Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 24

Onderwerp: aktieblad

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Vraag is opgelost

    aktieblad

    Hallo,

    Ik heb een bestand "Aktieblad".

    Graag zou ik willen dat er een nummer komt in cel D67.
    In het nummer moet de datum zitten AB dan een opvolgend nummer. Graag zou ik willen dat het oplopende nummer iedere maand opnieuw op 1 begint.

    bijv. 201810 AB 001, 201810 AB 002 en dan in 201811 AB 001

    Is dit mogelijk en wie kan mij daar bij helpen.

    bij voorbaat dank,

    Gerrit

    Kopie van Aktieblad Sjabloon.xlsm

  2. #2
    Voor je eerste vraag.
    PHP Code:
    1
    
    =YEAR(TODAY())&MONTH(TODAY())& " " & "AB" & " " & "001"
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Als ik dat in de cel zet krijg de melding #NAAM?

    Blijft hij wel telkens doornummeren?

    Groet,

    Gerrit

  4. #4
    Je heb zeker de Nederlandse versie van Excel?
    JAAR(Vandaag()) MAAND(Vandaag())

    Nee het doornummeren werk helaas nog niet.
    Laatst aangepast door ExcelAmateur : 11 oktober 2018 om 12:21
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Dat werkt.
    Als ik het bestand opsla en afsluit. en later het weer open dan moet hij dus verder gaan met nummer 2.

    Volgens mij werkt dat nu niet

    Gerrit

  6. #6
    Ik had al geschreven, dat het nog niet werkte.
    Voor inspiratie kijk op de link,
    https://www.helpmij.nl/forum/showthr...=Getal+ophogen
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Ik heb daar gekeken, maar daar word ik ook niet veel wijzer van.
    Ik wil het bestand telkens nadat hij opgeslagen is weer leegmaken, maar het nummer moet wel telkens als ik het lege sjabloon open weer met 1 ophogen.

    Groet,

    Gerrit

  8. #8
    Kijk of het zo werkt.

    Over de volgende maand hebben we het nog niet.
    Misschien dat een ander dit weet op te lossen voor je.
    Attached Files Attached Files
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Dat is wat ik bedoel.
    Nog een vraagje: als er een nieuw jaar begint hoe zet ik dan het opgelopen nummer weer op 001

    Groet,

    Gerrit

  10. #10
    In A67 heb ik het getal gezet.

    Hoe je het wil versieren dat de volgende maand weer op 001 begint weet ik niet.
    Ik heb daar niet over nagedacht.
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  11. #11
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Ik heb het bestand nu enkele malen geopend en hij telt netjes door.

    Nu wil ik weer op 001 beginnen als ik nog enkele zaken heb aangepast.
    Hoe doe ik dat?

    Groet,

    Gerrit

  12. #12
    Ik heb geschreven waar het getal staat, verander het daar.
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  13. #13
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Dan heb ik nog een andere vraag:

    Ik wil het ingevulde bestand opslaan met bestandsnaam die van cel C67, als dat gedaan is moet hij alle niet geblokkeerde cellen leeg maken en daarna opslaan met de naam Aktieblad Sjabloon.

    Kan dit in een macro.

    Ik heb al wat geprobeerd, maar het wil me niet lukken.

    Kan iemand mij daar bij helpen.

    Groet,

    Gerrit

    Aktieblad Sjabloon 2.xlsm

  14. #14
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Wat heb je geprobeerd dan? Ik zie er niets van terug. De zoekfunctie al eens gebruikt? Het opslaan van een bestand met de naam uit een bepaalde cel komt bijna dagelijks voor. Gebruik bij voorkeur geen samengevoegde cellen. De formule in C67 kan ook wat eenvoudiger.

    Code:
    =TEXT(TODAY();"jjjjmm ")&"AB " &TEXT(A67;"00000")
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  15. #15
    Cellen legen met VBA, kan b.v.b. Zo
    Code:
    Range("B13:H16,F18:F19,F22:F23,C24:H25,E27:E28,C34").ClearContents
    De formule van VenA is simpeler, gebruikt die.
    Inderdaad met zoeken kom je heel ver.
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  16. #16
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Ik heb nog 1 vraag over het bestand.
    Ik heb veel gezocht over het opslaan en cellen leegmaken.
    Er is me veel gelukt.
    Nu wil ik nog als het mogelijk is om het bestand behalve als PDF ook als excel op te slaan, maar dan moet het zo zijn, dat ik het opgeslagen excel bestand open, dat hij niet verder gaat met tellen in cel D67.
    Is dat mogelijk en wie kan me daar bij helpen.

    Aktieblad Sjabloon .xlsm

    Gerrit

  17. #17
    Je zou b.v.b. D67 kunnen kopiëren, deze dan plakken als waarden in D67.
    De formule ben je dan kwijt maar daar is ook een oplossing voor.

    Ik heb 2 macros opgenome,

    Macro 1 Kopieert D67 en plakt deze als waarden in D67
    Code:
    Sub Macro1()
        Range("D67:F67").Select
        Selection.Copy
        Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
            :=False, Transpose:=False
    End Sub
    Macro 2 Zet de formule weer in D67
    Code:
    Sub Macro2()
        Range("D67:F67").FormulaR1C1 = _
            "=TEXT(TODAY(),""jjjjmm "")&""AB "" &TEXT(R67C1,""00000"")"
    End Sub
    Verwerkt dit in de code voor opslaan.
    Laatst aangepast door ExcelAmateur : 13 oktober 2018 om 05:39
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  18. #18
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Ik zal dit morgen even proberen in de bestaande macro te verwerken.
    Dan laat ik het je weten of het gelukt is of dat ik nog meer hulp nodig heb.

    Groet,

    Gerrit

  19. #19
    De regels van macro 1 moet bovenaan in de code en
    De regel van macro 2 boven end sub staan.

    Suc6
    Met vriendelijkegroet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  20. #20
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2013
    Ik heb het geprobeerd in te voegen in het bestaande bestand en krijg de volgende melding:

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Excel1.PNG
Bekeken: 6
Grootte:  12,4 KB

    En dit krijg ik bij VBA te zien.

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  excel 2.PNG
Bekeken: 9
Grootte:  28,9 KB

    Wie helpt me verder

    Gerrit

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren