Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Helpmij.nl Forum FAQ

Hier vindt u onderwerpen over de werking van het forum. Gebruik de links of zoekoptie om antwoorden te vinden op uw vragen.

Nieuwe berichten plaatsen

Hoe kan ik mijn berichten en berichten opmaken?

Als u een bericht plaatst wilt u er misschien wat opmaak aan toevoegen, zoals vet, cursief en onderstreept.

Opmaak toevoegen kan op twee manieren:

  • Door aanklikbare elementen te gebruiken die lijken op die van de meeste tekstverwerkers
  • Door vB-opmaakcodes in te typen

Aanklikbare elementen zijn beschikbaar in de standaard tekstverwerker en de geavanceerde WYSIWYG-tekstverwerker. Het verschil tussen deze twee is dat de standaard tekstverwerker de vB-code laat zien in uw bericht, die pas tot opmaak wordt verwerkt als het bericht later wordt weergeven. De geavanceerde WYSIWYG-tekstverwerker laat de opmaak tijdens het typen zien zoals deze later ook zal worden weergegeven.

Om deze elementen te gebruiken hoeft u alleen maar op de knop te klikken, bijvoorbeeld de knop B voor vet, en dan te typen om vetgedrukte tekst te krijgen. Als u weer op de knop klikt, stopt de opmaak. U kunt ook tekst die u al getypt hebt selecteren en dan op de opmaakknop klikken.

vB-code is een speciale verzameling codes die op HTML lijkt en die gebruikt kan worden voor forumberichten. Klik hier om een volledige lijst van vB-codes en voorbeelden te zien die gebruikt kunnen worden op deze website.

Reageren op een bericht

U dient voor het reageren op berichten ingelogd te zijn.

Als geregistreerde gebruiker kunt u naar de forums gaan waar u rechten hebt om onderwerpen te lezen en reacties te plaatsen. Om te reageren hebt u een aantal mogelijkheden. U kunt klikken op de knop + Reageer op bericht en een nieuw bericht toevoegen aan het eind van de berichten. U kunt ook een snelle reactie geven door direct een reactie plaatsen in het invoerveld onder de lijst berichten.

Als u wilt reageren op meerdere berichten kunt u deze selecteren door het knopje Op meerdere berichten reageren te klikken: Multi quote Deze knop wordt dan voorzien van een vinkje om aan te geven dat u het bericht hebt geselecteerd. Als u vervolgens op het vak snel reageren klikt, komt u in de volledige tekstverwerker, waarin de berichten staan geciteerd.

Wijzigen en verwijderen van berichten

Kan ik mijn berichten wijzigen of verwijderen?

Als U geregistreerd bent en ingelogd, dan kunt u uw berichten wijzigen en verwijderen (tenzij de beheerder deze opties heeft uitgeschakeld). Het kan zijn dat u uw berichten slechts gedurende een bepaalde periode kunt wijzigen, afhankelijk van hoe de beheerder het forum heeft ingesteld.

Als u uw berichten wilt wijzigen of verwijderen, klik dan op de knop Bericht aanpassen bij het desbetreffende bericht. Als uw bericht het eerste bericht van een discussie is, dan kan het zijn dat u met het verwijderen van uw bericht de hele discussie verwijdert, dat is niet de bedoeling.

Als u uw wijzigingen hebt aangebracht, kan er een opmerking verschijnen waarmee andere gebruikers worden geïnformeerd dat u het bericht hebt gewijzigd.

Als de datum en tijd van de wijziging eruitzien als een link, dan kunt u daarop klikken om de verschillen te zien tussen de oorspronkelijke en de gewijzigde versie (of alle verschillende versies als er meerdere wijzigingen waren).

Kunnen anderen mijn berichten wijzigen?

Beheerders en moderatoren kunnen ook uw berichten wijzigen. Als ze dat doen, zal er een opmerking staan om te laten weten dat het bericht gewijzigd is.

Enquêtes maken en eraan deelnemen

U zult zien dat sommige berichten op het forum een gedeelte bevatten waarin u uw stem kunt uitbrengen op een stelling of een vraag. Deze berichten noemen we 'enquêtes'.

Hoe maak ik een nieuwe enquête?

Als u een nieuwe vraag start heeft u de mogelijkheid om ook een enquête aan te maken. (Dat is op het forum niet ingeschakeld. Wilt u een enquête plaatsen dient u vooraf toestemming te vragen aan de hoofdmoderator)

Als u toestemming hebt kunt u een vraag stellen en een aantal mogelijke antwoorden opgeven. Andere leden kunnen dan een antwoord kiezen en de resultaten van de enquête verschijnen in de discussie.

Voorbeeld van een enquête:

Wat is uw favoriete kleur?

  • Rood
  • Blauw
  • Geel
  • Groen
  • Hemelsblauw
  • Roze met gele stippen

Als u een enquête wilt maken wanneer u een nieuwe vraag begint, plaats dan een vinkje bij 'Ja, maak een nieuwe enquête bij deze vraag' onder aan de pagina en geef het aantal antwoorden op.(niet ingeschakeld)

Als u op de knop 'Nieuwe vraag plaatsen' klikt, komt u op de pagina waar u de enquête kunt maken. U kunt daar de vraag en de lijst met antwoorden opgeven.

U kunt ook een einddatum opgeven, zodat er (bijvoorbeeld) een week lang stemmen kunnen worden uitgebracht.

Hoe breng ik mijn stem uit en waar kan ik de resultaten zien?

Als u een stem wilt uitbrengen in een enquête, selecteer dan het antwoord van uw keuze en klik op de knop 'Stem nu'. Soms kunt u meer dan één antwoord kiezen. U kunt de resultaten zien voordat u uw stem uitbrengt door op de link 'Bekijk resultaten enquête' te klikken. Meedoen aan een enquête is altijd optioneel. U kunt uw stem uitbrengen op een van de antwoorden, of helemaal geen stem uitbrengen.

Bekijk of een enquête openbaar is of niet. Als dat wel zo is, is uw stem tot u herleidbaar.

Over het algemeen geldt dat als u eenmaal uw stem hebt uitgebracht, uw keuze later niet meer kunt veranderen. Stem dus met aandacht!

Bijlagen en afbeeldingen

Hoe voeg ik een bijlage toe aan een bericht?

Als u een bijlage aan uw bericht wilt toevoegen, gebruik dan de pagina 'Reageer op bericht' of 'Nieuwe vraag plaatsen', en niet 'Snel reageren'. Om op de pagina 'Reageer op bericht' te komen moet u op de knop 'Reageer op bericht' klikken bij het bericht waar u bent.

Op deze pagina ziet u onder het berichtvenster een knop 'Beheer bijlagen'. Als u op deze knop klikt, wordt een nieuw venster geopend waar u bijlagen kunt uploaden. U kunt een bestand uploaden vanaf uw computer of vanaf een andere URL. Gebruik het veld dat van toepassing is. U kunt ook het bijlagepictogram in het berichtvenster gebruiken om het bijlagevenster te openen.

Als u een bestand wilt uploaden vanaf uw computer, klik dan op de knop 'Bladeren' en zoek het bestand. Wilt u een bestand uploaden vanaf een URL, voer dan de volledige URL in het tweede veld op deze pagina in. Als u een van de twee velden hebt ingevuld, klik dan op 'Uploaden'.

Zodra het uploaden voltooid is, verschijnt de bestandsnaam onder de invoervelden. U kunt het venster dan sluiten en terugkeren naar de berichtpagina.

Welke bestandstypen kan ik gebruiken? Hoe groot mogen bijlagen zijn?

In het bijlagenvenster vindt u een lijst van toegestane bestandstypen en hun maximale grootte. Bestanden die groter zijn, worden geweigerd. Er kan ook een maximum zijn aan het totaal aantal bijlagen dat u in het forum mag plaatsen.

Hoe voeg ik een afbeelding toe aan een bericht?

Als u een afbeelding hebt geüpload als bijlage, kunt u op het pijltje klikken naast het 'bijlagepictogram' en de afbeelding uit de lijst selecteren. De afbeelding wordt dan in het bericht geplaatst. U kunt vervolgens zelf bepalen waar de afbeelding precies moet staan.

Om een afbeelding in te voegen die niet als bijlage is geüpload en die zich op een andere website bevindt, kunt u de volledige URL van de afbeelding kopiëren (niet de pagina waarop de afbeelding staat) en vervolgens op het pictogram 'Afbeelding invoegen' klikken. U kunt ook [img] en [/img] voor en na de URL typen. Er mogen geen spaties voor of na de URL staan. U kunt op deze manier ook afbeeldingen uit uw fotoalbums (?) invoegen.

Smileys

Wat zijn smileys?

Smileys zijn kleine afbeeldingen die u in uw bericht kunt plaatsen om een bepaalde emotie of een gevoel uit te drukken. U kunt ze gebruiken om te laten zien dat u blij of verdrietig bent, dat u een grapje maakt of u schaamt. U kunt bijvoorbeeld bij een sarcastische opmerking een knipoogje plaatsen, in plaats van te schrijven 'dit is een grapje'.

De gewone smileys zijn hetzelfde als die u vindt in de meeste chatprogramma's. Ze bestaan uit een combinatie van tekens, die de basis vormen van het uiteindelijke plaatje. Bijvoorbeeld: :) wordt weergegeven als een lachend gezicht en :( als een verdrietig of afkeurend gezicht. Om het te zien, dient u uw hoofd naar links te kantelen. Als u dat doet ziet u dat de tekens een mondje met twee oogjes voorstellen, die lachen of verdrietig zijn.

Hoe voeg ik smileys toe?

Sommige smileys kunt u selecteren op de pagina Reageren op bericht of Nieuw vraag plaatsen, als de beheerder ze heeft ingeschakeld. Als u erop klikt, komen ze automatisch in uw bericht te staan. u kunt ook de tekencombinatie typen voor uw smiley. Voor een overzicht van de smileys en hun tekencombinaties op dit forum, kunt u hier klikken.

Soms wilt u niet dat tekst in uw bericht wordt omgezet in een smiley. Als u een nieuwe reactie plaatst, kunt u dan onderaan de optie Smileys uitschakelen aanvinken.

Pictogrammen bij berichten en voorvoegsels bij vragen

Wat zijn berichtpictogrammen?

Berichtpictogrammen zijn kleine pictogrammen die bij de titel van uw bericht verschijnen. Als uw bericht het eerste bericht van een onderwerp is, dan is het pictogram ook te zien in lijsten met onderwerpen. Als de beheerder ze heeft ingeschakeld, dan zijn ze te vinden onder het berichtvenster in de pagina's Reageren op bericht en Nieuwe vraag plaatsen. Selecteer het pictogram dat u wilt gebruiken en het zal verschijnen voor de titel van uw bericht.

Wat zijn voorvoegsels bij discussies?

Voorvoegsels bij berichten kunnen worden gebruikt om aan te duiden dat uw bericht bepaalde inhoud bevat. Als de beheerder het gebruik van voorvoegsels heeft ingesteld, ziet u voor het titelveld een veldje met de voorvoegsels waaruit u kunt kiezen.

Moderatoren en beheerders

Wat zijn moderatoren en beheerders?

Moderatoren houden bepaalde forums in de gaten. Ze hebben over het algemeen de mogelijkheid om berichten te wijzigen, te verwijderen, te verplaatsen en andere handelingen te verrichten. Het moderatorschap voor een bepaald forum wordt soms toegekend aan een gebruiker die bijzonder behulpzaam is en kennis heeft over het onderwerp van het desbetreffende forum.

Beheerders zijn de mensen die de algehele zeggenschap hebben over wat er technisch gebeurt binnen het forum. Zij bepalen hoe het forum wordt vormgegeven en hoe het in de lucht wordt gehouden.

FAQ doorzoeken

Selecteer deze optie als u wilt dat er gezocht wordt in de tekst als ook in de titels van de FAQ onderwerpen.

Selecteer hier hoe u wilt dat uw zoekopdracht behandeld wordt. 'Een woord' zal de meeste, maar waarschijnlijk minst relevante resultaten opleveren, terwijl 'gehele zoekterm' alleen resultaten oplevert die exact weergeven waarnaar u op zoek bent.

Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren