Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: ipconfig/all

  1. #1
    Vraag is opgelost

    ipconfig/all

    dag mensen,

    Als ik op de laptop bij command ipconfig/all typ, krijg ik niet, zoals eerst en bij anderen wel het geval is, te zien wat mijn voorkeurspoort is etc. maar staat er heel vaak:

    Tunnel-adapter voor LAN-verbinding 103:

    Mediumstatus..... medium ontkoppeld
    Verbindinsspec. DNS-achtervoegsel:
    Beschrijving...... Microsoft 6to4 Adapter #92
    Fysiek adres........ 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP ingeschakeld..... nee
    Autom. configuratie ingeschakeld.... ja

    En dat dan dus zo vaak, dat ik de bovenste, met de info die ik zoek, niet meer kan zien. Nu heb ik het wel es opgelost door enter te drukken na ipconfig/all en dan heel snel een screenshot te maken, zodat ik het terug kan zien, maar het hoort niet geloof ik :S

    Weet iemand hoe dit komt en hoe dit opgelost kan worden?

    Alvast bedankt!

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Dubbelklik op de bovenste rand van het venster, hierdoor vergroot het venster. Je kunt nu makkelijk omhoog scrollen en de informatie lezen. Helaas kun je met IPconfig niet de informatie van één adapter opvragen.

  3. #3
    Dubbelklikken en omhoog scrollen heb ik ook al geprobeerd, maar aangezien hij rond de 100 adapters af gaat, en er maar zo'n 20 zichtbaar blijven (de rest zit zo ver boven dat het niet meer zichtbaar is) kan ik het niet zien...

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Dan een trukje

    ipconfig /all >> uitkomst.txt

    De uitkomst van de opdracht wordt op deze manier naar het tekstbestand uitkomst.txt geschreven ipv naar het scherm. Het tekstbestand kun je met elke editor lezen.

  5. #5
    En hoe vul ik dit in in het command scherm? Want bij ipconfig/all >> uitkomst.txt gaat ie natuurlijk niet doen

  6. #6
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Wel hoor:

    c:\> ipconfig /all >> uitkomst.txt

    Dan even wachten, zodra je de prompt weer krijgt moet je het bestand uitkomst.txt hebben op c:\>

    Je moet uiteraard wel schrijfrechten hebben op de locatie waar je uitkomst.txt neerzet.

  7. #7
    lol
    Een van de vereiste bevoegdheden is niet aan de client toegekend.
    Of:
    Toegang geweigerd...

    Moet zeker als administrator? *ik heb administratorrechten als 't goed is, maar hier dus blijkbaar niet...*

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Nogmaals, je moet wel schrijfrechten hebben op de plek waar je dit neerzet, heb je bijvoorbeeld Windows 7, dan zal het standaard niet lukken op c:\> maar wel in c:\Users\jouwgebruikersnaam

  9. #9
    gelukt! dankjewel!

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Er is gewoon een vertikale schuifbalk aan de rechterkant van het command-venster waarmee je terug naar boven kunt scrollen.

    Verder kun je (evt.) doen: ipconfig /all > c:\ipconfiguitvoer.txt

    Als je dan ipconfiguitvoer.txt opent (=dubbelklikt) in de hoofdmap van C: dan kun je op je gemak de ipconfig-uitvoer in Kladblok bekijken.

    Succes,

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  11. #11
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Mja, je eerste suggestie werkt dus niet en je tweede suggestie heeft hij al gedaan

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Quote Origineel gepost door Tiborv Bekijk Bericht
    Mja, je eerste suggestie werkt dus niet en je tweede suggestie heeft hij al gedaan
    @Tiborv: Sorry, ik zie zojuist dat er al suggesties waren gedaan (had ik niet gezien). Ik zie zelfs dat het al gelukt is.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  13. #13
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Ach, maandag he

  14. #14
    De reden waarom je 101 zo'n lan verbindingen hebt, is omdat je netwerkkaart oude drivers gebruikt, deze moet je 'automatisch updaten' en dan bij apparatenbeheer -> beeld -> verborgen apparaten weergeven. Dan zie je die 100* en zoveel apparaten, bij mij was dat IP4TO6 "apparaten" en ISATAP, en ik heb ze 1 per 1 verwijderd, daarna alle apparaten automatisch laten updaten, en nu worden deze nuttige dingen niet meer gemaakt... best rotklusje. maar dan kun je tenminste je ipconfig /all terug deftig lezen.

    succes.

  15. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren