Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Niet alle gebruikers getoond op aanmeldscherm

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 maart 2012
    Vraag is niet opgelost

    Niet alle gebruikers getoond op aanmeldscherm

    Wij maken binnen ons bedrijf(je) gebruik van Windows Server 2003 en meerdere pc's. Nu werken op 1 pc 3 medewerkers (om beurten uiteraard). Op het Windows aanmeldscherm van deze pc wordt altijd maar 1 gebruiker getoond en niet alle gebruikers die kunnen inloggen op de pc.

    Ik heb al via Google e.e.a. opgezocht, maar kom er met behulp van onderstaande sites niet uit:
    http://www.helpmij.nl/forum/showthre...rs-inlogscherm
    https://www.eightforums.com/tutorial...ndows-8-a.html

    Wie kan mij verder helpen?

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Omdat het Windows (2003) domein accounts zijn en de pc in dat domein is ingedragen wordt er "niet grafisch" ingelogd (dus een dialoogvenster waar gebruikersnaam, wachtwoorden evt. domeinnaam en inloggen via dialup networking kan worden aangegeven).
    Daar kan (natuurlijk) maximaal 1 gebruikersnaam alvast staan, namelijk (doorgaans) de laatste gebruiker die zich aanmeldde (of via een ingreep in de registry een 'vaste' gebruikersnaam).

    Zo herinner ik me het.

    Tijs.
    Laatst aangepast door dnties : 2 mei 2017 om 11:19
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 maart 2012
    Quote Origineel gepost door dnties Bekijk Bericht
    Omdat het Windows (2003) domein accounts zijn en de pc in dat domein is ingedragen wordt er "niet grafisch" ingelogd (dus een dialoogvenster waar gebruikersnaam, wachtwoorden evt. domeinnaam en inloggen via dialup networking kan worden aangegeven).
    Daar kan (natuurlijk) maximaal 1 gebruikersnaam alvast staan, namelijk (doorgaans) de laatste gebruiker die zich aanmeldde (of via een ingreep in de registry een 'vaste' gebruikersnaam).

    Zo herinner ik me het.

    Tijs.
    Dank je voor de uitleg. Helder. Hier is geen oplossing voor te vinden?

  4. #4
    Nee. Het scherm toont de laatst ingelogde gebruiker.

    Wel kun je instellen in de policies (of registry) dat hij de laatste ingevulde gebruikersnaam niet onthoud en iedereen dus altijd naam+wachtwoord moet invullen
    Zoekt en gij zult vinden. Vindt gij het niet, dan is het zoek.

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member †
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Als ik daar een 'oplossing' voor kende dan had ik die er bij geleverd. Mogelijk hebben anderen wel een idee, maar vlgs. mij is die er niet.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 maart 2012
    Oké, helder. Dank je. Ik heb geprobeerd om het account alleen op de computer zelf aan te maken, maar dat gaat niet volgens mij omdat de server (en bestanden op de server) gekoppeld moeten zijn. Klopt dat?

  7. #7
    Ik vraag me even af wat het probleem ook eigenlijk is. Want om fatsoenlijk te kunnen werken zijn er 2 mogelijkheden. Iedereen logt in met een eigen account. Spannend dat diegene dan even zn gebruikersnaam moet intoetsen, of je logt in met een algemeen account en dan heeft niemand nergens van last van (tenminste niet van het inloggen).

    Nu lijkt het alsof je een combinatie van beiden wilt maken, want ook met een lokaal account krijg je het inlogscherm te zien.

    Als je lokaal account hetzelfde wachtwoord heeft als op het domein dan kun je in ieder geval bij de netwerkshares.


    Misschien tijd om het hele ontwerp eens onder de loep te nemen en de server door iets moderners te vervangen. Server 2003 is tenslotte al 14 jaar oud. Of misschien wel overstappen naar iets als Synology. Zou voor jullie ook nog wel eens kunnen werken.
    Zoekt en gij zult vinden. Vindt gij het niet, dan is het zoek.

  8. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren