• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Automatische celaanduidingswijziging

Status
Niet open voor verdere reacties.

NIh1IlO

Gebruiker
Lid geworden
4 feb 2003
Berichten
750
Gegroet excelspecialisten,

Is het mogelijk een getal (bvb 97) dat het resultaat is van de formule =VERGELIJKEN(A268;$C$1:$C$209;0) automatisch te (laten) vervangen in een andere formule die afhankelijk is van een ander resultaat bvb in deze formule =ALS(K103="";"";K103) waarin 103 het resultaat is van een andere vergelijkingsformule.
Anders gezegd: kan men de celaanduidingen in een formule afhankelijk maken van het resultaat van de functie vergelijking waarbij het getal de rij aanduidt als dit resultaat varieert?
Ik heb geprobeerd met volgende truc ="K"&VERGELIJKEN(A268;$C$1:$C$209;0) waarbij de vergelijkingsformule bvb het resultaat geeft 103.
Ik dacht dus K103 in de ALSformule als volgt te stellen: ALS("K"&VERGELIJKEN(A269;$C$1:$C$209;0) ="";"";"K"&VERGELIJKEN(A269;$C$1:$C$209;0)) maar het resultaat was "K103" en niet de eigenlijke celinhoud zelf.

Kan men mij de correcte benadering meedelen?

Met beste dank op voorhand,

nIh1IlO
 
Ja dat kan, met de INDIRECT functie.

Misschien kom je er zo uit, en anders helpen we je wel weer verder.
 
Bedankt Paul! :thumb:

Ik ben er uit geraakt met goed gevolg.

nIh1IlO
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan