geen bereik in atelier

Status
Niet open voor verdere reacties.

jhl1

Gebruiker
Lid geworden
11 nov 2013
Berichten
5
Misschien een rare vraag voor de specialisten. Ons probleem is dat wij in ons atelier met gesloten poort geen ontvangst hebben voor ons draadloos internet.
Kort uitgelegd staat er in de woning op een twintig meter van ons atelier de modem ("bbox2" van Belgacom). Zolang wij met goed weer met open poort werken hebben wij perfekt verbinding met internet. Eens de poort echter gesloten werkt het niet meer.
Nu met de winter op komst zou dit probleem voor eens en voor altijd moeten opgelost raken.
Men heeft mij al een wifi-repeater verkocht, maar dat werkt niet blijkbaar. Men raadt mij powerlines aan, enz. Zodat ik een stekker in de woning in de modem plug en een stekker in het atelier.
Wie heeft hier de "gouden" oplossing voor mij probleem?
 
Hoi,

Welkom op Helpmij .nl

Gouden tip geultje graven 60 cm diep en kabeltje er in:D nee die poweradapter zal inderdaad de beste optie zijn alleen werkt dat het beste als die op de zelfde groep(fase) staan maar is zeker het proberen waard
 
Laatst bewerkt:
Thx Modag.
Maar in die powerlines kun je kiezen tussen 200mbps en 500mbps wat een prijsverschil tot 100 euro maakt voor een zo goed als identiek product.
De Devolo staat heel goed aangeschreven blijkbaar
 
Hoi,

Waarvoor gebruik je de pc in de atelier? En wat is nu jouw bedrade en draadloze snelheid?
 
Mails, bestellingen en opzoekingen onderdelen via TecDoc o.a.
Zijn twee laptops.
 
Normaal zitten notebooks op 150 MBps draadloos. Dus dan zou 200 MBps genoeg moeten zijn maar het meest ideale met twee notebooks tegelijk is 500 MBps, maar daar hangt dus wel een prijskaartje aan.
 
Bedenk wel, dat als het atelier op een volledig andere fase draait, poweline niet gaat werken. Delen atelier en het huis dezelfde hoofdaansluiting (zelfde groep is niet noodzakelijk, maar als het achter een andere meter hangt is dat mogelijk wel een probleem)?
 
Delen dezelfde meter Modag. Heb een Devolo kit besteld bij Coolblue ondertussen. Deze wordt overmorgen geleverd. Ik kan mij die 49 euro wel riskeren om te zien of het wel degelijk werkt.
Daarna kunnen we nog overstappen naar een 500mbps.
Dank voor de echte tips.
 
Inderdaad wat Modag zegt, geultje graven en een kabel erin.
Wat je dan altijd nog kan doen is een extra router aansluiten in de atelier, voor bijvoorbeeld draadloze apparaten.
 
Devolo 200mbs starterkit geplaatst en klaar is kees.
Thx voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan