Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: JPEG Resizer, voor het optimaal verkleinen van foto's.

 1. #1
  Redacteur
  Verenigingslid
  CorVerm's avatar
  Geregistreerd
  11 maart 2005
  Locatie
  Rotterdam
  Afstand tot server
  ±151 km
  Vraag is opgelost

  JPEG Resizer, voor het optimaal verkleinen van foto's.

  JPEG Resizer is een programmaatje waarmee je op een eenvoudige wijze foto’s en afbeeldingen kunt verkleinen. Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden en is dus direct klaar voor gebruik.

  JPEG Resizer is ontworpen om meerdere JPG bestanden in één handeling kleiner te maken. Vooral handig als je een groot aantal opnames uit je digitale camera snel geschikt wilt maken voor publicatie op het internet, of om gewoon ruimte op de harde schijf te besparen. Er zijn een paar instellingen voor handen bij het omzetten, zo kun je kiezen voor Smart JPEG Resizing: deze zorgt ervoor dat de grootste afbeelding niet boven een bepaalden resolutie uitkomt. Dan is er de optie om de bestanden per hoogte of breedte aan te passen, of kun je opgeven wat de breedte en hoogte moet zijn. Het resultaat kun je opslaan in een map naar keuze en het kan daarbij de originele bestandsnamen aanhouden, of je laat het programma de namen toewijzen met een teller (foto _01.jpg, foto _02.jpg, enz). het overschrijven van de originele bestanden behoort eveneens tot de mogelijkheden.
  Je kunt het programma hier downloaden.  Het eerste scherm waarin we terecht komen zodra JPEG Resizer is opgestart. Blader, middels de knop Add File(s) naar foto(‘s) en of afbeelding(en) of voeg een hele map in doormiddel van de knop Add Folder. Zet een vinkje bij Determine Image Resolution om de resolutie van de geselecteerde bestanden weer te geven onder het kopje Resolution. In ieder geval kun je dan van elk afzonderlijk bestand de grootte zien en dat voorkomt narigheid in het geval niet alle bestanden dezelfde grootte hebben. Bestanden uit de lijst verwijderen? Selecteer het (de) bestand(en) en klik op de knop Remove. Alles naar wens? Klik op de knop Size.  In het venster Size aangeland valt er het nodige te kiezen.
  • Smart JPEG Resizing: gaat uit van de grootste zijde van het (de) bestanden, de hoogte > breedte verhouding blijft uiteraard in tact.
  • Resizing by calculating size of one side: kies hier welke zijde je wilt verkleinen, de hoogte (Height) of breedte (Width) , ook hier blijft de hoogte > breedte verhouding blijft uiteraard in tact.
  • User-Defined Resizing: geef hier de hoogte en breedte verhouding zelf op.
  • Specify Percentage of old Size: stel hier de mate van compressie in zonder de hoogte en of breedte aan te passen.
  • Colorize Resized JPEG’s: pas de kleurschalen aan. Wees hier wel voorzichtig mee, gebruik daar een kopie voor.

  Heb je je keuze gemaakt? Druk dan op de knop Output.  In het venster Output gaan we opgeven waar en hoe we de te verkleinen bestanden op gaan slaan.
  • Store resized JPEGs in a different location: sla de bestanden op in een andere locatie. Standaard maakt JPEG Resizer een map aan op de C schijf met de naam My JPEGs, blader naar een andere locatie wanneer je de resized bestanden niet in die map op wilt slaan. Geldt uiteraard alleen als je voor deze optiekiest.
  • Keep filenames of source files: gebruik de oude bestandsnamen.
  • Generate Incremental Filename: kies je voor deze optie dan kun je in het eerste invoerveld een (waar nu IMG_ staat) naam opgeven die gevolgd wordt door een nummer. In het invoerveld onder Appendix kun je een bijschrift toevoegen aan de foto of afbeelding.

  • Overwrite source files with resized JPEGs: overschrijf de bronbestanden met de gecomprimeerde bestanden.
  • Tenslotte kunnen we ook de mate van compressie instellen.

  Overtuigd dat alle instellingen naar wens zijn ingesteld? Klik dan op de knop Resize.  Geen moedertje lief die de opdrachten die jij hebt ingesteld nog tegen kan houden, onverbiddelijk gaat JPEG Resizer aan de slag en toont het (de) resuta(a)t(en).
  Laatst aangepast door CorVerm : 14 maart 2008 om 09:32
  Groet,
  Cor
  .

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen