Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: Access 2016 en 2007

  1. #1
    Senior Member Sytse1's avatar
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Vraag is opgelost

    Access 2016 en 2007

    In Access 2016 wordt voor het vinden van de actuele datum de volgende VBA code gebruikt.
    De code werkt probleemloos en de actuele datum wordt direct getoond.

    Dezelfde code in Access 2007 geeft aan dat de actuele code niet gevonden kan worden.
    Geen foutmelding of iets dergelijks maar de actuele datum kan niet gevonden worden.
    Waarom zou in Access 2007 deze code niet werken?

    Code:
    Me.S_MJ1.Form.RecordSource = "QSmj1"
    Dim rst As Recordset
    Dim frm As Form
        Set frm = Me.S_MJ1.Form
        If IsDate(Me.FindRec) Then
            Set rst = frm.RecordsetClone
            With rst
            'Datum is de huidige datum
                .FindFirst "Datum = Cdate(" & CDbl(Me.FindRec) & ")"
                If Not .NoMatch Then
                    frm.Bookmark = .Bookmark
                Else
                    MsgBox "De huidige datum is niet gevonden!" & Chr(13) & " Kies Ok ", 0, "Attentie"
                End If
                .Close
            End With
        End If
    Set rst = Nothing

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Behalve de (in mijn ogen dan) af en toe wat wonderlijke opdrachten, zou hij moeten werken. Dat je een foutmelding krijgt in de db als je hem in een lagere versie opent, duidt op problemen met de bibliotheken. Hogere versies gebruiken hogere bibliotheek versies, en die worden door een lagere versie niet herkend of geaccepteerd.

    De ‘fout’ hoeft ook helemaal niks met het datumverhaal te maken te hebben (al krijg je vaak met datumfuncties deze foutmelding). Als je de db compileert, spoort Access alle fouten voor je op. Of de plekken waar deze optreden, bijvoorbeeld doordat je bibliotheken niet kloppen. Herstel die fouten, en je datumcode doet het ook weer.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Senior Member Sytse1's avatar
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Beste Octafish,
    Voordat ik de vraag stelde heb ik hetgeen je voorsteld gedaan.
    Ik krijg geen foutmeldingen. De code is bedoeld om in de tabel het record met de actuele datum te tonen.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    En heb je de bibliotheken gecontroleerd? Want daar vermoed ik toch het probleem.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Senior Member Sytse1's avatar
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Bijgaand een beeld van de aanwezige bibliotheken.
    Ik heb getracht te kijken wat zou ontbreken maar dit kan ik niet vinden.
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  accessbibliotheek.jpg
Bekeken: 7
Grootte:  60,7 KB

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik zie er niet zo veel bijzonders aan als ik de lijst zo zie, al vraag ik me af waarom je de Multi-dimensional versie van ADO gebruikt. Heb ik nooit nodig gehad, en ik zou ook niet weten wat-ie doet. Je zou sowieso een nieuwe db kunnen maken, en de tabellen+queries+formulieren+modules die je voor dit probleem nodig hebt daarin importeren, en kijken of het probleem dan nog bestaat. En alle niet-noodzakelijke bibliotheken dus verwijderen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. #7
    Senior Member Sytse1's avatar
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    eens kijken of dit de oplossing is

  8. #8
    Senior Member Sytse1's avatar
    Geregistreerd
    9 augustus 2007
    Na eindeloos zoeken blijkt dat vba het findrec niet herkend.
    De olb nagekeken en voor zover ik kan nagaan is voor vba de olb aanwezig.
    findrec heb ik in Access 2016 gebruikt.
    Octafish je had weer gelijk het probleem zit in de bibliotheek.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren