Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: [Bev] Rogue software snel verwijderen met RogueRemover!

 1. #1
  Mega Honourable Senior Member Michael4446's avatar
  Geregistreerd
  23 april 2006
  Vraag is opgelost

  [Bev] Rogue software snel verwijderen met RogueRemover!

  Rogue software snel verwijderen met RogueRemover!

  1: Rogue software, wat is dat?
  We beginnen met een definitie. Rogue security software ( neppe, slechte beveiligingssoftware ) is software wat malware gebruikt om te adverteren, zichzelf zonder toestemming te installeren of om mensen te laten betalen om spyware te verwijderen wat er niet is. Kortom: deze software wil je niet op je pc hebben. Een voorbeeldje maakt het misschien duidelijker: als je op internet surft en opeens zie je een gigantische banner met de boodschap dat je onder de virussen en spyware zit, is dat vaak niet waar. Dit is simpelweg een truc om je te lokken naar een bepaalde website waar je dan een zogenaamd goed anti-malwareprogramma kan downloaden en installeren om deze spyware en virussen, die er dus niet zijn, te verwijderen. Sommige van deze rogue software kunnen zo weer verwijderd worden, maar ze wordens steeds agressiever. De laatste tijd is er een ware plaag van rogue software gaande, bijna de helft van malware- en beveiligingsfora staan vol met vragen hoe van deze software af te komen.

  Voorbeeld in de praktijk:
  Nu een voorbeeld in de praktijk. Voor ik deze handleiding schreef wilde ik eens wat testen. Wat vindt zo'n programma nou eigenlijk en hoe is er vanaf te komen? Dus ik downloade en installeerde het rogue programma AdButcher ( dus zelf NIET gebruiken ) en liet het scannen. Wat er gevonden werd waren twee uitstekende, echte en goede anti-spywareprogramma's, namelijk Ad-Aware en Spybot Search & Destroy. Om te laten zien hoe zoiets eruit ziet, hier een screenshot:  Weer om te testen, liet ik AdButcher het programma Ad-Aware verwijderen, wat gedaan werd binnen een paar tellen. En weg was Ad-Aware.....
  Het is nu denk ik wel duidelijk dat deze rogue software heel vervelend is, en dat je maar beter kan zorgen dat je deze rotzooi buiten de deur houdt. Hierover gaat het volgende onderdeel.

  2: Rogue software zoeken en verwijderen met RogueRemover
  Er zijn verschillende manier om van deze software af te komen. Je kan een HijackThis-logje maken en aan de hand van zo'n logje kan een HijackThis-expert je verder helpen. Meer hierover vind je in onderdeel 3 van deze handleiding. Handiger is om eerst zelf te scannen naar deze rogue software. Dit kan met het prachtige programma RogueRemover van Malwarebytes. Dit programma, wat nog niet zo lang bestaat kan nu al ruim 140 rogue software vinden. Handig dus om eerst hiermee te scannen. Er is ook een PRO-versie, RogueRemover PRO. Deze PRO-versie beschermt je tegen rogue software met de Realtime Protection Monitor en voorkomt al narigheid met de Immunization Protection. Dit is, als je al andere beveiligingssoftware hebt, altijd handig maar niet nodig. Ik ga uit van RogueRemover ( dus niet de PRO-versie ) omdat het hier gaat om het zoeken en verwijderen en niet om het beschermen.


  Aan de slag
  Je kan RogueRemover downloaden vanaf hier of je kan deze directe downloadlink gebruiken. Dubbelklik, na het downloaden, op rr-free-setup.exe om het te installeren, wat heel eenvoudig is.
  Start het programma vervolgens via een snelkoppeling op het bureublad of via Start --> ( Alle ) Programma's --> RogueRemover --> RogueRemover. Het volgende venster verschijnt:  Klik eerst op Check for updates om te controleren of er updates zijn. Er wordt gecontroleerd of er updates zijn voor het programma ( program version ) en voor de database met de lijst van rogue software, de database version. Klik vervolgens nog een keer op Check for updates om het te controleren:  Zijn er updates gevonden voor het programma, dan moet je een nieuwe setup ( installatiebestand ) downloaden en RogueRemover opnieuw installeren. Is er een update voor de database klik je op Download.
  Nadat alles helemaal up-to-date is moet er gescand worden. Klik hiervoor in het hoofdmenu op Scan. Dit scannen duurt ongeveer 5 a 10 seconden! Het duurt niet lang omdat er specifiek gezocht wordt naar de software die in de database staat. Als er niks wordt gevonden wordt dat aangeven en kan je het programma sluiten of teruggaan naar het hoofdmenu via de knop Main Menu, maar als er wel wat wordt gevonden zie je het volgende:  Je ziet dus dat er rogue software ( in dit geval AdButcher, toevallig hé ) staat en er wordt aangegeven welke bestanden en registersleutels er bij het / de gevonden programma / programma's horen. Zorg dat alle vinkjes voor de regels staan en klik op Remove Selected om de rotzooi te verwijderen. Dit duurt niet lang en na het verwijderen kan je het programma weer afsluiten of terugkeren naar het hoofdmenu.

  3: En als het met RogueRemover nog niet lukt....
  ... dan heb je te maken met software die of niet in de lijst staat of software die niet verwijderd kan worden door RogueRemover. In dit geval kan je het best een HijackThis-logje maken.

  HijackThis is een klein maar veelgebruikt programma om snel een rapport (logje) te maken van uw systeem. In dat logje worden alle plaatsen waarvan bekend is dat malware zich daar installeert vermeld. HijackThis is ook in staat om de regels die het gevonden heeft te verwijderen uit het register.
  Aan de hand van een HijackThis-logje kan een HijackThis-expert je verder helpen. Er zijn verschillende zeer goede Nederlandse fora waar dit wordt gedaan. Helaas niet op Helpmij, maar het Nucia / ASO forum doet het wel.

  Voer de volgende stappen uit om een HijackThis-logje te maken en te plaatsen:

  1 ) Lees eerst goed de handleiding van HijackThis:
  http://www.nucia.nl/toonhandleiding.php?handleidingid=9

  2 ) Lees dan het volgende bericht goed door:
  http://www.nucia.nl/forum/showthread.php?t=12

  3 ) Registreer je dan op Nucia/ASO Forum.
  http://www.nucia.nl/forum/register.php

  4 ) Plaats daarna je HijackThis-log in de daarvoor bestemde forumsectie:
  http://www.nucia.nl/forum/forumdisplay.php?f=38


  Heel veel succes met RogueRemover en met het verwijderen van rogue software!
  Laatst aangepast door Michael4446 : 1 juni 2007 om 21:07 Reden: Typfoutjes verbeterd

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen