... Hele fijne dag en als er nog wel iemand kan helpen hoor ik het wel... Anders was het jammer van de tijd voor jullie en mij.

  12. #12
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Over niet lezen en begrijpen kunnen gesproken. In #4 staat een methode hoe je naar een extern bestand kan schrijven. Door @HSV is er in #5 een opmerking over geplaatst dat er problemen kunnen optreden met Getobject en dat het beter is om Workbooks.open te gebruiken.

    Zoals door @KristiaanL (voor de knip) al aangegeven, geef je alleen wat algemene info en dan kunnen de helpers alleen een algemene oplossing bieden die zo goed mogelijk aansluit bij hetgeen jij met ons wil delen.
    In onderstaande linkjes kan je wat meer info vinden over de benoemde methoden.

    GetObject
    Workbooks.open
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  13. #13
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011

    File als gestript voorbeeld....

    Ik probeer het te uploaden.. Het gaat dus om 2 files... Geprobeerd... ook een zip gemaakt... Maar lukt niet...
    c:\SHIHAN-LOKAAL\SHIHAN-LOKAAL.ZIP 2.445.087 15-03-2018 19:11 -a--

    Dit zit er dan in:

    c:\SHIHAN-LOKAAL\SHIHAN-LOKAAL.ZIP\Kassa_Helpmij-15-03-2018.xlsm 2.438.191 15-03-2018 19:05 -a--
    c:\SHIHAN-LOKAAL\SHIHAN-LOKAAL.ZIP\Omzet.xlsx 812.882 15-03-2018 19:01 -a--


    Is dit te groot of wat doe ik nu weer fout... Ik heb echt er alles uitgehaald..
    Het is alleen het invul scherm met de benodigde spullen..

    De totale file waar ik mee werk is zeker 3x zo groot..

    Hoe kan ik het dan wel Uploaden.. Of hoe kan ik het kleiner maken... ????? of ja met vraagtekens.....


    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dit is de tekst die er bij hoort als het wel lukt op een andere manier om het te Uploaden...

    De ene is het kassa systeem...

    Geef in.. Artikel 1 en aantal 1 en alles word ingevuld en uitgerekend...
    Dan druk je op de Button van PIN en het word weg geschreven in die sheet...
    Tot zo ver werkt alles...

    Mijn vraag is nu... Hoe kan het aangepast worden, zodat het niet naar de sheet PIN gaat, maar naar de file Omzet met daar in wel weer een sheet PIN, zodat ik er ook een ander in kan laten schrijven...

    De code die ik dus eerder er opgezet heb... Is de code die achter de Button PIN zit in VBA gemaakt...
    Laatst aangepast door mumzel : 22 maart 2018 om 13:46

  14. #14
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    Over niet lezen en begrijpen kunnen gesproken. In #4 staat een methode hoe je naar een extern bestand kan schrijven. Door @HSV is er in #5 een opmerking over geplaatst dat er problemen kunnen optreden met Getobject en dat het beter is om Workbooks.open te gebruiken.

    Zoals door @KristiaanL (voor de knip) al aangegeven, geef je alleen wat algemene info en dan kunnen de helpers alleen een algemene oplossing bieden die zo goed mogelijk aansluit bij hetgeen jij met ons wil delen.
    In onderstaande linkjes kan je wat meer info vinden over de benoemde methoden.

    GetObject
    Workbooks.open
    ??? mag ik vragen.. hoe ik dan bij die artikelen kan komne... want zoeken op #4 en #5 brengt mij niet verder... ???? En ik heb geprobeerd de files te Uploaden maar lukt mij niet.. Heb ik ook even hier geschreven... En ik snap er niks van dat mijn tekst... Alleen algemene info bevat... Zakt mij de broek echt af... Maar hopelijk kan ik in de artikelen zelf wat vinden... Als je even wilt helpen hoe ik er kom.....

  15. #15
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    #4 en #5 zijn de volgnummers van een reactie. Jouw vraag begint dus met #1. Dit kan je aan de rechterkant van elk bericht zien. Door het klikken op de linkjes kom je bij de artikelen. Sommige toetsen op jouw toetsenbord lijken nogal vast te zitten wat jouw reacties niet echt leesbaar maakt. Waarom het uploaden niet lukt weet ik niet. Succes verder met de vraag. Tip: Huur even iemand in die naast je komt zitten en het voor je oplost.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  16. #16
    Junior Member
    Geregistreerd
    24 april 2011
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    #4 en #5 zijn de volgnummers van een reactie. Jouw vraag begint dus met #1. Dit kan je aan de rechterkant van elk bericht zien. Door het klikken op de linkjes kom je bij de artikelen. Sommige toetsen op jouw toetsenbord lijken nogal vast te zitten wat jouw reacties niet echt leesbaar maakt. Waarom het uploaden niet lukt weet ik niet. Succes verder met de vraag. Tip: Huur even iemand in die naast je komt zitten en het voor je oplost.
    Ik ben zeer dislectiys... En mijn hoofd heeft te veel chaos vewerkt .. bEn je nu blij.... Typen kost veel moeite.. Moet een kleine winkel proberen open te houden omdat ik geen geld heb... Ooit was ik systeem programmeur en systeembeheerder... Nu naar de *****n... Beankt voor je opmerking... Ik hoop dat je in de ****** zakt.. ***...

  17. #17
    Moderator
    Verenigingslid
    mastermindzh's avatar
    Geregistreerd
    10 december 2008
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Zo te zien gaan we er niet gezamenlijk uitkomen.
    Ik ga daarom deze vraag sluiten en wens alle betrokkenen vast een prettig weekend.

    m.v.g,
    Rick van Lieshout
    Met vriendelijke groet, Rick van Lieshout
    of op: http://rickvanlieshout.com

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen