Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: [Media] Tiltviewer

 1. #1
  Vraag is niet opgelost

  [Media] Tiltviewer

  Tiltviewer en Flickr voor Dummies.

  Foto’s gemakkelijk op internet publiceren.

  http://www.airtightinteractive.com/p...tiltviewer/app

  Wat is het?

  Tiltviewer is feitelijk een site van Airtight Interactive die meer applicaties maakt waaronder ook andere viewers: SimpleViewer en AutoViewer. Tiltviewer kan, tegen betaling van een klein bedrag ook op andere sites gedraaid worden. Tiltviewer op de site van Airtight Interactive laat willekeurige foto's van de razend populaire site Flickr (Photosharing) zien die het label "interesting" opgeplakt hebben gekregen. Flickr is een site van Yahoo!, dat is een bedrijf dat lijkt op Google en verdient aan reclame, internetverkeer en zoekacties.
  Tiltviewer werkt dus samen met Flickr om foto’s op hun site te laten bekijken.

  Wanneer de URL (het internetadres) aangepast is met aan het einde jou lidnummer bij Flickr dan laat Tiltviewer in plaats daarvan jouw geposte foto’s zien. Kijk maar eens naar het adres van mijn foto's van Vrouwen in het Zwart in Groningen. http://www.airtightinteractive.com/p...d=21691575@N03
  Zo is er nog meer mogelijk. Het gebruik van Tiltviewer is gratis. Flickr is ook gratis maar daar geldt dan een beperking voor dataverkeer en het aantal foto’s. Voor Flickr moet je jezelf aanmelden bij zowel Yahoo als bij Flickr.


  Hoe werkt Tiltviewer?

  Wacht een ogenblik tot de foto’s op de server worden geladen.
  Tiltviewer moet natuurlijk fullscreen bekeken worden. Klik daarvoor met rechts en kies uit het contextmenu voor Fullscreen. Je navigeert in een venster met de pijltjestoetsen of met de muis, in fullscreen modus trouwens alleen met de muis. Klik op een uitgekozen foto om deze achtereenvolgens te vergroten en weer te verkleinen. Voor een nieuwe pagina klik je onderaan op de cirkel met de pijl. De foto’s worden dan één voor één ververst. Je kunt gewoon doorgaan met het aanklikken en het bekijken ervan. Op de foto’s staat, rechtsonder, ook een cirkel met een pijl. Klik je daarop dan toont zich na een kort ogenblik de gele achterkant. Daar staat prominent de naam van de foto met daaronder het eventuele commentaar van de maker. Ook staat er altijd een link naar die foto op de desbetreffende pagina van Flickr. Iedere foto heeft een pagina op Flickr waar je de verschillende beschikbare afmetingen kunt bekijken, de foto kunt downloaden door met rechts op de foto van de gewenste grootte te klikken, of er commentaar op kunt geven. Je ziet er ook thumbnails van de andere foto’s in het zelfde account.


  Zelf doen.

  Ga naar Flickr en kies of zoek een foto. Klik die aan zodat deze in een eigen venster opent. Kijk nu naar de adresbalk. Van het laatste gedeelte in de URL kijk je het nummer af, bijvoorbeeld 21691575@N03. Dat is het nummer van dat account. Je zult Tiltviewer dan met foto's van die gebruiker kunnen zien door achter het adres dat Tiltviewer heeft: http://www.airtightinteractive.com/p...tiltviewer/app het volgende argument /?user_id= en het nummer 21691575@N03 te schrijven maar er is meer mogelijk. Je kunt de pagina van Tiltviewer op Airtight bezoeken voor uitleg over de huidige opties. Je vindt rechts onderin het scherm van Tiltviewer een link naar hun homepage.

  Tiltviewer met, dagelijks andere, willekeurige favoriete foto's is dus de volgende: http://www.airtightinteractive.com/p...tiltviewer/app
  en Tiltviewer met mijn foto’s van Vrouwen in het Zwart http://www.airtightinteractive.com/p...d=21691575@N03.

  Er bestaat een service die lange url’s kort maakt. Misschien wil je daar gebruik van maken voor jou project. het is Tiny Url op http://tinyurl.com. Je voert een lange URL in en krijgt een korte, zoals het bovenstaande in te typen pad naar de foto’s evengoed http://tinyurl.com/22r6k4 kan zijn. Dat lijkt al veel beter op drukwerk en in brieven, bovendien kan het dan mondeling doorgegeven worden. Deze dienst biedt ook de optie om via hun site te surfen en dan zien mensen, van te voren, de verborgen URL, dit biedt voordelen voor het toch uitdrukkelijk doorgeven van het originele adres. De korte URL is dan: http://preview.tinyurl.com/22r6k4.


  Flickr?

  http://www.flickr.com
  Je kunt tot 200 foto’s gratis op Flickr plaatsen, Iedere foto meer dan 200 wordt verborgen gehouden. er is geen limiet aan de grootte van het totaal aan bestanden maar een grens aan het maandelijks dataverkeer met Flickr (de bandwijdte). Dat is maximaal 100 Mb. Een foto in het .jpg bestandsformaat die een hoge resolutie heeft (hier telkens 1632 X 1224) is door veel bewerkingssoftware gemiddeld 300 Kb te maken door ze op te slaan in een compressiefactor van 75 procent. Veel programma’s kunnen meerdere foto’s in batch (tegelijk) comprimeren. Kom voor 200 foto’s dus niet in de buurt van een gemiddelde van 500 Kb! Plaats de foto’s die je wilt uploaden in een map want je kunt ze later niet eenvoudig meer tellen. Zet ze in de omgekeerde volgorde van vertoning. Selecteer ze allemaal en klik op de eerste rechts en wijzig de naam. Al de foto’s krijgen nu dezelfde naam met een oplopend nummer. De laatst geuploade foto’s zullen in Tiltviewer de eerste zijn, ze komen overigens niet helemaal exact op volgorde te staan omdat meerdere foto's tegelijk worden geladen. Houd er in ieder geval rekening mee zodat vakantiefoto’s niet beginnen met de thuiskomst.


  Aanmelden.

  Je meldt je aan bij Flickr en krijgt dan een account bij zowel Yahoo! als bij Flickr. Uploaden doe je beter niet met de weigerachtige interface van Filckr maar met hun speciaal voor dat doel ontworpen Flickr Uploadr. De laatste versie (3) heb ik gedownload van http://www.vnunet.com/vnunet/downloa...lickr-uploader Je kunt een selectie gewoon naar het venster slepen. Als jij dit hulpje ook wilt gebruiken, denk dan aan het volgende: Je moet ermee inloggen op de site, dit gaat automatisch zonder wachtwoord en gebruikersnaam, dan vraagt het programma of je toestemming geeft voor automatisch verbinden met de site. Daarna gebeurt er niets meer. Op de site van Flickr staat nu een zelfde vraag, namelijk of je het programma toestemming wilt geven verbinding te maken. Je ziet dat wellicht op een onderliggend venster en anders moet je er dus even naartoe gaan om het te bevestigen. Je komt bij Flickr, als lid, altijd vanzelf op de pagina waar je jou foto’s kunt beheren. Daar kan je ook een onderschrift maken. Het onderschrift wordt bij Tiltviewer getoond op de achterkant van foto’s zoals uitgelegd.

  Omdat Flickr van Yahoo! is moet je jezelf in één procedure bij beide registreren. Yahoo! vereist dat je daar er een e-mail adres neemt. Het is “web-based e-mail” dat dus feitelijk een internetpagina is. Je hoeft dat adres niet aan anderen bekend te maken. Er kan nieuws over het gratis account bij Yahoo! naartoe gestuurd worden of reclame voor hun diensten. Je bent in ieder geval verplicht om er ééns in de 4 maanden gebruik van te maken (mail ophalen), anders komt het Yahoo! account te vervallen en zul je ook de foto’s bij Flickr kwijt zijn. Je moet op de pagina jou gebruikersnaam (eerste deel van het e-mail adres) invoeren en jou wachtwoord. Als je jou wachtwoord of mailadres ooit vergeet kan je dat opnieuw vragen aan het programma. Het programma zal het inloggen telkens voor 4 weken automatiseren. Je kunt jou e-mail programma de e-mail er niet laten controleren. Bij de gratis versie van Yahoo! Mail is er 1 GB ruimte beschikbaar voor e-mail. Tevens kunnen er e-mails verstuurd worden met attachments van maximaal 10 MB. De versie waarvoor je iets moet betalen heeft geen reclamebanners, heeft 2 Gb beschikbaar en er kan dan wél gebruik gemaakt worden van een e-mailcliënt als Microsoft Outlook Express of Mozilla Thunderbird. Het adres van Yahoo! mail is: http://mail.yahoo.com.

  Tiltviewer in combinatie met Flickr is een gratis, gemakkelijke en representatieve manier om fotoreportages en portfolio te presenteren aan anderen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en er nu ook sneller zelf mee aan de slag kunnen.

  Alfred2
  _
  Laatst aangepast door Alfred 2 : 25 januari 2008 om 03:57

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen