Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: IP adres

  1. #1
    Member Linkie's avatar
    Geregistreerd
    11 augustus 2002
    Locatie
    Fryslan
    Vraag is opgelost
    Hoi,

    Ik zit met de volgende vraag:

    Het is nu al twee keer gebeurd dat mijn Chello aansluiting er uit vliegt. Als dat zo is dan kan ik hem handmatig niet meer aan de praat krijgen. ( met het ipconfig /realease /renew commando) Hij geeft dan geen IP adres. Ik werk onder XP Pro dus in principe moet dat makkelijk gaan. (normaal wel) Dus......je raad het Chello maar gebeld (tel uit je winst) zo'n uurtje aan de lijn en dan werkt ie weer. Het schijnt dat mijn modem, ondanks het resetten of uitschakelen(langer dan een minuut net zoals mijn pc) het "oude" IP adres vasthoud. Dat het modem dan via de helpdesk zoals de medewerker letterlijk zegt "hij mijn modem een rotschop verkoopt" (zal wel door chello gereset worden) en dan werkt ie weer probleemloos. Hoe zit dit nu precies.

    Alvast dank

    Linkie

  2. #2
    Mega Senior Bokkie77's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2002
    Locatie
    Haarlem
    Afstand tot server
    ±129 km
    Welk merk modem heb je van Chello ??
    Motorola, Com21, LanCity, etc ??

  3. #3
    Mega Honourable Senior Member Caspar107's avatar
    Geregistreerd
    2 december 2001
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km

    Arrow

    Das gewoon een storing waar jij niks aan kunt doen, kunnen ze alleen van de helpdesk verhelpen.
    Normaal kan je inderdaad je IP zelf vernieuwen/releasen.
    Wat voor een IP nummer krijg je als je eruit ligt en een renew doet?

  4. #4
    Senior Member Sith Warrior's avatar
    Geregistreerd
    7 augustus 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    ah kijk dat heb ik dus ook, als ik mijn router onderuit trap is me inet weg, moek weer met chello bellen en dan gaan ze eerst idd weer dome vragen stelen en na 3 kwartier flushen ze de handel weer (ergens word ip wat ik heb vastgehouden en dan krijg ik der nog 1 en dat kan mijn arme router niet aan) zeer irritant ze weten ook niet bij chello hoe dit nu kan.
    A wise man once said...I don't know.

  5. #5
    Member Linkie's avatar
    Geregistreerd
    11 augustus 2002
    Locatie
    Fryslan
    IP adres wordt dan variabel dacht ik. Maar waar het mij eigenlijk om gaat dat ik nieuwe firmware wil installen en niet weer van internet wil worden afgeflikkerd met alle gevolgen (moet ik weer gaan bellen) Heb een meel naar Chello gestuurd wat we daar aan kunnen doen. Dat vasthouden van het IP adres bedoel ik....moet ik nog antwoord op hebben. Dus als jullie tips hebben....Mijn modem is van het merk Terrarium


    Linkie

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member Caspar107's avatar
    Geregistreerd
    2 december 2001
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km

    Arrow

    Terrarium? Bedoel je niet Terayon?
    Je moet gewoon een nieuw modem vragen, firmware vernieuwen lijkt me meer iets voor Chello zelf.

  7. #7
    Member Linkie's avatar
    Geregistreerd
    11 augustus 2002
    Locatie
    Fryslan
    Je hebt helemaal gelijk het is een Terayon. Beetje stom ook met mijn uitleg. Had moeten zeggen dat ik de firmware van mijn router wil upgraden. Dat was de bedoeling. Kan ik dat doen zonder dat ik problemen (zie eerste vraag) met mijn internetverbinding krijg?

    Linkie

  8. #8
    Member Linkie's avatar
    Geregistreerd
    11 augustus 2002
    Locatie
    Fryslan
    Het vasthouden van het IP adres zou!!! volgens sommige vakmensen opgelost kunnen worden door het modem en de PC minimaal een half uur uit te zetten. Wat ik er van begrijp zou het handig zijn als het modem s'nacht, als je slaapt, van de stroom zou moeten worden gehaald. Weet niet of dat waar is daarom drop ik dat hier.


    Linkie

  9. #9
    Mega Honourable Senior Member Caspar107's avatar
    Geregistreerd
    2 december 2001
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km

    Arrow

    Wat ik heb gehoord is dat je pas na een week een nieuw IP nummer krijgt, maar of je modem dan ook daadwerkelijk van de stroom af moet weet ik niet.

    Maar ja, geen verbinding, ook geen nieuw IP adres, lost dus niks voor jou probleem op nu.

  10. #10
    Member Linkie's avatar
    Geregistreerd
    11 augustus 2002
    Locatie
    Fryslan
    Dit antwoord kreeg ik van UPC

    Zodra uw pc wordt opgestart wordt er een request gedaan voor een ip-adres via het modem (die dit ip-adres vasthoudt) komt uw pc online.
    Als u de pc afsluit, wordt het ip-adres losgelaten en verdwijnt deze ook uit het modem.
    Echter als de verbinding abrupt wordt verbroken, krijgt het modem geen opdracht het ip-adres los te laten waardoor deze in het modem blijft staan.
    Dit is de oorzaak van uw probleem.
    U kunt het ip-adres ook uit het modem krijgen door deze zes uur van het stroom te halen.
    Wij kunnen niet voorkomen dat om wat voor reden dan ook de verbinding abrupt wordt verbroken, waardoor deze problemen ontstaan.

    Mot dan maar..................................

    Linkie

  11. #11
    Member Linkie's avatar
    Geregistreerd
    11 augustus 2002
    Locatie
    Fryslan
    Bedank voor alle tips en hulp.......


    Linkie

  12. #12
    Senior Member Blue Thunder's avatar
    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Lekker is dat, hun fout jouw probleem, wel lekker makkelijk van UPC.
    Greetings Henk!

    "Always look at the bright side of life"

  13. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren