Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: Resolutie Lenovo 320-15AST

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Resolutie Lenovo 320-15AST

    Ik heb een Lenovo 320-15AST model 80XV00KTMH notebook gekocht bij Staples, als zijnde fullHD dus 1920x1080. Maar nu laat Ashampoo Winoptimizer zien dat het scherm een resolutie heeft van 1536x864. Een resultaat dat screenresolution.org ook laat zien. In Windows is de hoogste beeldschermresolutie 1920x1080. Wat is er hier aan de hand, kan iemand dat uitleggen?
    groeten en dank, Paul

  2. #2
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Volgens deze Lenovo-pagina zijn er 2 versies: HD (1366 x 768) en FHD (1920 x 1080).
    Die van jou hangt daar om onverklaarbare wijze tussenin...
    Wazig...op Tweakers staat dat het apparaat FHD (1920 x 1080) zou zijn...

  3. #3
    Dag Scrapheap,
    Bedankt voor je reactie. Zou het ook kunnen zijn dat de meting door Ashampoo niet klopt? Dat zij bijvoorbeeld, evenals screenresolution.org, een verkeerde meetmethode gebruiken? Weet jij een betrouwbare meting van pixels van een monitor?
    dankdank,
    Paul

  4. #4
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Nee, helaas moet ik je daarop een antwoord schuldig blijven, sorry.
    Ik heb in het verleden wel regelmatig laptops onderzocht en gerepareerd maar dat laatste bestond alleen uit het vervangen van defecte hardware als HDD / SSD, geheugen, lcd-paneel, inverter etc.
    Met programma;s zoals door jou gebruikt heb ik geen ervaring, geen idee hoe en wat zij meten en of ze al dan niet betrouwbaar zijn.
    VDK_P is op dat gebied toch wel de specialist hier op helpmij, wellicht dat hij daar ervaring en / of een mening over heeft..?

  5. #5

    Opgelost

    Het raadsel is opgelost. In Windows stond de tekengrootte op 125% en kennelijk beïnvloedt dat de meting door Ashampoo WinOptimizer. Op 100% gezet en nu klopt de resolutie, FullHD. Tot mijn opluchting want ik heb er een bloedhekel aan als ik iets niet snap. Zeer bedankt voor de moeite,
    groeten,
    Paul

  6. #6
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Mooi dat je dat ontdekt hebt...aan die mogelijkheid had ik niet gedacht....gefeliciteerd daarmee en succes ermee verder

  7. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren