Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: Excel Macro en UserForm in (centraal) extern bestand

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2018
    Vraag is niet opgelost

    Excel Macro en UserForm in (centraal) extern bestand

    beste mensen op dit Forum, ik hoop dat jullie kunnen helpen.

    Ik heb een vrij grote Excel met een flink aantal macro's >50 en een hand vol UserForms. Nu heb ik er niet één van, maar een aantal. Tot nu toe wanneer er een goede wijziging is gemaakt aan een macro of userform, wordt deze handmatig aangepast in alle excels. De basis van de excels is telkens hetzelfde, alleen de data er in is anders.

    Wat ik eigenlijk wilde doen is de excel opslaan als Macro.xls (oude formaat) of .xlam zodat alle macro's en userforms in één centraal bestand staan en alle 'data' excel bestanden gebruik kunnen maken van dezelfde macro's.

    Toen ik dat deed, konden de data excels echter (uiteraard) de macro's niet meer vinden. En krijg je error te zien file!maco niet gevonden. Is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld te definiëren:
    - DefaultLocationMacroFile = file.xlam
    zodat de excel niet probeert: databestandxlsopen!macro maar file.xlam!macro

    Dan is volgens mij mijn probleem opgelost. Wel moet uiteraard de macro wel functioneren over het geopende data0xx.xls bestand.

    Ik had ook nog geprobeerd de macro.xls file te gebruiken als add-in. Maar ook dan worden deze niet automatisch herkend. Iemand tips? Wat mis ik?

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member HSV's avatar
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Als add-in moet het een .xlam zijn.
    ____________
    mvg,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2018
    Maar de excel pakt dan niet 'automatisch' de macro die in de Add-in staat. Als ik ga naar ALT-F11, dan zie ik wel dat de Add-In is geladen.

    Ik zie twee VBAProjects open: data.xls en macro.xlam
    er wordt aangeroepen data.xls!dezemacrowilik

    foutmelding is: data.xls!dezemacrowilik kan niet worden gevonden (klopt ook)

    Als Add-In: in macro.xlam staat in een Module: sub dezemacrowilik()

    hoe krijg ik dan data.xls de macro.xlam aan te roepen in plaats van zichzelf?

  4. #4
    Zijn de macro's aan knoppen gehangen of zo iets? Misschien beter om de invoegtoepassing een eigen tab op het lint te geven, dan kunnen de knoppen weg uit de bestanden. MOet je wel iets inbouwen in je invoegtoepassing zodat die "eigen" bestanden herkent.
    Groetjes,

    Jan Karel Pieterse
    Excel MVP jkp-ads.com

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Vanuit een ander document dan de xlam zelf kan je een macro in de xlam zo aanroepen:
    Application.Run "'macro.xlam'!dezemacrowilik"

    Beter is het om de complete functionaliteit in de addin in te bouwen die je dan met menu's en userforms kan gebruiken.
    "Hardware: The parts of a computer system that can be kicked. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  6. #6
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2018
    Macro's hangen inderdaad aan knoppen...

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2018
    Als ik de knop direct verwijs naar de .xlam dan werkt het niet.
    Als ik aan de knop een macro hang die uitvoert wat jij zegt: Application.Run "'macro.xlam'!dezemacrowilik"
    dan werkt het wel SUPER bedankt!

    Ik verwacht wanneer ik de "ThisWorkbook" heb aangepast naar iets anders, dat het helemaal moet lukken.

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2018
    ThisWorkbook -> ActiveWorkbook

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Ok dan.
    Zo zal je waarschijnlijk nog wel meer aanpassingen moeten doen.
    Maar daar kom je vanzelf achter
    "Hardware: The parts of a computer system that can be kicked. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  10. #10
    Giga Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 maart 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    Waarom de macro's niet opnemen in Personal.xlsb?
    Haije
    ___________________________________________________

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Het voordeel van een invoegtoepassing is dat je die op 1 centrale plek kan zetten waar iedereen bij kan in plaats van bij iedere gebruiker in de XLSTART map.
    Ook een eventuele aanpassing in de code van de invoegtoepassing is dan direct voor iedere gebruiker beschikbaar.
    "Hardware: The parts of a computer system that can be kicked. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  12. #12
    Giga Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 maart 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    @edmoor, bedankt voor de uitleg!
    Haije
    ___________________________________________________

  13. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen