Onoplosbaar spam-probleem?

Status
Niet open voor verdere reacties.

laniwati

Gebruiker
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
39
Allereerst dit: Ik zie geen aparte rubriek over spam. Zit ik bij Spyware wel goed, of dien ik onderstaand probleem bij een ander onderwerp aan te kaarten?

Honderden spam-berichten per dag worden door resp. Outlook 2003 en Spamfighter tegengehouden. Dat merk ik als ik in het buitenland gebruik maak van de webbased service van mijn internetprovider.

Er komen echter ook spam-berichten binnen, waarvan ik ogenschijnlijk zelf de afzender ben. In het berichtenvenster wordt mijn naam zowel als afzender als ontvanger weergegeven, m.a.w. een bericht van mijzelf aan mijzelf.

De meeste berichten leiden via de desbetreffende link naar Canadian of European Pharmacy, doch ook naar andere webwinkels.

In sommige van deze berichten is de tekst opgenomen, dat ik deze ontvang om reden, dat ik mij heb aangemeld voor MSN Featured Offers. Ik kan mij echter niet herinneren mij ooit voor deze service te hebben aangemeld. Daarbij wordt de mogelijkheid aangeboden voor “unsubscribe”, met vermelding dat deze afmelding slechts geldt voor de desbetreffende website en niet voor andere. En, hier wringt de schoen: bij afmelding volgen legio spam-berichten van andere organisaties, met alweer vermelding van mijn eigen naam c.q. e-mailadres als afzender.

Afgezien van het feit, dat het mij de nodige moeite heeft gekost voordat mijn provider mijn e-mailadres wilde accepteren als zijnde nog niet in gebruik bij een ander, stoor ik mij hevig aan het onrechtmatig gebruik van mijn naam.

Vandaar de volgende vragen:

1. Welke maatregelen kan ik treffen om te voorkomen, dat mijn naam c.q. e-mailadres door anderen wederrechtelijk wordt gebruikt?

2. Welke tegenmaatregelen kan ik uitvoeren om de boosdoeners een koekje van eigen deeg te presenteren?
 
Dit is erg vervelend, maar je kan er weinig aan doen. Als je e-mailadres eenmaal op adressenlijsten van spammers staat, is het hek van de dam. Afzenderadressen worden "gespoofd", dat wil zeggen: willekeurig gekozen.

Een paar tips:
- Reageer nooit op een spam. Zogenaamde afmeldlinks zijn vals, ze bevestigen alleen dat het e-mailadres bestaat. Daardoor blijft het adres op adresssenlijsten van spammers staan.
- Verstuur geen out-of-office bericht. Zelfde reden.
- Laat je e-mailadres niet achter op forums, profielensites, gastenboeken, etcetera. Gebruik hiervoor een alias of een wegwerp e-mailadres.
- Zorg dat je e-mailadres niet onbeschermd op je website staat, waar het gevonden wordt door zoekrobots van spammers.

Je kan klachten over Nederlandse spam sturen naar www.spamklacht.nl. Maar de meeste spam is niet Nederlands.
 
Een ander e-mail adres is de enige oplossing bv een gmail adres , deze kan je mail doorsturen naar outlook . Je opent en verstuurd je mail dan met outlook via gmail , bij mij is de spam hierdoor helemaal verdwenen.
Klagen kan ook via spamcop , heeft echter weinig effect
Hans
 
reactie op antwoorden

Op de bladzijde geen mogelijkheid gezien om te reageren op de antwoorden. Derhalve de optie gebruikt "reageer op de vraag".

Dank voor de tips! In den vervolge zal ik niet meer op spam reageren. Het gebruik van Gmail valt te overwegen, indien deze zodanig kan worden ingesteld, dat alle (inkomende) berichten automatisch naar Het Net worden doorgestuurd. Anders wordt het te arbeidsintensief.

Blijf ik echter nog benieuwd naar het feit hoe het mogelijk is, dat een ander van mijn e-mailadres gebruik kan maken. Zelf heb ik gepoogd een andere naam in te vullen bij afzender, doch dit wordt niet geaccepteerd. Waar kan ik nadere informatie inwinnen?
 
Dit riekt meer naar spyware , controleer de pc eens met een virusscan on line , controleer of er spyware aanwezig is met bv. adaware , spydoctor , avg antispyware of superanti spyware ( gebruik ikzelf )
Als jouw emailadres ook in jouw eigen adressen boek staat dan is het logisch dat als via jouw account spam verzonden wordt jij dit ook krijgt met jezelf als afzender .

Het spamfilter in gmail houd bijna alles tegen , lees eens op de gmail site wat allemaal kan .
Hans
 
advies gevolgd en nadere informatie

AANVULLING OP ONDERSTAAND BERICHT

Met de zoekterm "unsubscribe MSN Features" een aantal verwijzingen gekregen, met N.B. een verwijzing naar Helpmij. Het blijkt, dat hetzelfde probleem al eens is aangekaart door Pjortr in februari 2008, met als onderwerp Vreemde Post.

Echter een oplossing voor het probleem heb ik niet kunnen ontdekken. Wat nu?

=========

Dank voor het advies!

Feed back: Gezocht bij Google naar on-line scanning, maar toch terecht gekomen bij te downloaden gratis- en betaalde programma’s. SUPERAntiSpayware free edition geïnstalleerd en computer laten scannen. Resultaat: Files detected: 6 (1 x Adware Search-Exe en 5 x Tracking Cookies). Ben benieuwd of het probleem inderdaad voorbij is.

Ter nadere informatie nog het volgende. Onderstaand wordt de broncode en de Internet Headers van één van de spamberichten weergegeven. Wellicht kan hieruit worden geconcludeerd of het inderdaad een kwestie is van spyware.

======================= begin broncode ================

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<html>
<body>
<img src="http://tracking.msadcenter.msn.com/hyj.gif?o=1" width=0 height=0>
<table cellpadding=0 cellspacing=0 width=600 align=center>
<tr>
<td class=EC_container bgcolor="#F2F2F2">
<table cellpadding=0 cellspacing=0 width="100%">
<tr>
<td>

<div align=center> <a href="http://www.tatfeluntil.cn" target="_blank"><img src="http://www.oftenpageal.cn/2.gif" border=0 alt="Click Here!"></a> </div>

</td>
</tr>
<tr>
<td class=EC_legal>
<strong>About this mailing: </strong><br>
You are receiving this e-mail because you subscribed to MSN Featured Offers. Microsoft respects your privacy. If you do not wish to receive this MSN Featured Offers e-mail, please click the "Unsubscribe" link below. This will not unsubscribe
you from e-mail communications from third-party advertisers that may appear in MSN Feature Offers. This shall not constitute an offer by MSN. MSN shall not be responsible or liable for the advertisers' content nor any of the goods or service
advertised. Prices and item availability subject to change without notice.<br><br>

©2008 Microsoft | <a href="http://www.mainanwetavel.cn" target="_blank">Unsubscribe</a> | <a href="http://www.blackpetogethe.cn" target="_blank">More Newsletters</a> | <a href="http://www.hadatongat.cn" target="_blank">Privacy</a><br><br>
Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052



</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>



</div>
</div>

</div>

</body>
</html>

========================= einde broncode =========================


========================= begin Internet headers ====================

Received: from hpsmtp-eml09.kpnxchange.com ([10.94.77.143]) by CPEXBE-EML03.kpnsp.local with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.1830);
Thu, 17 Apr 2008 21:35:10 +0200
Received: from eki242.neoplus.adsl.tpnet.pl ([83.21.176.242]) by hpsmtp-eml09.kpnxchange.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.1830);
Thu, 17 Apr 2008 21:35:10 +0200
Content-Return: allowed
X-Mailer: CME-V6.5.4.3; MSN
Return-Path: communications_msn_cs_enus@cimail15.msn.com
Message-Id: <20080417103511.2543.qmail@eki242.neoplus.adsl.tpnet.pl>
To: <vermeld werd: mijn eigen e-mailadres>
Subject: Dear email]vermeld werd: mijn eigen e-mailadres April 89% 0FF
From: <vermeld werd: mijn eigen e-mailadres>
X-OriginalArrivalTime: 17 Apr 2008 19:35:10.0305 (UTC) FILETIME=[2614B510:01C8A0C2]
Date: 17 Apr 2008 21:35:10 +0200
X-Antivirus: AVG for E-mail 7.5.524 [269.23.0/1382]
Mime-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="=======AVGMAIL-4807D45B3C06======="

====================== einde Internet headers ===================
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan