• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

datum in excel bestand vast zetten

Status
Niet open voor verdere reacties.
De grap van formules is nu juist dat ze dynamisch zijn; als de datum in een nieuw jaar valt, dan krijg je dus automatisch dat nieuwe jaar. Om de data vast te zetten, moet je de formules dus omzetten naar waarden. Bijvoorbeeld door alle cellen te selecteren, te kopiëren en dan als Waarden te plakken. Maar je insteek is denk ik al fout, want je hebt nu ook de data van 2018 er in staan. Die moet je dus ook verwijderen als je volgend jaar weer opnieuw begint. Je kunt beter van het originele bestand (met formules, geen data) een sjabloon maken, en dat elk jaar gebruiken om een nieuw bestand te maken. Dat ontslaat je dan niet van de noodzaak om aan het eind van het jaar alle formules om te zetten naar waarden, omdat je het bestand anders niet kunt openen met de oorspronkelijke waarden. Al kun je daar natuurlijk ook een pdf van maken, dan heb je de data ook gezegeld.
 
Misschien is het goed dat je eens met Barbara Visser gaat praten over het toebedelen van het nieuwe budget. En hoe je hoort om te gaan het privacy-beleid binnen jullie organisatie.
 
Mogen we ook weten hoe dan? Dit is voor anderen die met dezelfde vraag zitten wel prettig om te weten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan