Rij beveiligen tegen verwijderen en meer

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lkloor

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
28 mei 2015
Berichten
4
Beste mede forum gebruikers en specialisten,

Voordat ik dit bericht wilde plaatsen, heb ik al behoorlijk wat gezoocht, maar niet gevonden wat ik eigenlijk zocht. Kan iemand mij hiermee helpen?

In bijgevoegd klachtenformulier kan door iedereen die toegang tot dit document heeft een klacht worden ingevuld over een leverancier.
Wat willen we nu? Een medewerker vult handmatig een aantal cellen per rij in, waaronder de datum.
1. De nummervolgorde dient automatisch ingevuld te worden, beginnend met het jaar en een volgnummer in kolom B. In 2016 dient dit nummer dan te starten met 16
2. Het klachtenregistratienummer (kolom E) dient ook automatisch ingevuld te worden door het toevoegen van de productgroep aan het nummer (bijv 150002D; zie formule)
3. De rijen mogen door niemand meer verwijderd worden, wel gewijzigd.

Is dit te doen?

Alvast hartelijk dank.
 

Bijlagen

  • Voorbeeld klachtenform.xlsx
    10 KB · Weergaven: 32
Excel is nu eenmaal geen multi-user app. Een en ander zou je kunnen doen door 2 files te gebruiken en dan te spelen met de permissies. Als het echt waterdicht moet zijn, dan zou ik er niet eens aan beginnen.
 
Beste Wampier,

Bedankt voor je reactie. De oplossing hoeft niet ingewikkeld en waterdicht te zijn. Echter reikt mijn kennis en kunde niet zo ver dat ik dit middels bijv. een code kan genereren.
 
Hallo,

Bedankt voor je reactie. Ja, dat van die formules ben ik inmiddels ook al achter. Echter, met 1 ding kom ik niet uit. En dat is het beveiligen van de rijen tegen verwijderen. Ik heb nogal wat gevonden over het beveiligen, echter valt dit nogal tussen wal en schip. Is er een mogelijkheid om de ingegeven rijen te beveiligen tegen verwijderen? Wijzigen mag.

Gr.
Leon
 
Bekijk bijlage Voorbeeld klachtenform1.xlsx

In de grijs kolommen kunnen gegevens ingevoerd worden, verder is het gehele blad beveiligd, er kunnen dus geen rijen verwijderd worden, wel gewijzigd.

Maar ik vraag me af of dit wel is wat je nodig hebt, ja kan nu de hele rij ook leeg maken of overschrijven, als dat geen probleem is lijkt me dit zo OK.
 
Voor mij is dit nu voldoende. Ik zie dat je gewoon iets met cellen beveiligen hebt gedaan, iets waar ik ook mee bezig ben geweest en niet op een correctie manier gevonden heb. Hartelijk dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan