Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: dvd-rip probleem

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    23 oktober 2001
    Locatie
    Rotterdam, ja toch??
    Vraag is opgelost
    Hallo, ik kan geen dvd's/divx omzetten naar (s)vcd. Het rippen van de dvd met bijv. Smartripper gaat goed, maar bij het encoderen loopt m'n PC na een half uur altijd vast. Ik heb het met dvd2svcd, dvdX en TMPGenc geprobeerd, maar altijd houdt hij er mee op.
    Ik heb een AMD Athlon 1,1 GhZ - 256 MB sdram - K7 moederboard - windows XP.

    Wie weet wat dit kan zijn??

    HELP!!!!

    Bedankt alvast,

    Ruud

  2. #2
    Senior Member Blue Thunder's avatar
    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Het decoderen vergt behoorlijk wat van je pc, heb je nog veel programma's in de achtergrond meedraaien waardoor de pc te zwaar belast wordt?
    Greetings Henk!

    "Always look at the bright side of life"

  3. #3
    Giga Senior DarkZen's avatar
    Geregistreerd
    2 maart 2001
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Tijdens dit soort processen wordt de processor intensief gebruikt. Het kan zijn dat ie wat te warm wordt waardoor het systeem vastloopt.

  4. #4
    Member
    Geregistreerd
    23 oktober 2001
    Locatie
    Rotterdam, ja toch??
    Nee, ik heb m'n virusscanner er al af gehaald en verder draait er niet zo veel. Hier is de lijst van programma's die actief zijn:
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  processen.jpg‎
Bekeken: 21
Grootte:  53,3 KB  

  5. #5
    Senior Member Blue Thunder's avatar
    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Je cpu belasting is nu 2%, maar wat is je belasting tijdens het decoderen??
    Kun je tijdens het decoderen ook je processor temperatuur meten want dat is ook een mogelijkheid zoals DarkZen aangeeft.
    Greetings Henk!

    "Always look at the bright side of life"

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member tazman's avatar
    Geregistreerd
    30 september 2000
    de processor kracht is wat aan de lage kant om een dvd te rippen / video te encoden.

    de oudere amd processors hadden nog wel eens een warmte probleem.
    grote kans dat deze tijdens het rippen te warm wordt en gewoon uitschakeld.

  7. #7
    Member
    Geregistreerd
    23 oktober 2001
    Locatie
    Rotterdam, ja toch??
    Dus feitelijk is de oplossing, of een extra cooler, of een nieuwe processor. Welke processor is goed om te kunnen encoden? Kan AMD?

    bedankt voor jullie hulp!

    Ruud

  8. #8
    Senior Member Blue Thunder's avatar
    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Een ander processor is een betere optie omdat je dan ook meer snelheid krijgt, aangezien je een mobo hebt specifiek voor AMD lijkt de keuze me niet zo moeilijk.
    AMD is ook goedkoper, kijk wel bij de specificaties van je mobo tot welke processor type (snelheid) deze geschikt is.

    By the way heb je de temperatuur nog kunnen meten tijdens het decodeer proces?
    Greetings Henk!

    "Always look at the bright side of life"

  9. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren