Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: Printer geeft telkens offline

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    Vraag is niet opgelost

    Printer geeft telkens offline

    Ik heb een HP C7200 Photosmart, welke bekabeld in een netwerk is aangesloten. Op dit netwerk heb ik ook 2 laptops bekabeld aangesloten.
    Nu heb ik sinds gisteren met 1 laptop het probleem dat de printer hier (volgens mij nadat de laptop in slaapstand is geweest) elke keer aangeeft offline te zijn. Na het opnieuw opstarten van de laptop is het probleem voorbij.
    Iemand enig idee hoe dit kan? Dit is nl erg irritant!

    Bvd!

  2. #2
    Mega Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Welk ip adres heeft de laptop als hij uit de slaapstand komt?
    Welk ip adres heeft de printer (vast ip adres?)

    Zijn ze hetzelfde verklaart dat veel. Zet dan het ip adres van de printer op eentje die buiten de DHCP range van de router ligt.
    Of maak die range smaller zodat de printer erbuiten valt. Zorg wel dat de laptop dan ingesteld staat op een dynamisch ip adres anders blijf je het probleem houden.

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    uhhh, waar controleer ik dat? En hoe stel ik dat in?

  4. #4
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    IP-adres laptop => opdrachtprompt => ipconfig /all intypen en op enter drukken.
    IP-adres printer in de netwerkinstellingen van het printer bedien-paneel of in je router onder LAN => aangesloten apparaten / lan-clients

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    Hier kom ik dus niet uit. Kan het ook in Jip en Janneke taal?
    Heb nu nóg een probleem erbij: als ik een PDF wil afdrukken duurt het een hele tijd voor het "afdruk dialoogvenster" is geopend, en als ik dan op "afdrukken" klik gebeurt er een hele tijd niets en na een tijdje verdwijnt het dialoogvenster zonder dat er verder iets is gebeurd.
    Als ik "printers en scanners" open, staat er geen printer in de lijst. Wanneer ik de printer opnieuw wil installeren, wordt hier meteen "kopie 1" bij aangegeven. Als ik dat verwijder krijg ik de melding dat er al een printer met deze naam is geinstalleerd. Als ik deze kopie installeer, kan ik wél een testpagina afdrukken...
    Ik kan echter nergens iets vinden...

    Heb een aantal bestandjes bijgevoegd ter verduidelijking.
    Laatst aangepast door reef66 : 22 juni 2018 om 13:40

  6. #6
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Bestanden zijn er niet, geen bijlages.
    Ik stel voor dat je alles van de printer op de pc de-installeert, daarna alle mappen ( in Porgram Files (x86) etc ) weggooit en de pc herstart.
    Daarna pak je de handleiding van de printer erbij en volg je stap voor stap de hele installatie-procedure, makkelijker kan ik het niet maken.

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    Quote Origineel gepost door Scrapheap Bekijk Bericht
    Bestanden zijn er niet, geen bijlages.
    Ik stel voor dat je alles van de printer op de pc de-installeert, daarna alle mappen ( in Porgram Files (x86) etc ) weggooit en de pc herstart.
    Daarna pak je de handleiding van de printer erbij en volg je stap voor stap de hele installatie-procedure, makkelijker kan ik het niet maken.
    hier de bestandjes...Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  ipconfig.JPG
Bekeken: 7
Grootte:  84,3 KBKlik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  foutmelding.JPG
Bekeken: 6
Grootte:  47,2 KBKlik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  printers.JPG
Bekeken: 6
Grootte:  79,2 KB

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    Ik heb je advies opgevolgd en nu werkt het wel weer. Bedankt.

  9. #9
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Mocht het weer gebeuren, verwijder dan de printer wederom volgens dezelfde manier als je zojuist gedaan hebt.

    Het opnieuw installeren doe je dan vervolgens niet door te kiezen voor "Apparaten en printers"= "Printer toevoegen", maar gebruik dan het volledige HP installatie-programma voor deze printer wat je op deze pagina kunt downloaden.
    Volg de aanwijzingen in het installatie-programma ( voor kabel-verbinding (usb) of netwerkprinter (WiFi) maar sluit de printer pas aan / schakel de printer pas in als het installatie-programma daar om vraagt en niet eerder !
    Daarnaast is het aan te raden om de printer in je router een vast IP-adres toe te wijzen ( via IP-binding / IP reservering of hoe dat in je router ook genoemd wordt ) i.p.v. het toewijzen via DHCP.
    Hoe je dat doet staat in de handleiding van de router en anders is dat via Google eenvoudig te vinden.

    Succes ermee weer en een fijn weekend gewenst

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    Heb je instructies opgevolgd, maar printer geeft nu meteen offline aan...

    Als ik het IPadres ingeef in Google kan hij de site niet bereiken. Hoe kan dit?

  11. #11
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Wat is het IP-adres van de computer en wat is het IP van de printer..?
    Je kunt dat eenvoudig uitlezen door gebruik van een netwerk-scanner als Advanced IP Scanner

    Google zoekt op het wereldwijde net, jou computer en printer hebben een "intern" IP-adres...
    Je zoekt niet naar een "intern" IP-adres...dat "ping" je of je gebruikt een scanner zoals hierboven gelinkt
    Laatst aangepast door Scrapheap : 4 juli 2018 om 12:37

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  13. #13
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2012
    Quote Origineel gepost door Lange Pier Bekijk Bericht
    Ga ik ff mee aan de slag, dank je!

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren