Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 11 van 11

Onderwerp: 2 verschillende IP mappings binnen 1 netwerk waardoor geen verbinding

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 mei 2012
    Vraag is opgelost

    2 verschillende IP mappings binnen 1 netwerk waardoor geen verbinding

    Hallo ik ben een leek op het gebied van netwerken maar loop nu tegen het volgende probleem aan.

    Het netwerk ziet er als volgt uit:

    Router (Fritszbox) IP 192.168.178.1 (DHCP)

    • LAN => NAS IP 192.168.123.123 (DHCP)
      LAN => IMac IP 192.168.123.124 (DHCP)
      LAN => TV IP 192.168.123.125 (DHCP)

      LAN => SWITCH =>PC IP 196.254.123.123.(DHCP)
      => PC IP 196.254.123.124 (DHCP)





    Router (Fritszbox) met daar aan gekoppeld een switch. Alle apparaten die aan de switch aangesloten worden komen in een andere ip range.
    DHCP staat aangeschakeld in zowel Router als NAS.

    Heeft iemans enig idee waar dit aan kan liggen. Problemen zijn ontstaan na het installeren van de NAS.

    Alvast bedankt voor de hulp.
    Laatst aangepast door Hank59 : 31 mei 2012 om 19:38

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Merk + type van de switch?

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 mei 2012
    Type switchs

    Sitecom LN-112 V2 5p 10/ 110 Mbps

    Ik heb deze overigens ook al verwisseld, weliswaar voor een zelfde type, maar had geen invloed op mijn probleem.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Ok, vlgs. de website is dat inderdaad een pure switch.

    Nu wordt het interessant: Doe eens op een van de computers die een afwijkend ip-adres hebben het volgende:
    [Windows-toets]r toetscombinatie -> cmd /k ipconfig /all
    Kijk welke DHCP server het ip-adres heeft toegekend.
    Vergelijk dat met het ip-adres van de 'normale' DHCP server (dus je Fritzbox).

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 mei 2012
    Quote Origineel gepost door dnties Bekijk Bericht
    Ok, vlgs. de website is dat inderdaad een pure switch.

    Nu wordt het interessant: Doe eens op een van de computers die een afwijkend ip-adres hebben het volgende:
    [Windows-toets]r toetscombinatie -> cmd /k ipconfig /all
    Kijk welke DHCP server het ip-adres heeft toegekend.
    Vergelijk dat met het ip-adres van de 'normale' DHCP server (dus je Fritzbox).

    Tijs.
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  7309847488_00b627da91_b.jpg
Bekeken: 46
Grootte:  97,8 KB
    In het bestand een scherm afdruk. normale DHPC server ia 192.168.178.1

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Je ziet dat de computers achter de switch GEEN ip-adres krijgen (want (itt tot wat je schreef in je startposting) staat er een 169.x.x.x ip-adres (jij schreef: 196.x.x.x), dus hebben de computers die zelf gekozen, omdat de DHCP server niet bereikt is).

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Dat zou betekenen dat je Sitecom switch niet fijn samenwerkt met de Fritzbox. Je zult dus een andere switch moeten kopen die wél fijn samenwerkt met de Fritzbox.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 mei 2012
    Vreemd tot twee dagen geleden werkte ze nog perfect samen. Ik zal ff op zolder gaan zoeken naar een andere om te testen.
    Toch bedankt voor je advies

    Heb er nu een Cisco switch tussen maar nog steeds het zelfde probleem.

    En vanuit mijn netwerk overzicht in router zie ik dat hij verbonden is met een ander IP adres.
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Schermafbeelding 2012-05-31 om 21.49.41.jpg
Bekeken: 34
Grootte:  39,6 KB
    Laatst aangepast door Hank59 : 31 mei 2012 om 20:53

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Tsja, zoals je ziet is er geen contact met de DHCP tot stand gekomen, vandaar mijn advies... misschien kun je nog poorten wisselen op de switch.
    Ook kan de netwerkkabel van de switch naar de Fritzbox kapot zijn etc.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  10. #10
    Junior Member
    Geregistreerd
    31 mei 2012
    Tijs,

    Ongelofelijk hoe simpel kan het zijn. Inderdaad de netwerkkabel.
    Het enige wat ik niet gecontroleerd had omdat hij rechtstreeks uit de verpakking komt.
    4 dagen lopen zweten om een kabel.

    Nogmaals bedankt

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Het probleem is dus opgelost! Heel mooi!

    Indien je dat nog niet gedaan had: Even je vraag als opgelost aangeven: Klik op "Zet status opgelost" op de donkerblauwe horizontale balk, bijna bovenaan deze webpagina [die met "Zet status opgelost", "Onderwerp opties" etc.]

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  12. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren