Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Rij toevoegen zonder daar de beveiliging vanaf te halen.

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Vraag is opgelost

    Rij toevoegen zonder daar de beveiliging vanaf te halen.

    Bijlage 329652

    Hallo allemaal,

    Bijgevoegd een capaciteitsplanning die ik in elkaar heb geknutseld.
    Als ik de beveiliging er af laat kan ik bijvoorbeeld in rij 20 iets nieuws typen en dan neemt excel automatisch de opmaak en formules mee over.
    Zodra ik het werkblad beveilig kan ik géén nieuwe rij meer toevoegen.

    Heeft iemand hier een oplossing voor?
    Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat de filter gebruikt kan worden door iedereen.

    Alvast bedankt.

  2. #2
    Dat gaat niet samen, dus is een macrootje nodig. Iets als dit:

    Code:
    Sub NieuweRegel()
        ActiveSheet.Unprotect "Wachtwoord"
        With ActiveSheet.ListObjects(1).ListRows.Add
            .Range.Cells(1, 1).Select
        End With
        ActiveSheet.Protect "Wachtwoord"
    End Sub
    Groetjes,

    Jan Karel Pieterse
    Excel MVP jkp-ads.com

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Super! Bedankt voor de info.

  4. #4
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Toch nog even een vraagje.
    Zodra ik macro is uitgevoerd (dus een rij is toegevoegd).
    Kan ik de filter knopjes niet meer gebruiken.
    Deze zijn dan op één of andere manier toch weer beveiligd.
    Weet je toevallig hoe dat kan?

  5. #5
    bij de protect methode horen meer argumenten. bekijk die maar eens in help...
    Groetjes,

    Jan Karel Pieterse
    Excel MVP jkp-ads.com

  6. #6
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Hoi Jan Karel,

    Via deze link https://docs.microsoft.com/nl-nl/off...ksheet.protect
    Heb ik gekeken welke ik zou moeten hebben.
    Ik denk zelf: "AllowSorting" en "Allowfiltering"
    Maar wat voor code heb je hier dan voor nodig? Die krijg ik zo niet gevonden.

  7. #7
    Giga Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 maart 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    hospelino,

    zet de macrorecorder eens aan en zet dan met de hand de beveiliging aan zoals die moet worden
    stip de macrorecorder en bekijk de opgenomen code
    Haije
    ___________________________________________________

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    14 september 2018
    Hoi Haije,

    Het is me eindelijk gelukt.
    Voor mij als leek viel het allemaal niet erg mee.
    Maar ik ben blij dat het met behulp van jullie toch is gelukt.

    Bedankt allemaal.

    Wie weet zal het nog wel ooit een keer "gefinetuned" moeten worden.

    Maar voorlopig kunnen we hier wel mee aan slag.

    Nogmaals Dank!!!

  9. #9
    Giga Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 maart 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    hospelino,

    fijn dat het gelukt is! Door zoiets eens te doen leer je veel meer dan door het alleen maar over te nemen van iemand.

    Markeer je het bericht nog even als "opgelost"?
    Haije
    ___________________________________________________

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Als je gebruik maakt van het linkje dat je gevonden hebt dan je het ook zo schrijven.

    Code:
    Sub NieuweRegel()
      ActiveSheet.Unprotect "Wachtwoord"
      With ActiveSheet.ListObjects(1)
        .ListRows.Add
        .Range(.ListRows.Count + 1, 1).Select
      End With
      ActiveSheet.Protect "Wachtwoord", , , , , , , , , , , , , True, True
    End Sub
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren