• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Rijen bovenaan elke pagina

Status
Niet open voor verdere reacties.

raijmakersmarc

Gebruiker
Lid geworden
24 okt 2010
Berichten
41
Beste forumleden,

Ik ben bezig met het opzetten van een bestand waarin ik van meerdere vastgoedobjecten het verbruik van elektra, gas en water bij kan houden.

Er zijn drie tabs zijnde elektra, gas en water waarin ieder pand staat vermeld. Per maand wordt daarin het voorschot ingevuld. In kolom A staat elk pand genoemd welke een hyperlink is naar de tab van het desbetreffende pand. In die tab staat verdere informatie over het pand. Deze wil ik uit kunnen printen zodat ik per jaar een overzicht heb van de gemaakte kosten voor nutsvoorzieningen (gas/water/licht).

Nu kom ik bij het probleem.

In de pandspecifieke tab heb ik in kolom A/B informatie staan gas, water en licht en in rij 1-11 staat informatie over het pand (adres, meters, EAN-codes etc.). De informatie heb ik exact even breed gemaakt als 1 jaar zodat we bij het printen een heel jaar op een pagina krijgen met daarboven alle benodigde info.

Nu wil ik de pandspecifieke informatie op iedere pagina bovenaan hebben en de gas,water en licht info aan de linkerzijde. Alleen het jaar moet variëren per pagina. Dit heb ik proberen te doen met de functie titels afdrukken en dan 'Kolommen links op elke pagina' selecteren, kolom A/B selecteren en klaar. Dan 'Rijen bovenaan op elke pagina', de rijden 1-11 selecteren en klaar. Althans dat dacht ik. Kolom A/B worden wel op iedere pagina goed afgedrukt alleen de rijen 1-11 alleen op de eerste pagina (logisch).

Nu de vraag:
Hoe krijg ik het voor elkaar dat het blauwe gebied ($A$1:$N$11) op iedere pagina komt te staan?

Zie bijlage voor het bestand.

Bekijk bijlage Nutsvoorzieningen Helpmij bestand.xlsx
 
Marc,

Kopieer gewoon de pandspecifieke informatie boven ieder tabblad. dus in cel O1 = A1 en kopiëren tot EP11

Veel Succes.
 
Beste Elsendoorn,

Bedankt voor uw reactie. Dit heb ik in eerste instantie gedaan maar dat wil ik niet als oplossing. Ik wil de objectspecifieke info ook aan kunnen passen. Ik heb toen iedere gekopieerde cel gekoppeld aan het eerste vlak met informatie (het origineel) en deze cellen daarna beveiligd tegen overschrijven.
Dit ziet er alleen niet uit en ik kan me niet voorstellen dat dit de enige manier is. Er kan zoveel met Excel dat dit ook mogelijk zou moeten zijn.

Gr, Marc
 
Je kunt natuurlijk ook de inhoud van cellen C14:N34 afhankelijk laten maken van het een gekozen jaar.
Je haalt immers alle gegevens op uit een ander tabblad
Zie de gele cellen voor een eerste aanzet
 

Bijlagen

  • Nutsvoorzieningen Helpmij bestand_2.xlsx
    271,4 KB · Weergaven: 40
Beste Popipipo,

Bedankt voor je reactie. Erg handige functie inderdaad maar kan ik de geïndexeerde jaartallen ook direct achter elkaar uitprinten? Daar gaat het mij vooral om.

Gr, Marc
 
Misschien dat onze VBA specialisten hier iets mee kunnen
 
Wellicht. Had gehoopt dat ik een simpele functie over het hoofd zou hebben gezien maar blijkt dus dat het ingewikkelder is dan ik dacht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan