Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 1 van 1

Onderwerp: Ophalen gegevens uit ander Excelbestand met specifieke criteria

 1. #1
  Vraag is niet opgelost

  Ophalen gegevens uit ander Excelbestand met specifieke criteria

  Hallo,

  Ik zit met een voor mij moeilijke probleem. Ik heb enigszins wat verstand van formules e.d. (lang leve google), maar wat ik nu graag wil gaat men pet te boven. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.
  Ik wil graag uit meerdere tabbladen tekst kopieeren en importeren in een excelbestand. Maar gematcht met een criterium. Ik zal wat voorbeelden geven van wat ik wil.

  Uitleg rapportage ZZPPO
  Dit is de lijst waar ik de gegevens in wil hebben. Ik wil het onderstaande uit de PO rapportage krijgen, maar dan per Code/installatie (bijv. 502-PU-042).
  - Onderhoud uitgevoerd/werk gereed(j/n)
  - Oplossingstekst/opmerkingen

  Deze ZZPPO lijst wordt uit het ERP systeem gegenereerd per week voor de desbetreffende te onderhouden Codes/installaties om de lijst in te vullen. De Codes/installaties zijn onder elkaar opgesomd in een specifiek, niet te veranderen format om in te lezen in ons ERP systeem.

  Uitleg rapportage PO
  Dit is een rapportage die op een tabblad staat waar ik de gegevens uit wil halen. Deze wordt ingevuld in Excel door onze monteur op locatie.
  - In cel D tot G staat aangegeven of het werk is uitgevoerd. Dit moet in een J resulteren in het voorbeeld ZZPPO achter Onderhoud uitgevoerd
  - In de rijen onder Kolom H tot K staan alle opmerkingen die achter elkaar opgesomd moeten worden, gescheiden met een # in het ZZPPO bestand onder oplossingstekst, met het te controleren onderdeel uit cel C uit de zelfde rij.

  Het halen van gegevens van een Code en plaatsen in het ZZPPO kan ook met formules gedaan worden voor één tabblad en één oplossingstekst met een specifieke Code.

  Maar nu komt het moeilijke.
  Ik wil graag een macro hebben, die zelf de Codes uit het ZZPPO bestand matcht en daarna de bovenstaande gegevens invult in het ZZPPO bestand per Code.
  Iedere week is er een nieuw PO rapportage en ZZPPO rapportage bestand voor de betreffende Codes en gebouw. De Macro dient dus gekopieerd en geplakt te kunnen worden in het nieuwe ZZPPO rapportage bestand. Daarna zou, zonder iets te hoeven aanpassen, met het kiezen van de juiste PO rapportage alles ingevuld moeten worden.

  Aan jullie dus de vraag, Is dit mogelijk? en zo ja, waar moet ik beginnen, of kan iemand mij helpen?
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Rick Willems


  Bijgevoegd:
  - Rapportage ZZPPO (ZZ-PPO Rap BPO week 6 tbv macro.xlsx
  - Rapportage PO (Onderhoudsrapportage BPO tbv macro.xlsx
  - het Excel bestand met macro's waar ik van dacht dat ze al een soort gelijke link hebben, maar dan in één excel bestand tussen tabbladen. Dit is tevens het Excel bestand om de ZZPPO lijst in te lezen in ons ERP systeem. (PPO-lijst automatisch inlezen MACRO.xlsm)

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren