Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: ssd met windows 8.1 in andere laptop plaatsen

 1. #1
  Senior Member
  Geregistreerd
  4 maart 2008
  Vraag is niet opgelost

  ssd met windows 8.1 in andere laptop plaatsen

  Ik heb een Thinkpad X250 i7 met Linux Mint op een hdd. Mijn dochter een X250 i5 met W8.1 op een ssd. Voor haar zware wiskunde progs is mijn i7 processor beter geschikt en daarom wil ik de harddisks omwisselen zodat ze dan op mijn i7 kan werken. Mijn vraag: ik heb begrepen dat Microsoft Windows (en Office) koppelt aan de computer waar het oorspronkelijk op is geïnstalleerd. Als de ssd met W8.1 in de andere laptop wordt overgezet, krijg je dan problemen met Microsoft die dan windows en office niet meer als 'legitiem' ziet?

 2. #2
  Ja, problemen met de herkenning van de andere chipset sowieso want het werkt gewoon niet.

  Windows heeft slechts enkele licentie vormen voor ook op andere computers te mogen installeren. Het wordt dan retail-licentie genoemd. Dat gaat via contact met de Microsoft klantenservice.

  De andere computer is misschien nog goed op te waarderen. Kijk in de handleiding of sneller geheugen, een andere processor (al dan niet met nieuwe firmware) of een betere grafische kaart opties zijn. Een grafische kaart kan de computer aanmerkelijk versnellen.

 3. #3
  Tera Honourable Senior Member
  Geregistreerd
  30 december 2005
  Thinkpad X250 i7 met Linux Mint
  Die stond er al op bij aanschaf? indien een Windows versie 8.1 dan zou je daar weer die erop kunnen zetten, die is al geactiveerd dan en Linux op die andere.
  We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
  https://www.piriform.com/speccy/download

  https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
  Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

 4. #4
  Senior Member
  Geregistreerd
  4 maart 2008
  Een X250 upgraden kan alleen met een 16GB geheugenbankje. Toen ik de i5 kocht (van een partikulier met nog bijna drie jaar on site garantie) zat er W8.1 op. Maar volgens mij werden ze geleverd met W7, dus waarschijnlijk is 8.1 er later op gezet (en dat werkt al ruim twee jaar probleemloos, is dus legaal neem ik aan).

 5. #5
  Tera Honourable Senior Member
  Geregistreerd
  30 december 2005
  Wat is de bedoeling van dat antwoord?
  En wat heeft 16GB met een upgrade te maken? een Windows kan al met 2GB draaien.

  Dat ding waar nu Linux op staat Windows 8.1 opzetten, wel dezelfde uitvoering gebruiken, geen key's ingeven, als het goed is de Windows al digitaal geactiveerd.
  Dan met een File Transfer de inso van de i5 machine op de i7 machine zetten en erna Linux op de i5 machine zetten eventueel via een image.
  https://www.howtogeek.com/211256/how...new-pc-or-mac/
  Met deze tool de juiste 8.1 binnen hengelen.
  https://www.heidoc.net/joomla/techno...-download-tool
  We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
  https://www.piriform.com/speccy/download

  https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
  Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

 6. #6
  Senior Member
  Geregistreerd
  4 maart 2008
  Dank. Wat betreft mijn antwoord (dat sloeg op de upgrade suggesties van Alfred 2): ze maakt op de universiteit (econometrie master) wiskundige berekeningen op de i5 waarvoor het ding soms 3 uur staat te rekenen. Soms lukt het niet en volgt de melding 'te weinig geheugencapaciteit'. Er zit nu een 8GB geheugenbankje in en dat kan ik vervangen door een duur 16GB bankje (er is maar plek voor 1 bankje). Ik bedoelde dus te zeggen dat dit de enige upgrade optie voor de X250 i5 is. Ik denk daarom dat mijn X250 i7 daar beter mee overweg kan als ik er tevens 16GB in zet.

 7. #7
  Eigenlijk had ik beter moeten weten wat er in de computer past. Er zijn wel grote verschillen in snelheid van geheugen schijven. https://www.ct.nl/reviews/test-ssds-...nterface/15752

  Systeemgeheugen verschilt marginaal. Vreemd dat dit niet genoeg zou zijn. Wordt er virtueel geheugen (wisselbestand) mee bedoeld of schijfruimte?

  Heeft de universiteit niet een rekencentrum of op zijn minst een supercomputer welke ter beschikking staat? Hoe deden de studenten dit rekenwerk dan voorheen?

  Nu ik toch bezig ben om mij ermee te bemoeien, het is ook mogelijk om berekeningen on-line te laten uitvoeren. Er zijn allerlei mogelijkheden. http://maxima-online.org

 8. #8
  Senior Member
  Geregistreerd
  4 maart 2008
  Ik ben zelf technisch niet voldoende op de hoogte, maar schijfruimte is er nog voldoende op haar ssd. Het gaat om thuis opdrachten uitvoeren. Ik heb ook begrepen dat een collega-student diezelfde berekeningen doet op een Mac-book met veel meer geheugen en daarmee gaat het wat sneller en zonder melding geheugen tekort. Zal eens kijken naar dat on-line uitvoeren.

 9. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

  Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren