Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 5 van 5

Onderwerp: planning

 1. #1
  Junior Member
  Geregistreerd
  21 februari 2018
  Vraag is opgelost

  planning

  goedemiddag,

  voor mn werk ben ik bezig om de planning makkelijker te maken. we werken met een weekplanning en een overzicht planning d.m.v. een balkenplanning.
  beide werken goed. echter zit hier best veel dubbel werk in. ik zoek een manier om bijvoorbeeld in de jaarplanning gegevens te zetten en wil dan graag de gegevens ook in de weekplanning te zetten.

  dus ik geef een start datum een, hier komt een weeknummer uit en de projectgegevens worden dan automatisch in de weekplanning gezet. de weekplanning is een tabblad met detail gegevens.

  ik heb een voorbeeld bijgevoegd. hoop dat dit duidelijkheid geeft.

  groet ritchy
  Attached Files Attached Files

 2. #2
  Senior Member
  Geregistreerd
  9 januari 2018
  Ritchy:

  Hier zal je VBA voor nodig hebben. Daar kan ik je niet verder mee helpen, maar aangezien er nog geen reacties zijn (wat ik wel begrijp) geef ik je een paar tips.

  1. Je maakt geen gebruik van een weekplanning, je maakt gebruik van een dagplanning gesorteerd per week, per medewerker. Hoe wil je dat dan toewijzen?

  2. Maak een voorbeeld waarin je aangeeft welke informatie je van de jaarplanning waar wilt hebben. Dit moet je dus handmatig doen, zodat de experts hier begrijpen wat jij precies wilt.

  3. Is dit het format zoals het er uiteindelijk uit moet gaan zien? Ik kan mij voorstellen dat voornamelijk het format van de dag/weekplanning tot problemen gaat leiden. Misschien dat iemand hier een beter idee over heeft.

  Er zijn vele voorbeelden te vinden over planningen (op dit forum) misschien is het een goed idee om even te zoeken wat hier al over te vinden is en hoe je dit zelf kan gaan toepassen.

 3. #3
  Junior Member
  Geregistreerd
  21 februari 2018
  Dag KristiaanL,

  Ik neem je tips ter harte en zal een ingevuld voorbeeld plaatsen. Uiteraard heb ik al op het forum gezocht naar voorbeelden. Maar heb nog niet echt iets gevonden wat lijkt op wat ik globaal voor ogen heb.
  En je hebt gelijk betreft dagplanning, echter noemen wij het een weekplanning.

  Bedankt voor je tips,

  goed weekend.

  Ritchy.

 4. #4
  Junior Member
  Geregistreerd
  21 februari 2018
  Hallo,

  Naar aanleiding van de bovenstaande opmerkingen ben ik even aan het denken geweest om duidelijk te maken wat ik graag wil.
  In de bijlage een voorbeeld bestandje. zoals eerder aangegeven wil ik graag een overzicht (jaar) planning en een weekplanning waarin meerdere werkzaamheden op dezelfde dag gepland kunnen worden.
  Het aantal verschillende werkzaamheden is variabel. zo kunnen er de ene week 4 projecten op maandag zijn en in een andere week maar 1.

  Graag zou ik in de jaarplanning de start en eind datum aangeven en een aantal project gegevens. graag zou ik dan zien dat deze gegevens in de bijbehorende week (tabblad) gezet worden. In de betreffende week wil ik dan de details verder invullen vanuit de diverse trekmenu´s.

  In de jaarplanning heb ik een voorbeeldje gemaakt waarbij d.m.v. een als formule de gegevens in `1` terecht komen. Ik worstel even met de als formule als dit over alle 53 weken geschreven moet worden.

  De vraag is dus, is het mogelijk om dit via vba te doen of heeft iemand een andere suggestie?

  Groet Ritchy.
  Attached Files Attached Files

 5. #5
  Junior Member
  Geregistreerd
  21 februari 2018
  Hallo,

  Ik heb nog geen reactie op mijn vraag gekregen. Wellicht is mijn vraag te commercieel, maar dat is echt niet mijn intentie.

  Ook heb ik getracht bovenstaande tips te beantwoorden, echter vind ik dat lastig. Weet wel ongeveer hoe ik het graag zou zien maar vind dat zelf erg lastig vertalen in een voorbeeld.

  Is het überhaupt een beetje duidelijk voor iemand wat ik graag zou willen? Wellicht kan iemand mij een richting geven?

  ik hoop dat iemand mij nog een duwtje of zo kan geven.

  groet Ritchy.
  Groet,

  Ritchy

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren