Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: UTP splitter werkt niet.

  1. #1
    Senior Member rubbels's avatar
    Geregistreerd
    1 januari 2011
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    Vraag is opgelost

    UTP splitter werkt niet.

    Hi,

    Ik wilde op mijn kamer graag zowel mijn PC als PS3 bedraad op het internet aansluiten. Hiervoor heb ik toen een UTP splitter gekocht: http://www.netwerkkabel.eu/t-adapter-splitter
    Alleen heb ik hier 1 probleem mee, namelijk dat er maar 1 apparaat verbinding met het internet heeft (de rechter op de foto in de bijlage).
    Eerst dacht ik dat het misschien zou werken om het stekkertje van het andere apparaat andersom op de kabel te zetten. Maar ik heb nog even verder gezocht en nu denk ik dat ik een switch nodig heb om te zorgen dat beide apparaten tegelijk met het internet verbonden kunnen zijn. Klopt dit? Of ie het mogelijk om een oplossing te vinden voor de splitter?

    Bijlage komt vanmiddag, uploaden lukt niet **** op school

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    De beste oplossing is inderdaad een switch. Voor die paar euro hoef je moeilijk te doen toch?
    http://www.mycom.nl/netwerk-telefoni...-5-port-switch
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Senior Member rubbels's avatar
    Geregistreerd
    1 januari 2011
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    Quote Origineel gepost door edmoor Bekijk Bericht
    De beste oplossing is inderdaad een switch. Voor die paar euro hoef je moeilijk te doen toch?
    http://www.mycom.nl/netwerk-telefoni...-5-port-switch
    En met deze kan ik zonder problemen bijvoorbeeld downloaden op m'n pc en online gamen op de PS3 zonder problemen met de verbinding/trage verbinding?

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Als je voldoende hebt aan 10/100 kan het wel, MAAR de andere kant moet het natuurlijk weer uitgesplitst worden. De router verwacht alleen data op de "traditionele" verbinding en zal de data op de andere verbinding gewoon negeren. Als het naar een enkele poort op de router moet zul je inderdaad een switchje moeten gebruiken. 10/100 miniswitches heb je al voor onder 20 euro. Voor een paar euro meer heb je echter ook gigabit switches en die zijn een stuk toekomstvaster
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  5. #5
    Senior Member rubbels's avatar
    Geregistreerd
    1 januari 2011
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    Dit zou dan denk ik een betere keus zijn?
    http://azerty.nl/producten/product_d...hannel_code=40

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    In principe maakt het niet veel uit voor deze applicatie, maar switches kunnen 'mechanisch' vaak 10jaar(+) mee en gigabit ethernet is altijd leuk om als optie te hebben later
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  7. #7
    Senior Member rubbels's avatar
    Geregistreerd
    1 januari 2011
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    En hoe werkt het met port forwarding? Heb momenteel beide apparaten op een static IP staan, dit kan denk ik ook gewoon als ik ze in de switch stop?

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Ik wil het niet te technisch maken, maar IP is netwerk laag 3 en een switch is netwerk laag 2.

    Dat betekend in het kort dat apparaten die IP gebruiken switches niet eens kunnen zien. Voor IP zijn het twee aparte verbindingen.
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  9. #9
    Senior Member rubbels's avatar
    Geregistreerd
    1 januari 2011
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    Nog een vraagje, over die ene die ik een paar posts terug noemde. Hij is volgens de specs 5-poorts, maar waar moet de inkomende kabel dan aangesloten worden? Moet die in 1 van de 5, waardoor je eigenlijk maar 4 poorten over hebt?

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Ja
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  11. #11
    Switch is het eenvoudigst.

    Technisch gezien kan je splitter ook, maar dan moet je er wel een plaatsen aan beide uiteinden van je kabel. Dus ook aan de router kan moet je dan 2 netwerkaansluitingen verbinden.
    Zoekt en gij zult vinden. Vindt gij het niet, dan is het zoek.

  12. #12
    Senior Member rubbels's avatar
    Geregistreerd
    1 januari 2011
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    Nog even een heads up.
    Switch aangesloten en het werkt nu helemaal goed!
    Bedankt voor het meedenken!

  13. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren