Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 15 van 15

Onderwerp: gevulde cellen in diverse werbladen niet overschrijven met VBA

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    Vraag is opgelost

    gevulde cellen in diverse werbladen niet overschrijven met VBA

    Goedendag,
    ik zoek een formule om gevulde cellen niet te overschrijven met VBA.
    wie heeft idee
    alvast bedankt

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Je zal in VBA moeten controleren of een cel wel of niet overschreven mag worden.
    Welke controle dat is bepaal je zelf.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    In dit geval moet het zonder beveiliging en dat is misschien wel het probleem

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat staat los van enige beveiliging.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    Edmoor,
    Hoe kan ik het in VBA controleren?
    De situatie veranderd dagelijks.
    De hoofd cel gegevens zijn bijna standaard. daarnaast veranderd het constant.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Daar kan alleen iets over gezegd worden als je een goed voorbeeld document plaatst en daarbij verteld wat precies de bedoeling is.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    Hierbij een voorbeeld
    Wat op tabblad Roma staat moet weggeschreven op tabblad 2 en 3
    De gegevens op 2 en 3 moeten wel blijven.
    Ik heb zo'n 100 tabbladen die allemaal verschillend zijn.

    Bij voorbaat dank
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Wat moet er gebeuren als je de gegevens voor de 2e keer wegschrijft? Een voorbeeld met drie dezelfde tabbladen is geen voorbeeld. Waarom je dezelfde gegevens in verschillende tabjes wilt hebben ontgaat mij even.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    Foutje sorry,

    Hierbij het juiste voorbeeld.
    De gegevens die in het Tabblad Roma staan moeten weggeschreven worden naar tabblad 1 en 2 maar de gegevens die tabblad 1 en 2 moeten wel blijven staan.
    Attached Files Attached Files
    Laatst aangepast door Roma : 13 juni 2018 om 18:08

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Wat moet er gebeuren als je de gegevens voor de 2e keer wegschrijft? Een half voorbeeld voorbeeld is geen voorbeeld. Waarom je dezelfde gegevens in verschillende tabjes wilt hebben ontgaat mij even.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  11. #11
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    Als je de gegevens voor 2 tweede keer wegschrijft moeten de gegevens van de eerste keer blijven staan.
    Tabblad Roma is straks een standaard gegeven en de bladen 1 en 2 kunnen nog aangevuld worden.
    Tabblad Roma wordt eens per 4 weken veranderd.

  12. #12
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Dan maar wachten tot een andere helper het begrijpt.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  13. #13
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Ik begrijp ook niks van dat voorbeeld.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  14. #14
    Mega Honourable Senior Member popipipo's avatar
    Geregistreerd
    21 november 2006
    Code:
    Private Sub CommandButton1_Click()
    blad = ActiveSheet.Name
    Application.ScreenUpdating = False
          Worksheets("Roma").Range("B16:h16").Copy
          Sheets("1").Range("B16").PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=True, Transpose:=False
          Sheets("2").Range("B16").PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=True, Transpose:=False
     
        Application.ScreenUpdating = True
        MsgBox "De gegevens van overzicht per dag zijn doorgevoerd naar:" & vbNewLine & " overzichten  fases "
    
    End Sub
    Probeer het hier eens mee.
    Willem

    25 % van de oplossing is het juist formuleren van de vraag.
    25 % van de oplossing is het juist lezen van de vraag.
    25 % van de oplossing is het xls voorbeeldje bij de vraag.
    25 % van de oplossing is het antwoord op de vraag.

  15. #15
    Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2013
    Het werkt.
    Bedankt

  16. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren