Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 5 van 5

Onderwerp: Serieele data verwerken vanuit arduino

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 januari 2013
    Vraag is niet opgelost

    Serieele data verwerken vanuit arduino

    Ik heb een arduino met 4 buttons.
    De commando's(string) verstuur ik serieel naar vb 2010.
    Ik kan de string ontvangen, in RichTextBox1.
    Alle 4 de buttons komen netjes binnen.Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Com VB Arduino.PNG
Bekeken: 10
Grootte:  25,4 KB

    Het vreemde is dat ik de data verder niet kan verwerken, of ik weet niet hoe.
    Ik wilde dus
    Code:
            If RichTextBox1.Text = "F1_actief" Then
                PictureBox1.BackColor = Color.Red
            End If
    Dit lukt niet hij kleurt niet om.
    De hele code:Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Com VB Arduino.PNG
Bekeken: 10
Grootte:  25,4 KB

    Code:
    Imports System
    Imports System.Threading
    Imports System.IO.Ports
    Imports System.ComponentModel
    
    
    
    Public Class form1
    
    
    
        Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    
            Windows.Forms.Control.CheckForIllegalCrossThreadCalls = False
    
            Try
                For Each port As String In SerialPort.GetPortNames()
                    ComboBox1.Items.Add(port)
                Next
                ComboBox1.SelectedIndex = 0
                ComboBox2.SelectedItem = "9600"
            Catch ex As Exception
                MsgBox(ex.Message)
            End Try
    
    
    
        End Sub
    
        Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
            SerialPort1.BaudRate = Val(ComboBox2.SelectedItem)
            SerialPort1.PortName = ComboBox1.SelectedItem
    
            If Button1.Text = "connect" Then
                Try
                    SerialPort1.Open()
                    Button1.Text = "disconnect"
                    TextBox1.Enabled = True
                Catch ex As Exception
    
                End Try
    
            Else
                SerialPort1.Close()
                TextBox1.Enabled = True
                Button1.Text = "Connect"
            End If
        End Sub
    
        Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles TextBox1.KeyDown
            If e.KeyCode = Keys.Enter Then
                SerialPort1.Write(TextBox1.Text)
                TextBox1.Clear()
            End If
        End Sub
    
        Private Sub SerialPort1_DataReceived(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.IO.Ports.SerialDataReceivedEventArgs) Handles SerialPort1.DataReceived
            RichTextBox1.Text &= SerialPort1.ReadExisting()
    
        End Sub
    
        Private Sub RichTextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles RichTextBox1.TextChanged
    
            If RichTextBox1.Text = "F1_actief" Then
                PictureBox1.BackColor = Color.Red
            End If
    
        End Sub
    End Class

    Wie zou me op weg kunnen helpen?

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Heb je wel gecontroleerd via breakpoints dat de textchanged wordt aangeroepen?

    Indien dat goed gebeurt heb je er misschien mee te maken dat de verandering async gebeurt en je de verandering niet direct doorkomt op de picturebox.

    Heb je ergens ook nog code die de picturebox weer in zwart terug veranderd? Werkt het veranderen van de kleur wel goed in de hoofdroutine?
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 januari 2013
    Quote Origineel gepost door wampier Bekijk Bericht
    Heb je wel gecontroleerd via breakpoints dat de textchanged wordt aangeroepen?

    Indien dat goed gebeurt heb je er misschien mee te maken dat de verandering async gebeurt en je de verandering niet direct doorkomt op de picturebox.

    Heb je ergens ook nog code die de picturebox weer in zwart terug veranderd? Werkt het veranderen van de kleur wel goed in de hoofdroutine?
    Het is me nog niet duidelijk wat ik met breakpoints kan doen.
    Ik ben nog redelijk onervaren op dit gebied, maar leer gaandeweg.

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    je zet een breakpoint en laat je programma draaien. Als het nergens stopt komt het niet bij je breakpoint

    Komt het wel bij je breakpoint kan je de waarden en toestand van al je variabelen zien en kijken of dat de staat is die je verwacht. Gewoon een aan de linkerkant van je regel in de marge clicken en je krijgt een rood bolletje waar je breakpoint zal zijn.
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 januari 2013
    Quote Origineel gepost door wampier Bekijk Bericht
    je zet een breakpoint en laat je programma draaien. Als het nergens stopt komt het niet bij je breakpoint

    Komt het wel bij je breakpoint kan je de waarden en toestand van al je variabelen zien en kijken of dat de staat is die je verwacht. Gewoon een aan de linkerkant van je regel in de marge clicken en je krijgt een rood bolletje waar je breakpoint zal zijn.
    Dank je Wampier, ik zal dit gaan testen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen