Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 16 van 16

Onderwerp: waar komt die spatie vandaan

  1. #1
    Vraag is opgelost

    waar komt die spatie vandaan

    ? f!Kode
    13031850
    ? Forms!nieuw!VOLGNUMMER_VOORSCHR
    1
    ? str(Forms!nieuw!VOLGNUMMER_VOORSCHR)
    1
    ? "000" & str(Forms!nieuw!VOLGNUMMER_VOORSCHR)
    000 1

    Waar komt die spatie tussen 000 en 1 vandaan? hoe werk ik die weg?
    Bedankt
    JP

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Heb je er last van? Het venster Direkt is toch alleen maar een controlemiddel?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Ja maar dat wordt dan ook zo in een veld weggeschreven dit was maar ter controle

  4. #4
    Ik schrijf:

    kd_lang = Me.KODE & Right("000" & Str(Me.VOLGNUMMER_VOORSCHR), 3) & "1"

    en krijg als waarde voor kd_lang: 2408002 231

    terwijl de waarde van me.Kode= 01100845 is..

    HOE KAN DAT????

    Ik word hier compleet krankjorum van

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Dat soort ongein gebeurt mij dus nooit.... Doe ik toch iets verkeerd . Probeer deze eens:
    Code:
    kd_lang = Me.KODE & Right("000" & Cint(Me.VOLGNUMMER_VOORSCHR), 3) & 1
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  6. #6
    nope... werkt niet
    zie pm

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik heb in één van je db's wat getest, en niks aan de hand.
    Code:
    Function NieuwVolgnummer()
    Dim rs As DAO.Recordset
    
        Set rs = CurrentDb.OpenRecordset("SELECT KODE, KODELANG FROM VOORSCHR")
        With rs
            Do While Not .EOF
                MsgBox .Fields(0).Value & vbLf & .Fields(1).Value & vbLf & Right("000" & Str(.Fields(0).Value), 3) & "1"
                .MoveNext
            Loop
        End With
    
    End Function
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  8. #8
    der is echt vanalles fout heb ik de indruk Michel... hoop dat je eens in het db zelf kijkt wat ik daar te zien krijg

  9. #9
    Hier gaat het in elk geval goed fout
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  kodelang.jpg
Bekeken: 17
Grootte:  10,1 KB

  10. #10
    de eerste 8 karakters van de "kodelang" blijken deze te zijn van de eerste record in mijn fiche tabel...deze hebben niks te maken met het record waar ik in bezig zou zijn... da's wel heel vreemd toch?

  11. #11
    Ik probeerde zopas (bij wijze van test) het volgende:

    In het OnLoad event schrijf ik:

    f!TxtKodelang = f!txtKode

    en ik krijg als resultaat:

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  kodelang.png
Bekeken: 11
Grootte:  25,7 KB

    De waarde van het "kode"-veld is correct
    Via de bovengenomede code zou ik dus verwachten dat het veld "TxtKodelang" dezelfde inhoud zou geven maar dat is niet zo
    De waarde hier is de inhoud van het Kodeveld van het allereerste record in mijn tabel...
    Ik krijg dit niet opgelost...
    Iemand enig idee?
    aub?????

    JP

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik zal maar niets meer zeggen over het gebruik van IntelliSense, dat blijft voor jou toch een stapje te hoog gegrepen. Deze (jouw) werkwijze toont in ieder geval wel aan dat je niet lui of gemakzuchtig bent .
    Quote Origineel gepost door JEPEDEWE Bekijk Bericht
    De waarde hier is de inhoud van het Kodeveld van het allereerste record in mijn tabel...
    Je resultaat is volslagen logisch, en volgens mij heb ik dat ook al wel eens eerder uitgelegd. Procedures worden in een bepaalde volgorde, op een bepaald moment dus, uitgevoerd. De gebeurtenissen Private Sub Form_Load() en Private Sub Form_Open(Cancel As Integer) worden daarbij maar één keer uitgevoerd, namelijk bij het openen van het formulier. Daarbij wordt Form_Open eerst uitgevoerd, daarna Form_Load. Bij Form_Open zijn er nog geen rekords ingelezen, dus dan had je code een fout opgeleverd. Bij Form_Load wordt de tabel ingeladen en het eerste record getoond. Form_Load is daarna klaar, en kan aan de bar gaan zitten met een goed boek en een knappe pint. Een onafhankelijk tekstvak dat je vult bij Form_Load zal dus nooit meer een andere waarde krijgen, want de code wordt niet meer gedraaid.

    Wat te doen als je door je records bladert, en dus steeds andere records in beeld ziet? Simpel: daarvoor is de gebeurtenis <Bij Aanwijzen> (Form_Current). Code die je dáár zet, wordt bij elk volgend record weer uitgevoerd. En daar verandert je niet-afhankelijke tekstvak dus wél bij.

    In algemene zin dus: zet procedures en functies daar waar je ze het best werken.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  13. #13
    Ik zal maar niets meer zeggen over het gebruik van IntelliSense, dat blijft voor jou toch een stapje te hoog gegrepen. Deze (jouw) werkwijze toont in ieder geval wel aan dat je niet lui of gemakzuchtig bent .
    Ik pleit schuldig... zal het proberen nooit meer te doen

    Toch begrijp ik het niet volledig

    De code die ikschrijf zet ik in het OnLoad Event
    Ik krijg toch niet het eerste record te zien maar dat wat ik in mijn zoek-form geselecteerd heb

    Ik wil dus de correcte "kodelang" zien op het moment dat ik het record zie... dat kan dus niet of begrijp ik het verkeerd? waar moet ik dan de code zetten?

    JP

  14. #14
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door JEPEDEWE Bekijk Bericht
    De code die ikschrijf zet ik in het OnLoad Event
    Ik krijg toch niet het eerste record te zien maar dat wat ik in mijn zoek-form geselecteerd heb
    Nogmaals: het OnLoad event wordt alleen uitgevoerd om de dataset te laden. Verder niet. Op het moment dat jij iets doet op je formulier, spreek je dat event nooit meer aan. Jij haalt de waarde op uit het eerste record, want dat doet een recordset nu eenmaal, bij het begin beginnen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  15. #15
    snap het niet... zal wel aan mij liggen

    het is toch op het moment dat het Onload event getriggerd wordt dat de data die ik wil zien in de velden gestoken worden..; dan kan ik er toch iets mee doen?
    En als dat niet zo is...
    HOE krijg ik dan die kodelang in het veld

    JP

  16. #16
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Gaan we weer even een stapje terug.
    Quote Origineel gepost door JEPEDEWE Bekijk Bericht
    Ik krijg toch niet het eerste record te zien maar dat wat ik in mijn zoek-form geselecteerd heb
    Ik wil dus de correcte "kodelang" zien op het moment dat ik het record zie... dat kan dus niet of begrijp ik het verkeerd? waar moet ik dan de code zetten?
    Je hebt een zoekformulier, daarop zoek je een code op. Die code gebruik je (of wil je gebruiken) om een tweede formulier te filteren. Dat tweede formulier heeft geen filter, maar krijgt dat door de parameter die je meegeeft met de opdracht. Dan is dus de vraag: wanneer wordt het formulier gefilterd?. Dus niet bij de gebeurtenis <Bij laden>, want die wordt vrij vroeg gestart. En die laadt de complete recordset, en begint dus bij het eerste record. Zou je dezelfde code bij <BIj aanwijzen> zetten, dan zou het m.i. moeten werken, want die triggert pas ná het filter.

    Veel (maar dan ook echt veel) beter is het om de query (dus het formulier) te filteren d.m.v. het aanpassen van de onderliggende query. Dat doe je dan met een Querydef uit de Querydefs collectie. Dus eerst een tijdelijke query definiëren, daarna de query filteren en daarna de query toewijzen aan de querydef. Daardoor krijgt het formulier een hard gefilterde query, die altijd werkt. Een voorbeeldje heb ik vandaag nog gepost in een ander draadje.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  17. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren