Online VNC gevonden

Status
Niet open voor verdere reacties.

Vermin

Gebruiker
Lid geworden
10 mrt 2008
Berichten
100
Hallo. Ik heb een online VNC viewer gevonden. Deze wil ik graag op school gebruiken, omdat ik niet zomaar allerlei wilde programma's daar mag installeren. Maar ik wil wel weten of deze ook te vertrouwen is.
Hij ziet er wel betrouwbaar uit vind ik, maar ik ben toch van nature best wantrouwend.

Link
 
Ik houd niet zo van mijn gegevens op vreemde websites neer te zetten.
Daarom gebruik ik ssl-explorer. dat is een webapp waarmee je een https tunnel naar huis opzet en over die tunnel kun je dan een aantal verschillende overname tools gebruiken.

Veilig en tot nu toe nog geen omgeving tegen gekomen die https verkeer op poort 443 volledig tegen hield.:) en daarnaast heb je geen installatie op de pc nodig (op een recente java versie na)
 
Ik ken die onderneming niet, maar, normaal gesproken, heeft een VNC server zelf ook al een web-toegang, via TCP-poort 5800.

Natuurlijk moeten geen firewalls in de weg zitten, en ook moet poort 5800 geforward zijn naar de pc die je over wilt nemen op afstand.

Heeft deze over te nemen pc (bijv.) op Internet 203.123.123.123, dan wordt het dus:
http://203.123.123.123:5800

om er via een webbrowser bij te kunnen.

Nog een kleine aantekening: Die web-VNC op die site vereist een Active-X component om te laden in Internet Explorer. Ik mag aannemen dat je op de pc's waar je op werkt op school geen Active-X componenten mag toevoegen of gebruiken, en dus dat het zowiezo niet gaat werken, denk ik.

Succes,

Tijs.
 
@dnties
Ja, maar volgens mij moet ik bepaalde dingetjes doen in mijn VNC server om dat echt te kunnen gebruiken. Ik kan wel zo'n server starten maar dan heb ik aan de andere kant nog een client nodig.
Misschien als iemand weet hoe je in tightVNC (op hun site heb ik gelezen dat dat idd mogelijk is via je browser) ervoor zorgt dat je er via je browser bij kan?

Of ik moet gewoon dat ssl-explorer proberen waar Ellasar het net over had.
 
Laatst bewerkt:
Ik zeg er nog 1 ding over: Voor het web-based gedeelte van VNC heb je verder niets nodig, behalve een browser die Java ondersteunt + evt. extra dingen, als je dat zo instelt in de VNC server.
Het verhaal van Ellasser gaat (denk ik) erom of je wel via poort 5800 naar buiten een browser mag openen. Hij lost dat op door de https: poort te gebruiken, welke normaal gesproken altijd wel naar buiten mag.

Een configuratie zoals Ellasser doet kan ook worden ingesteld: Verander in de VNC server poort 5800 voor web-based toegang naar poort 443, en zorg voor goede portforwarding in de router die door de VNC server wordt gebruikt.
Extra beveiligingsmaatregelen kunnen evt. ook ingesteld worden, maar dan worden aan de client-kant misschien wel extra eisen gesteld.

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Het verhaal van Ellasser gaat (denk ik) erom of je wel via poort 5800 naar buiten een browser mag openen. Hij lost dat op door de https: poort te gebruiken, welke normaal gesproken altijd wel naar buiten mag.

Met daarnaast als voordeel dat je nooit een client hoeft mee te nemen naar waar je ook heen gaat omdat die ook via dezelfde tunnel opgehaald word.
(en nog handige dingetjes als een filemanager en een webforwarder/proxy)

Maar probeer eerst de oplossingen van dnties mocht dat niet werken kun je mijn mogelijkheid nog proberen
 
tightVNC heeft idd een eigen web dinges, ik snap alleen niet hoe die werkt. Ach, ik kan tenminste zeggen dat ik het heb geprobeerd:cool:
 
web based VCN

Hallo,
Ik verdiep me pas sinds kort in dit hele op afstand besturen van pc's-fenomeen. Je hebt er verschillende prog's voor weet ik en zoals ik hier las en zag ook web-based. Eén probleem blijft, als je geen administrator-bevoegdheden hebt op je werk, zoals de meesten niet hebben (en ik ook niet), dat kun je het wel shaken. MAAR...daar MOET toch een oplossing voor zijn vandaag de dag? Want dat web-based is volgens mij supereenvoudig, maar zonder ActiveX kun je nog niks (en ActiveX kun je alleen regelen als je dus zelf beheerder/administrator bent).
Er is vast een slimmerik die dit allemaal weet te omzeilen...ik ben benieuwd. :rolleyes:
Groet,
RLLdG
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan