Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: 2 Computers LAN

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    2 Computers LAN

    Hallo,


    ik heb net 2 computers en ik wil samen kunnen spelen, maar ik heb geen enkel idee hoe ik dat doe. We hebben al heel veel geprobeerd maar we weten niet eens welke kabels we moeten gebruiken. Kunnen we niet gewoon direct met een kabel 2 computers aan elkaar connecten en dan spelen? of moet dat via de modem-ding?

    bedankt!!

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member killermenace's avatar
    Geregistreerd
    17 november 2004
    Locatie
    /dev/null/
    Wat je kan doen is de computers aan elkaar "knopen" met een crosscable.
    Dan geef je ze beide een IP-adres. bijvoorbeeld 192.168.0.100 en 192.168.0.200
    Dan kunnen ze verbinding met elkaar maken.


    Crosscable
    (Kruiskabel.)
    (Gekruiste kabel.)

    Een UTP-kabel waarmee het mogelijk is om twee PC's (via netwerkkabels) direct met elkaar te koppelen, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een hub. Om het verschil te zien met een gewone UTP-kabel, moet u de uiteindes van de kabel met de RJ45-stekkers naast elkaar houden, zodat u de gekleurde draden kunt zien. De eerste (uiterst links) gekleurde draad aan het ene uiteinde van de gekruiste ethernetkabel de zelfde kleur is als de derde draad van aan de andere uiteinde van de kabel. Enkele gekleurde draden kruisen elkaar dus.
    bron: www.computerwoorden.nl

    "Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning." (Rich Cook)

  3. #3
    hmmm

    ok en hoe geef ik ze beiden dat ip adres?

    jah ik heb een crosskabel en hebben direct op elkaar aangesloten, maar gebeurde niets

    dus moet ik even dat met het ip doen lijkt me

    bedankt!

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Hangt er ook een beetje vanaf wat je wilt spelen.
    Ondersteunt het spel multiplay, dus met elkaar spelen, vaak moet iemand dan als server fungeren.
    Ook iets om bij stil te staan denk ik.

  5. #5
    jah we willen age of empires ff teste ()

    deze opties zijn er met de multiplay

    deze moeten we dan tog aanvinken: Local (LAN) TCP/IP connection

    ?

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member killermenace's avatar
    Geregistreerd
    17 november 2004
    Locatie
    /dev/null/
    Je gaat naar:

    - Start
    - Instellingen
    - Configuratiescherm
    - Netwerkverbindingen
    - Rechtermuisknop op de LAN-verbinding
    - Eigenschappen
    - Dan in het witte vak de TCP/IP selecteren
    - Kies je voor Eigenschappen
    - Dan op het eerste tabblad selecteren dat je zelf een IP-adres in wil voeren.
    - Vervolgens het IP-adres invoeren
    - En dan 1x op Tab indrukken dat er bij "Subnetmasker" 255.255.255.0 komt te staan.(als het er niet komt te staan, dit invullen)
    - Nu op OK drukken en hij gaat dit instellen

    Quote Origineel gepost door adaywalkr
    jah we willen age of empires ff teste ()

    deze opties zijn er met de multiplay

    deze moeten we dan tog aanvinken: Local (LAN) TCP/IP connection

    ?
    Dit klopt ja

    "Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning." (Rich Cook)

  7. #7
    ok dit hebben we gedaan:

    we hebben 1 computer het ip 110.111.112.113 gegeven en de andere 110.111.112.114

    en toen stond er nog steeds bij LAN (bij netwerkverbindingen) dat ie niet aangesloten was

    deed dus niets
    iets verkeerds gedaan?

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member killermenace's avatar
    Geregistreerd
    17 november 2004
    Locatie
    /dev/null/
    Je moet niet een IP-adres gebruiken dat met 110 begint.

    Gebruik IP-adressen die beginnen met 192.168

    "Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning." (Rich Cook)

  9. #9
    okay, maar moet 1 van de computers op het netwerk aangesloten zijN? als dat zo zou zijn is het niet goed.. want dat kan niet.

    zou er bij Netwerkverbindingen dan moeten staan dat de LAN verbinding geconnected is?

    spr bedankt

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member † Paul-RT's avatar
    Geregistreerd
    6 december 2003
    Heeft 1 van die 2 computers ook een internet aansluiting? (dus heb je op 1 van de 2 pc's dit bericht op HelpMij gezet)
    Dan kun je de 2e pc ook aansluiten op de modem, als er nog poorten over zijn.
    Je hebt in dat geval een straight- kabel nodig.

    Als je echt alleen maar 2 computers op elkaar wilt aasnsluiten, zonder internet, dan gebruik je een crossed-kabel.
    Geef de ene pc een ip-nummer: 192.168.2.1 en een sub-net 255.255.255.0
    Geef de andere pc een ip-nummer: 192.168.2.2 en een sub-net 255.255.255.0

    In de bijlage veel netwerk informatie. Ik gok even dat ze op xp draaien? Of iets anders?
    Laatst aangepast door Paul-RT : 5 december 2006 om 23:36

  11. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren