Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: Internetverbinding lijkt wel stoplicht!

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Vraag is opgelost

    Internetverbinding lijkt wel stoplicht!

    Ik blijf etteren met de verbinding. 5 min alles goed, en valt de verbinding weer weg. Ivm met de nieuwe laptop, heeft Ziggo de wifimodum vanaf hun centrale gereset. Dit omdat ik bij opstarten wederom een verkeerde ip adres kreeg. 10 min gewacht met opstarten, en alles bleek goed te zijn. Niet dus!

    Bij de oude laptop had ik na ontvangen en installeren van deze wifimodum, geen last meer van verbindingsstoring met het internet. Maar ja, die is overleden en ben ik aangewezen op deze nieuwe laptop.

    Wat kan het wezen? Ik word er zo langzaam aan beetje kinds van.

    Groet,
    Reindert

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Er zit Bluetooth op deze nieuwe laptop, kan dit er iets mee te maken hebben? Bluetooth en internetverbinding??????

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Eerst vermelden:
    Merk + type laptop
    Type routermodem van je provider
    2,4ghz wifi of 5ghz wifi?
    Aanduiding / naamgeving wifi adapter in Apparaatbeheer (= devmgmt.msc ) onder Netwerkadapter.
    Windows versie op de laptop.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Toshiba satellite pro

    Windows versie 10

    Routermodum Cisco 2,4 GHZ en 5 GHZ frequentieband

    Netwerkadapters;

    Bluetooth device persenal area network

    Bluetooth device rf comm protocol tdi

    Intel R dualband wireless AC 3165

    Realtek PCLE GBE family controller

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Hier beetje aanvullende informatie, van vandaag.

    Heb vanmorgen na aantal maal normaal resetten, ingelogd op de routermodum zelf, en daar 2 maal gereset. Maar niets helpt, en blijf met verbindingsstoring zitten.

    Wat denk wel van belang is, is dat als de verbinding wegvalt, het oranje lichtje op de routermodum uitstaat. Er is iets met die routermodum maar wat??

    Heb net Ziggo weer gebeld met de vraag deze routermodum te mogen ruilen. Dit is helaas niet mogelijk, want volgens Ziggo is de routermodum niet defect.

    Ziggo rade mij aan om met Gideon te bellen, omdat hun meer weten. Maar ben bang op deze manier van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

    Hoor het wel?

    Groet,
    Reindert

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Je zou bij Intel.com in de support sectie de update utility kunnen downloaden en installeren en kijken of die een driverupdate heeft voor je wifi adapter (die AC 3165 adapter).
    Als dat niets oplevert dan bij Toshiba kijken.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Bedankt voor de tip, ga er gelijk mee aan de slag!!

    Laat wel weten, wat voor resultaat ik ermee behaal?

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Quote Origineel gepost door reinvb Bekijk Bericht
    Bedankt voor de tip, ga er gelijk mee aan de slag!!

    Laat wel weten, wat voor resultaat ik ermee behaal?

    Heb de tip volledig uitgevoerd, maar helaas zonder het beoogde resultaat. De storingen met het wegvallen van de internetverbinding blijft.

    Weten jullie een specialist, waar ik naar toe kan gaan? Doormeten van de routermodum of zoiets? Of de nieuwe Toshiba laptop doormeten op fouten?

    Ik ben maar een leek, en nu al 2 dagen vechtend om de zaak draaiende te krijgen.

    Hoor het wel.

    Groet,
    Reindert

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Warmond
    Afstand tot server
    ±146 km
    Er is hier vanmiddag iemand geweest, met ict achtergrond. Hij heeft ten eerste de aansluiting netwerkkabel vervangen, want die was stuk. Verder heeft hij op de nieuwe router/modum ingelogd, en de wifi goed ingesteld, zodat ik zonder kabel op het internet kan. (staat trouwens vermeld op deze router/modum, maar begreep dit niet, want ben maar een leek)

    Alles werkt nu weer storingsvrij, en loopt alles weer als een trein. Het probleem zat inderdaad niet bij Ziggo, maar zat bij mij. Om het verder kort te houden, alles doet het weer, en ik ben weer blij

    Groet,
    Reindert

  10. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren