Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 23

Onderwerp: 2 pc's op 1 netwerkkabel??

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    2 pc's op 1 netwerkkabel??

    Hoi,

    Heb een pc met internetaansluiting via ethernetkabel verbonden aan de router. Nu wil ik mijn laptop ook aan deze zelfde kabel hangen. Dus heb ik een 2weg ethernetsplitter gekocht en een extra ethernetkabel. Deze aangesloten aan de twee pc's. Daarop krijg ik een foutmelding dat een van de netwerkkabels niet is aangesloten. Trek ik een van de ethernetkabels uit de splitter; dan doet de pc die dan verbonden is met de splitter het ineens weer wel.....
    Hoe krijg ik nu beide pc's via de splitter aan het werk??

    Toch extra kabel trekken vanuit de router naar de laptop??
    Heb geen zin in draadloos.

    Alvast bedankt!
    mvg Henk

  2. #2
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    welke router......
    Heeft deze meer utp uitgangen of.....

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 augustus 2008
    Je kunt dan inderdaad een extra UTPkabel vanaf de router trekken, zodat je twee aparte kabels naar de router hebt lopen.
    Groet,
    Tom

    Kijk ook op www.tipsvantom.com

  4. #4
    Quote Origineel gepost door SingAlong Bekijk Bericht
    Je kunt dan inderdaad een extra UTPkabel vanaf de router trekken, zodat je twee aparte kabels naar de router hebt lopen.
    Een extra kabel kan idd altijd nog.....
    maar ik dacht via een ethernetsplitter 2 pc's aan hetzelfde netwerk te hangen: kan dit dus niet??

    mvg Henk

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 augustus 2008
    Quote Origineel gepost door hvbree Bekijk Bericht
    Een extra kabel kan idd altijd nog.....
    maar ik dacht via een ethernetsplitter 2 pc's aan hetzelfde netwerk te hangen: kan dit dus niet??

    mvg Henk
    Kan je wel doen d.m.v. een hub. Probeer eens of het werkt als er maar één apparaat aan staat (dus óf de laptop óf de pc)
    Groet,
    Tom

    Kijk ook op www.tipsvantom.com

  6. #6
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    als je een router hebt van je internet provider en er zit maar 1 uitgang op dan gaat het niet werken zoals jullie voorstellen.
    Daarom mijn vraag welk merk router en welk type....liefst ook nog de naam van de internetprovider

  7. #7
    Quote Origineel gepost door SingAlong Bekijk Bericht
    Kan je wel doen d.m.v. een hub. Probeer eens of het werkt als er maar één apparaat aan staat (dus óf de laptop óf de pc)
    mmm....en natuurlijk heb ik ze graag beide aanstaan..... geen andere oplossing dan toch maar een extra kabel?

    mvg Henk

  8. #8
    Het kan inderdaad met een hub, maar dat is niet aan te raden omdat deze de bandbreedte gaat halveren
    Een switch is daarom beter, die zorgt door schakelingen voor een betere doorvoersnelheid.
    Duur hoeft niet: voorbeeld
    Blij met Helpmij? Overweeg een donatie.


  9. #9
    Quote Origineel gepost door puppie Bekijk Bericht
    als je een router hebt van je internet provider en er zit maar 1 uitgang op dan gaat het niet werken zoals jullie voorstellen.
    Daarom mijn vraag welk merk router en welk type....liefst ook nog de naam van de internetprovider
    en dat is een goede vraag....
    Blij met Helpmij? Overweeg een donatie.


  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 augustus 2008
    Als je toch al een router hebt waar nog een vrije UTPuitgang op zit, kan je het beste voor "een extra kabel" kiezen.
    Ook al is het even rotwerk om te doen, het is in ieder geval de goedkoopste oplossing.
    Groet,
    Tom

    Kijk ook op www.tipsvantom.com

  11. #11
    Quote Origineel gepost door leofact Bekijk Bericht
    Het kan inderdaad met een hub, maar dat is niet aan te raden omdat deze de bandbreedte gaat halveren
    Een switch is daarom beter, die zorgt door schakelingen voor een betere doorvoersnelheid.
    Duur hoeft niet: voorbeeld
    En hoe sluit ik zo'n switch aan: de ethernetkabel als input en dan de twee ethernetkabels als output naar de pc en laptop?

    mvg Henk

  12. #12
    Quote Origineel gepost door SingAlong Bekijk Bericht
    Als je toch al een router hebt waar nog een vrije UTPuitgang op zit, kan je het beste voor "een extra kabel" kiezen.
    Ook al is het even rotwerk om te doen, het is in ieder geval de goedkoopste oplossing.
    Router is Sitecom XR 300N; genoeg ruimte voor een drietal netwerkkabels...
    Tis idd een rotwerk; dat kebels trekken!

    mvg Henk

  13. #13
    Beste oplossing is idd kabel erbij, maar een switch kan ook prima.
    De keuze is afhankelijk van de situatie en natuurlijk persoonlijk.
    Blij met Helpmij? Overweeg een donatie.


  14. #14
    Quote Origineel gepost door leofact Bekijk Bericht
    Beste oplossing is idd kabel erbij, maar een switch kan ook prima.
    De keuze is afhankelijk van de situatie en natuurlijk persoonlijk.
    En hoe sluit ik zo'n switch aan: de ethernetkabel als input en dan de twee ethernetkabels als output naar de pc en laptop?

    mvg Henk

  15. #15
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    klopt helemaal zo sluit je het aan.

  16. #16
    Quote Origineel gepost door puppie Bekijk Bericht
    klopt helemaal zo sluit je het aan.
    djw; ga ik morgen meteen mee aan de slag!

    mvg Henk

  17. #17
    Quote Origineel gepost door puppie Bekijk Bericht
    klopt helemaal zo sluit je het aan.
    Ik lees hier in een eerder bericht van jou (mei 2009):

    "ik heb ook ziggo.
    achter het modem van ziggo heb ik een router met een draadloos gedeelte erin.
    Hier kan ik vier bedrade dingen op aansluiten en ontelbaar draadloos.
    dus dat gaat echt wel werken...maar ziggo --> switch gaat niet. "

    Laat ik dus ook ziggo hebben, met een ziggo modem met daarop een sitecom router.
    Gaat mijn switch nu dus niet lukken??

    mvg Henk
    __________________

  18. #18
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    zodra je de sitecom router er tussen uit haalt dan werkt het niet meer.
    achter de sitecom router 1 kabel naar boven en dan daar een switch gaat perfect werken.
    neem eeb vijf poort switch en je kunt er dan nog vier bekabelde dingen aan hangen.

  19. #19
    Ziggo modem > sitecom router > switch gaat prima lukken.
    Blij met Helpmij? Overweeg een donatie.


  20. #20
    Quote Origineel gepost door leofact Bekijk Bericht
    Ziggo modem > sitecom router > switch gaat prima lukken.
    bedankt jongens! Ben nu weg naar de pc shop om een switch te halen.

    mvg Henk

  21. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren