Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Vraagje

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    4 februari 2012
    Vraag is niet opgelost

    Vraagje

    Ik wil graag via CMD in een client kunnen komen.

    Ik ben een beginner. Ik weet dat ik met commands zoals dir en cd.. acties kan uitvoeren maar ik wil dit kunnen uitvoeren op een client.

    In zo een situatie zitten we in dezelfde netwerk en ben ik admin.

    Reden waarom ik dit wil is omdat het mij minder tijd kost. Kan ik makkelijk acties uitvoeren zonder te bellen of heen te gaan.

    Ik wil GEEN externe applicaties hiervoor installeren. Het moet in Windows zijn.

    Via \\computernaam\c$ kan ik browsen naar bestanden. Ik kan hier cmd.exe openen maar dit start dan locaal bij mij op de pc ipv die van de gebruiker. Misschien zou het handiger zijn als ik via mijn eigen CMD de client kan benaderen. IP adres en PC naam weet ik wel. Ik wil geen wachtwoorden hiervoor vragen.

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Je kan alleen werken op een client als je daar inlogt. Commando's werken altijd alleen op de machine waarop je op dat moment bent ingelogd. Je kan dus niet op een 1 machine werken in de context van een andere.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    ik zou toch teamviewer eens overwegen.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    In hetzelfde netwerk kan het gewoon met Remote Desktop ( MSTSC.).
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    klopt
    maar ik lees heen gaan en bellen.
    Dat zet bij mij dan weer vraagtekens betreffende in het netwerk aanwezig zijn.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat zegt regel 3 in #1.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  7. #7
    Mega Senior
    Geregistreerd
    22 mei 2007
    Locatie
    BE
    Je kan een server versie installeren

    ik weet niet of die nog werkt
    net use m: \\server\documenten
    probeer ook eens \ip\map

    maar wat ik wel zou moeten weten is ip range, dhcp , subnetmask,al dan niet of de mappen zijn gedeeld, let op voor netwerk diende je vroeger een wachtwoord op je profiel te hebben ik vermoed dat het nog niet verandert is.
    [statement not part of message]
    IT are one and zero's , Be the one. bytheway your not the only one. Now One by, One we walked that road.You not the one of the zero's if as you understanding me at the one times.
    Als je het koud krijgt moet je windows sluiten.

  8. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren