Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 2 van 2

Onderwerp: Dhcp aan Vlans koppelen

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    20 oktober 2008
    Vraag is niet opgelost

    Dhcp aan Vlans koppelen

    Goedenavond,

    Ik ben bezig om vlan's in een bestaand netwerk te implementeren. Vlan's maken is geen probleem, alleen de ranges vanuit de dhcpscope (windows server 2003 r1) aan de vlan's koppelen is een probleem. Ik maak gebruik van meerdere scopes voor meerdere vlan's. Ik heb nooit anders geleerd om dit bij pc's statisch in te stellen, maar voor een netwerk is dit geeh optie. Wie weet hoe dit moet. Ik heb hier op gegoogled, maar ik kan niks vinden.

    Alvast bedankt.

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 september 2000
    Locatie
    Kåsa (Norway)
    Wat je moet instellen op de switch is een IP Helper adres, hiervoor moet je het adres van de DHCP server gebruiken. Aangezien DHCP een broadcast protocol is gaat deze niet automatisch naar andere vlans toe. D.m.v. een IP Helper stuur je de DHCP pakketjes door naar de DHCP server.
    Microsoft Certified System Administrator 2003 Messaging, Microsoft Certified System Engineer Windows 2003, Microsoft Enterprise Messaging Administrator, Microsoft Certified Technology Specialist Windows Server 2008
    Novell PlateSpin Administrator, Veritas Certified Specialist, VMware Certified Professional
    www.dennisvanleur.nl

  3. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren