DrayTek Vigor2132FVn met Apple extreme

Status
Niet open voor verdere reacties.

AdvO

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
31 aug 2015
Berichten
1
Beste,

Gisteren is door Vodafone een nieuwe glasverbinding aangelegd. Ik had een bestaand netwerk draaien ( ook op glasvezel) met aan de binnenkant een apple extreme, deze deelde de ip adressen uit, alle begonnen met 10.0.1.x nu heeft de Draytek Vigor2132FVn een standaard adres voor de binnen kant wat uiteraard weer begint 192.168.1.x
Wie kan mij helpen of uitleggen wat ik moet doen zodat aan de binnenkant wat voorheen dus de 10.0.1.x was weer werkt zonder alle apparaten opnieuw te gaan omzetten naar een 192.168.1.x het zijn er nl meer als een 35 tal.

Ik weet nl niet of de Draytek zo geconfigureerd moet blijven ivm ook TV en Telefonie?? Want voor poortje 1 en 2 wat schijnbaar volgens de monteur data en poortje 3 en 4 voor TV
Daar ik hier geen kaas van heb gegeten, stel ik u de vraag.

Hoor graag van jullie wat de oplossing is.

m.vr.gr.

Ad
 
Ik heb ook een Draytek, maar weliswaar geen glasvezel intern netwerk met 35 aangesloten apparaten, maar mijn ervaring is dat als je alle aangesloten apparaten uitzet en de router uitzet, dan 30 seconden wacht en dan eerst de router weer aanzetten en wachten tot die alles automatisch weer heeft ingesteld (duurt zo'n 1 a 2 minuten). Daarna een voor een de aangesloten apparaten aan zetten. De DHCP zal dan automatisch interne ip-nummers gaan toekennen per apparaat.
Dat zullen dan allemaal 192.168.1.x-nummers zijn.

Maar u kunt ook in de router zelf aangegeven dat de interne ip-nummers van de serie 10.0.1.x zijn (kijk in het handboek onder het hoofdstuk DHCP-server configuration). Maar dan nog steeds deelt de router de ip-nummers uit en blijft de procedure van alles uitzetten en een voor een aanzetten dezelfde.

Het is een complexe zaak en daar u zegt er geen verstand van te hebben en u een complex netwerk heeft neem ik aan dat een specialist dit netwerk heeft geinstalleerd.
Mijn advies: haal die specialist erbij.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan