Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: IF-statement gebruiken om waarde te veranderen indien deze aan voorwaarde voldoet

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Vraag is opgelost

    IF-statement gebruiken om waarde te veranderen indien deze aan voorwaarde voldoet

    Hallo beste gebruikers van dit forum,

    Ik heb een lijst met getallen die de luchtvochtigheid op een bepaalde locatie aangeven. Soms komen de waardes van deze getallen boven de 100(%) uit. Dat is natuurlijk niet mogelijk, bovendien beïnvloedt dit het gemiddelde.

    Daarom wil ik graag een nieuwe kolom met waardes naast de bestaande kolom maken. Ik wil de getallen in deze kolom automatisch creëren met behulp van een formule waarbij de waarde hetzelfde blijft indien deze onder de 100 ligt en in het getal 100 wordt veranderd wanneer deze boven de 100 uitkomt. Ik dacht aan de volgende formule: =IF(D2<100,D2,100) waarbij D2 de cel is met de betreffende waarde die mogelijk veranderd wordt. De formule heb ik neergezet in de cel rechts ervan. Nu krijg ik helaas een algemene foutmelding van Excel.

    Weet iemand wat ik verkeerd doe en hoe ik dit op de juiste manier kan aanpakken?
    Alvast bedankt voor de hulp.

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Als je zegt een foutmelding te krijgen, vertel deze er dan ook bij.
    Voor Excel Nederlands:
    PHP Code:
    1
    
    =ALS(D2<100;D2;100)
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Met de formule die jij poste werkt het wel! Hartelijk bedankt.
    Is het gebruik van puntkomma en komma in formules afhankelijk van de gebruikte taal van de formule? In alle engelstale voorbeelden voor IF-statements zie ik het gebruik van komma's.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat is inderdaad het grote verschil
    Het lijkt erop dat je hier ook wel wat aan hebt:
    https://www.excel-function-translati...s-english.html
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Deze hoef je niet te vertalen
    Code:
    =MIN(D2;100)
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Op de ; na
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren