USB aansturen

Status
Niet open voor verdere reacties.

SPBbelfeld

Gebruiker
Lid geworden
22 dec 2014
Berichten
5
Hallo,

Ik gebruik MS Access. En daarin werk ik veel met VBA. Nu wil ik via VBA een relais module aansturen via een USB kabel.
Op deze module zitten 4 relais aangesloten. De module heeft een driver en wordt herkent op COM4. Ik
ben hier al maanden mee bezig en krijg het niet voor elkaar. Op het internet niet iets kunnen vinden. In elk geval niets wat ik begrijp.
Via "Hyperterminal" zou je met het comando "Relay on 1" het relais 1 aan kunnen aansturen. Ik ga ervan uit dat dit commmando in VBA
moet worden overgenomen. Dit nadat ik COM4 in VBA geactiveerd heb.
Wie kan mij helpen?

Gr Willem
 
Laatst bewerkt:
Een externe module aansturen op COM4 is ook niet een klusje dat je een beginner in de maag moet splitsen :). Niet dat ik vind dat jij dat bent overigens ;). Maar het is nu eenmaal lastige materie. Misschien staat hier een voorbeeldje waar je wat mee kan. Of deze.
 
Je moet eerst zeker weten of de communicatie v.v. goed gaat, de driver heb je iig werkend.
Die settings van zo'n poort kunnen lastig zijn, maar met de fact/data sheet of zo zou je er uit moeten komen... maar een bitje verkeerd en hij doet het niet...

Kwam dit nog tegen voor inspiratie:
http://www.kmtronic.com/software-examples.html
http://www.kmtronic.com/manuals/KMTronic_Controlling_USB_Relay_via_Microsoft_Office_PowerPoint.pdf

Nog een voorbeeld hoe men communiceert:
http://www.vctec.co.kr/web/product/numato/productdoc/usbrelay4/UsbRelay4.pdf
 
Laatst bewerkt:
Bij hardware vragen is het heel belangrijk te vermelden welke hardware je hebt (merk en type).

Zie http://numato.com/32-channel-usb-relay-module onder de reactie van mikewittmaekers voor code die in ieder geval een reactie moet uitlokken.
 
Laatst bewerkt:
Hallo,

Bedankt voor jullie reakties.
De meeste had ik zelf ook al ontdekt. Die aanwijzing van Alphamax nog niet. Terwijl ik een relais module van Numato heb :eek: . Hun technische ondersteuning kunnen me ook niet helpen overigens.

Dat is denk ik wel iets wat voor mij te begrijpen is en ook aan te passen is. Vergelijkbare aanwijzingen had ik al bekeken. Daar werd ook verwezen naar dit besturingselement. Maar ik heb Office 2007 en deze heeft geen besturingselement "Microsoft communication control". Is deze toe te voegen? Heb ik nog nergens kunnen vinden.
Dat MSComm32.ocx is me ook nog onduidelijk. Had ik zo nog nergens gezien en zal me er in moeten verdiepen.

Jullie horen nog van me.
 
Het (mee)zoeken is voor ons handiger als je meteen vermeld dat je er een van Numato hebt... toch een inkopper voor een meer ervaren iemand.. :eek:
 
Andre,

Je hebt helemaal gelijk. Dat is mijn fout. Excuses. Maar ik ben zeker niet ervaren. Het huis, tuin en keuken VBA lukt me aardig. Maar dan houd het ook op.
 
Ik ben inmiddels een heel stuk verder. Maar heb het nog steeds niet werkend. Ik mis een activex besturingselemen MScomm control 6.0 t welk ik in het formulier moet plaatsen. Nu heb ik diverse info gelezen dat Microsoft dmv updates besturingselementen verwijderd heeft.
Via google gezocht en geprobeerd het besturingselement te downloaden. Dit is een catastrofe geworden. Ik heb nu vanalles op mijn pc staan behalve..... ik zal windows opnieuw moeten instaleren ben ik bang.
Is het uberhaupt wel mogelijk om dit te downloaden en toe te voegen?
 
Dank je wel voor de aanwijzingen. Ik zoek zelf op het internet maar heb deze oplossingen zelf niet gevonden. in elk geval niet zo duidelijk.
Ik heb het besturingselement kunnen downloaden en in windows gezet zoals de voorbeelden aangeven. Hij staat nu ook mooi in de lijst.
Maar als ik hem aanklik krijg ik een foutmelding "U heeft geen gebruiksrecht voor dit besturingselement". Nu ben ik weer aan het googlen
maar kan wederom geen passende oplossing vinden.


Weet ook niet of dit probleem direkt bij de originele vraagstelling hoort. Het lijkt me dat er meerderen tegen dit probleem aanlopen dus laat het hier staan.
 
Laatst bewerkt:
Numato heeft sinds 25 december 2014 een nieuwe website
Misschien kan je nu hier, zie http://numato.com/sample-code-library wel werkende bestanden vinden.

P.S. we hebben van jou nog geen enkele coderegel gezien, dus we weten niet als die mogelijk ook een probleem kunnen opleveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan