Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 22

Onderwerp: HD niet Zichtbaar

  1. #1
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    Vraag is opgelost

    HD niet Zichtbaar

    Ik heb een externe harddisk van 80 GB die ik gebruik op mijn pc om diverse backups te zetten.
    Het vreemde is dat sinds enkele dagen deze niet meer zichtbaar is als ik hem op de pc aansluit.
    Ik krijg wel een ping te horen dat ik wat heb aangesloten maar deze HD is nergens zichtbaar.
    Terwijl mijn andere twee Externe HD wel zichtbaar zijn als ik ze aansluit.
    Vreemd is ook dat als ik hem aansluit op mijn laptop het wel zichtbaar is.
    Op mijn PC heb ik diverse USB aansluitingen geprobeerd maar het werkt niet. Ook eenmaal geformateerd maar ook dat hielp niet
    Op de PC en laptop heb ik Win10 Home 64Bits

  2. #2
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    en betreffende ext. HDD, voeding via usb of eigen adapter..?
    indien via usb, een usb y-kabel ( met 2 usb-aansluiting voor de oc ) proberen..

  3. #3
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    Aangesloten met een Mini-USB B in de Harddisk met een gewone USB naar de PC en voeding via de USB

  4. #4
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    probeer dus een usb y-kabel of een usb-hub met eigen voedingsadapter..

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  HG3Qd.jpg
Bekeken: 13
Grootte:  77,6 KB

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Ik krijg wel een ping te horen dat ik wat heb aangesloten maar deze HD is nergens zichtbaar.Vreemd is ook dat als ik hem aansluit op mijn laptop het wel zichtbaar is.
    Kijk in schijfbeheer als hij is aangesloten.
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  6. #6
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    In schijfbeheer is hij ook niet te zien

  7. #7
    Moderator dorado's avatar
    Geregistreerd
    19 september 2010
    Locatie
    aan de kust
    Probeer dit:
    Verwijder de achtergebleven sporen van oude verbonden usb apparaten.

    Download USB Oblivion en pak het uit naar je bureaublad.
    Rechtsklik USBOblivion32.exe of USBOblivion64.exe om het programma te starten met administratorrechten.
    Vink Do real clean (simulation otherwise) aan
    Klik op Clean

  8. #8
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    Jammer maar werkt ook niet

  9. #9
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    Ik krijg de indruk dat je kabel of aansluiting niet meer optimaal werkt.
    Probeer eens een andere USB poort, al dan niet op een andere computer.
    Of probeer eens een andere kabel.

    Wat gebeurt er als je bv een USB stick op die poort aansluit.
    Laatst aangepast door kostenzer : 12 januari 2019 om 12:40
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

  10. #10
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    USB Stick werkt gewoon. andere kabel ook al geprobeerd en diverse andere poorten en zoals eerder vermeld op mijn laptop werkt hij gewoon

  11. #11
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    Zou opnieuw opstarten met HD aangesloten werken?
    Anders USB drivers opnieuw installeren? Al dan niet door ze van te voren uit apparaatbeheer te verwijderen.
    Lijkt een beetje op idee van dorado
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

  12. #12
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    Opgestart met HD aangesloten niks wel ondekt dat hij Hier staat (Zie bijlage)Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel.JPG
Bekeken: 17
Grootte:  150,6 KB
    Laatst aangepast door Gillian : 12 januari 2019 om 13:16

  13. #13
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    En wat zegt schijfbeheer nu?
    Zelf ben ik niet zo bang in in het register te klungelen. Je zou eerst een backup kunnen maken.
    In het register zou ik naar Lacie zoeken. Per gevonden item zou ik bekijken of ik het item zou wissen of niet.
    Daarna weer opstarten en aansluiten.

    Je zou ook Lacie kunnen benaderen, of ze dit probleem kennen.
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

  14. #14

  15. #15
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    Werkt ook niet ook niet zichtbaar in apparaatbeheer

  16. #16
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    Nog wat verder gezocht in dit gevondenKlik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel 2.JPG
Bekeken: 18
Grootte:  106,3 KB

  17. #17
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    Mijn voorlaatste idee. Laat anderen hun zegje hier eerst even over doen. Misschien is het wel niet zo verstandig.
    Bij mij staat er dit:

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  usb 4.JPG
Bekeken: 15
Grootte:  70,7 KB

    De laatste niet, maar de anderen zou ik stuk voor stuk helemaal verwijderen. Dan zonder HD opnieuw opstarten. Volgens mij laadt hij dan alle drivers opnieuw.
    Daarna zou je je HD weer kunnen aansluiten.

    Een iets andere versie van dit is, de HD aansluiten en opstarten.

    Mijn laatste idee is opnieuw installeren, maar zonder garantie.....

    Veel succes
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

  18. #18
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Controller wordt wel gezien maar schijf niet in alleen die PC, in anderen wel, aardstralen?
    Schijfletters op?
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  19. #19
    Mega Senior Gillian's avatar
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Locatie
    Thuis
    op de laptop werkt alles en nog nooit last gehad van aardstralen pc staal al 5 jaar op de zelfde plaats en schijfletters genoeg

  20. #20
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Dit adviseert Cypress.
    http://origin-www.cypress.com/file/281141/download

    Op hun website zie je dat het normaliter out of the box moet werken met de windows usb driver.
    https://community.cypress.com/docs/DOC-9390
    Answer:
    You do not need to download any specific driver for the USB hub device. The Cypress USB hub (CY7C65630/CY7C65620/CY7C65631/CY7C65621) uses the generic USB hub driver usbhub.sys that comes with Windows OS. The driver can be found at “C:\WINDOWS\system32\drivers."
    Probee anders de hersteloptie van Windows (nog?) eens :

    Code:
    sfc /scannow
    Als admin in DOS box...

  21. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren